4tilføjet af

Er abort uacceptabelt?

Hej!
Jeg tænker over mange ting angående abort..
Før man væelger en abort, hvad bør man vurdere først? Hvad bør man lægge vægt på før man tager sin beslutning?
Man kan jo tage fostervandsprøvene. Hvis man da får vide at barnet man venter har down syndrom, eller lignende. Er det da mere fristende at få abort?
Så er det jo dem som bruger abort som prævensionsmiddel.. Og de som tager abort efter voldtægt..
Det jeg tænker på er HVORNÅR er abort etisk acceptabelt?
Håber på svar..
Hilsen Gitte
tilføjet af

acceptabel abort

Hmm.. ja, det er jo et emne der kan diskuteres til dommedag. Min personlige mening er, at folk skal tænke på aborten INDEN de dyrker sex. Brug for f..... da det gummi!
Selvfølgelig er alle uønskede graviditeter ikke p.g.a. sjusk, men ALT for mange tager chancen, for det er jo kun naboen der sker "ulykker" for, ik?
tilføjet af

forskellige svar..

hej..
min mening med abort, er GUSKELOV vi har den, for børn/unge der bliver voldtaget, skal ikke bære rundt på sådan en byrde!
dem der bliver gravide med sjusk, synes jeg er lidt irriterende at tænke på at de ikke for fanden kunne bruge det gummi...
hvis man bliver scannet, og det viser sig at barnet har et syndrom, synes jeg også at det er i orden at få abort, for både ens fremtid, og barnets. det kommer også til at være en økonomisk bekostning, hvis barnet skal til at komme i pleje.
graviditet ved uheld, burde man hurtigt smutte op på apoteket og få en fortrydelses pille!-- og det kan ikke gå for hurtigt--
håber du kunne bruge svarene..
tilføjet af

Altid acceptabelt

Hej
Angående diskussionen om, hvornår abort er acceptabelt, så vil jeg lige give min mening med på vejen.
Jeg er selv (uplanlagt) gravid i 11.uge og har været så tæt på at få en abort, at jeg har stået med abortpillerne i hånden efter, at have været gennem min læge, gynækologisk ambulatorium på sygehuset og flere samtaler med professionelle om, hvad jeg skulle vælge.
Jeg valgte - stort set i sidste øjeblik - at jeg ikke kunne få mig selv til at sluge de famøse piller, og derfor beholder jeg mit barn, MEN jeg har været så tæt på at vælge noget andet, at jeg forstår de kvinder, som får en abort. Der er for de fleste mennesker nok altid en eller anden grund til at få en abort, jeg har selv adskillige grunde til at vælge en abort, og det er forskelligt fra kvinde til kvinde (eller fra forhold til forhold), hvad der bestemmer den valgte beslutning. For nogle kvinder kan det være én ting, for andre kvinder en anden.
Min grund til ikke at få en abort er, at jeg ikke havde samvittighed til det. Jeg kunne simpelthen ikke dræbe et liv, der næsten lige er begyndt. Men havde jeg kunnet for min samvittighed, havde jeg gjort det, da mange af de problemer, der er for mig i at få et barn nu, stadig eksisterer og kræver en hel del arbejde fra min side for at blive løst.
Jeg synes, at alle årsager, måske på nær at bruge abort som præventionsmetode, begrunder en abort. Vi er jo ikke alle ens!
Mvh. Lis
tilføjet af

mange bruger prævention

Hej
Jeg vil bare lige tilføje at i over 2 ud af 3 tilfælde er der blevet brugt prævention, denne har blot svigtet eller er blevet brugt forkert!
og med den sidste tredjedel, kan man snakke om de kvinder der er blevet voldtaget, finder fejl på barnet, selv er i fare hvis de vælger at føde barnet, o.s.v!
Så fodommen omkring abort som en præventionsmulighed er lidt tynd!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.