1tilføjet af

Er medlidenhedsdrab iorden

Ja,i nogle tilfælde,hvor alt håb er ude,og den syge ønsker at dø.Cancer og anden alvorlig uhelbredelig sygdom er opgivet til at blive helbredt,og har fået lægens dom,da syntes jeg det må være på sin plads med at dø,hvis den syge virkelig ønsker det.Men hvem skal gøre det,og hvordan skal de gøres.
I Holland har de medlidensdrab,som bliver udført af en læge.Der var en udsendelse om det i tv,for et stykke tid siden.og det gik pænt og sobert for sig.
Er en hjernedød efter ulykke,lukkes der for respiratoren,efter 24 timer,for der er alt håb ude.
P:T skal en mand dømmes for drab på sin mor.En meget syg dame,var hun.Den skyldige erkender medlidensdrab.Den skyldige for dom en af dagene.Skrevet står der i BT idag.
tilføjet af

Det er svært`

Jeg synes det er vanskeligt, umiddelbart mener jeg det er forkert, da hvor skal sætte grænserne for, hvornår man må udføre medlidenhedsdrab. Men på den anden side er der mennesker der lider hele tiden, og skal de holdes i live for en hver pris. Jeg kan godt abceptere eutanasis, når man ikke længer kan rede et menneske, men man kan forestille sig at den syge føller sig som en byrde for sine nærmeste, og derfor fremkommer med et ønske om at død. Man kan jo ikke se bort fra, at det psykiske spiller en stor rolle i, hvordan folk oplever de har det.
Hvad med vores senile medborger skal de leve, svært psykisksyge, svært handicapede mennesker, problemet som jeg ser det er vedtager man først en lov, vil man med tiden kunne begynde at drage flere grupper ind under den.
Mvh.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.