2tilføjet af

Er der en haveekspert tilstede

Hvornår er det bedste tidspunkt at plante pralbønner ?
Skal man gøre nogen bestemt for at forhindre den i at overtage hele området, den slynger sig jo noget om sig, og kan let genere de andre kønne planter -
Nogen siger at det er bedst at binde den op af noget retstående, er det korrekt ?
Og så er der også nøgen havesnegl :
De snegle ernærer sig ved at æde både levende og dødt organisk materiale, men vi lægger især mærke til, at de æder vores salat og jordbær.
Hvad gør man med dem ?
Håber på snarligt svar
guller
tilføjet af

Søren "soulmate" ryge

Hej guller
Pralbønner kan sås når det er frostfrit, men det bedste resultat opnår man hvis man sår lige før sankt hans.
Nøgne snegle....er da søde, men hvis de bliver en plage så er natur metoden med import af vinbjergsnegle så absolut den nemmeste og det er meget effektivt. De ødelægger ikke din afgrøde og de holder alle andre(selv dræbersnegle) på afstand.........og så er de en spiselig delikatesse når du får for mange af dem.
tilføjet af

Den var svær...

Pralbønner breder sig ind overalt, selvom de har fået deres eget, breder de sig samvittighedsløst ind hvor de er uønskede, som ukrudt. Higer imod toppen og stopper ikke før de er aller øverst. Snegle følger med, trækker deres slimede spor på tværs af alt hvor pralbønnen befinder sig nærmest som en skygge !!!
Og det er netop skygge og tørhed der er deres fjende, de kan ikke eksistere uden sol og gør hvad som helst for at være midt i solen ;-))
Snegle, de nøgne undgår mig bevidst, den med salt kan jeg godt acceptere, for de er altså væmmelige ;-))
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.