5tilføjet af

hvordan sikre jeg mit indskud

Min kæreste og jeg flyttede for et ganske kort tid siden ind i en lejet lejlighed.
Det viste sig at lejemålet var i en helt grotesk stand. Udlejer ignorere alle vores krav om udbedring af fejl og mangler.
Vi har derfor fundet et andet lejemål, men har 3 måneders opsigelse på det nuværende. Min store bekymring er, hvordan jeg undgår at udlejer snupper vores indskud (svarende til 3 månders leje). Jeg har overvejet at lade være med at betale husleje de sidste 3 måneder, da han er kendt for ikke at tilbage betale indskudet, selv om lejemålet ikke var istandsat ved indflytning. Er der nogen der ved, hvor lang tid der går fra man stopper huslejeindbetalingen, til udlejer med fogedens hjælp har fået sat os på gaden, skal man i retten før fogeden kommer og sætter en på gaden???????.
Vi skal bruge vores indskud til indskud i det nye lejemål, og vil der blive glade for gode råd.
mvh. sundkost
tilføjet af

Lad være med at betale husleje

Nej fogden sætter jer ikke ud, før i har været i fogedretten og så siger i bare hvilken dato i vil være fraflyttet, men kan den nye lejlighed stå og vente så længe? I er nok nødt til at tale med udlejer og finde en løsning.
Lyt ikke altid til hvad "folk er kendt for".
tilføjet af

Har

du på skrift, dvs. i lejekontrakten, at lejemålet IKKE var istandsat ved indflytning? Og er der evt. tilføjet i lejekontrakten at lejemålet skal være nyistandsat ved fraflytning? Er dette tilfældet, så hænger I på den. Men I kan jo altid vælge ikke at betale husleje de sidste 3 måneder hvis I føler han alligevel røvrender jer.
Held og lykke-Private udlejere er fandens opfindelse
tilføjet af

Jeg ville

nok lade være at betale husleje i de sidste 3 mdr og så håbe på at det gik, uden foged og udsættelse af lejlighed.
Hvis du har hørt at udlejer ikke betaler indskud tilbage og når du ved at han heller ikke var til at tale med i forbindelse med udbedring af fejl og mangler, ja så er der en god sandsynlighed for at han ikke giver jer jeres indskud når i flytter.
Men udlejer bliver måske ubehagelig overfor jer, og ringer/opsøger jer når i ikke betaler. Det skal man så kunne tåle hvis han gør, men måske har i allerede en fornemmelse for hvordan han er som person.
Evt. kunne i sende et høfligt sagligt brev, beskrivende den manglende udbedring af fejl og mangler, samt redegøre hvorfor i ikke betaler de sidste 3 mdr. husleje, jævnfør jeres bekymring omkring manglende tilbagebetaling af dette
tilføjet af

Du skal passe på

følgende:
1. Er det et reelt indskud eller er der forudbetalt husleje?
Hvis det er indskud, må og skal I betale husleje så længe I bor i lejemålet.
2. Hvad står der i lejekontrakten m.h.t. istandsættelse af lejemålet?
3. Hvad din udlejer er kendt eller ikke kendt for, kommer boligloven ikke ved. Betaler du ikke husleje, får du et brev om at du har så og så mange dage at betale huslejen i. Gør du ikke det, får du afhængig af velvilje fra udlejeren enten 3 dage eller et par uger til at fraflytte lejligheden. Der behøver end ikke komme en foged - udlejeren er i sin fulde ret til at smide Jer på porten når det passer ham.
Jeg vil foreslå at I henvender Jer til Huslejenævnet i den kommune I bor i og drøfter sagen med dem. Det koster 128,- kr. pr. henvendelse og du får juridisk bistand og Huslejenævnet skriver til udlejeren på Jeres vegne.
tilføjet af

Hov-hov

Jeg føler mig rigtig stødt over, at Du skriver "Private udlejere er fandens opfindelse", det kan du sgu da ikke bare skrive. Der findes gode og der findes dårlige udlejere, vær dog konkret.
Dvs. jeg kan bare skrive, at Du er fandens opfindelse, er du så tilfreds.
Hvis alle lejere satte sig ind i lejeloven, så ville hverken lejere eller udlejere skulle kæmpe om depositum.
Der står i lejeloven, at man ved indflytning skal være enige om, hvordan lejlighedens stand er, denne indflytningsrapport skal underskrives af begge parter. Ved udflytning skal lejligheden igen gennemgåes, og igen skal begge parter underskrive.
Mange lejere glemmer at få gennemgået lejligheden ved indflytning, men de er altid interesseret i at få depositum tilbage.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.