3tilføjet af

sund kost?

Jeg har en bekendt, hvis 10-årige søn spiser pommes frites hver dag til aftensmaden - og ikke ret meget her ud over: Boller; lyst rugrød; sodavand; saft og 1-2 glas mælk dagligt... altså ingen frugt; ingen grøntsager (udover kartofler); ingen kød.
Hans læge mener tilsyneladende ikke, at det er et problem - heller ikke selvom disse kostvaner har stået på i 5-6 år... kan det være rigtigt, at det ikke medfører fejlernæring at spise så ensidigt?
tilføjet af

Forældrene...

skal tage et ansvar! Det er da klart for enhver at det barn er fejlernæret!!! Men at skulle til at kæmpe med et 10-årigt barn er nok ikke nemt, da det er temmelig sent at skulle til at lære at barn nye spisevaner! Et barn spiser kun hvad det har lært af sine forældre!!!
tilføjet af

ensidigt kost

kan man faktisk godt leve af igennem mange år, men på et eller andet tidspunkt går det ud over kroppen..
Hvorfor lægen ikke har sagt noget ( går jeg ud fra at vedkommende ikke har) er nok fordi at drengen er aktiv, ser sund ud og ikke bliver så tit syg, det er nemlig ikke så tit at man tager prøver på børn for at finde ud af om de evt. skulle mangle nogle vitaminer/ mineraler, det er noget man selv skal bede om, med mindre at ens barn er syg.
Hvis du kender moderen godt og hun spørger dig om råd til hvad hun skal gøre, så giv hende det råd at hun skal begynde stille og roligt at lade være med at købe de usunde ting og købe mere sunde ting istedet for, i starten kan der måske være problemer med at han ikke vil spise det, men på et eller andet tidspunkt bliver han sulten nok og begynder at spise sundere..... det er os forældre der bestemmer hvad der bliver købt ind, så hun må bare træffe det valg at det er sunde ting som ender i indkøbskurven.
tilføjet af

Til anonym

Hej.
Jeg synes det lyder mærkeligt at lægen ikke ser det store problem i drengens fejlernæring. Og hvis det ikke er et problem nu, så er det helt sikkert noget der vil have betydning når han bliver lidt ældre. Eftersom han er i voksealderen er det vigtigt at han får sine grøntsager og frugt hver dag. og gerne varieret. Hvis ikke han får disse (som indeholder C- og E-vitaminer) vil der forekomme bivirkninger som:

C-vitamin: Øget infektionsrisiko, langsom sårheling og skørbug. (da C-vitaminer sørger for dannelse af bindevæv)
E-vitaminer: Ødelæggelser af de røde blodlegemer. (E-vitaminer sørger for nedbrydning af fedtsyrer og A-vitamin i kroppen.)
Ligeledes er det en enormt dårlig vane for barnet at spise sådan noget, og det vil da også være svært at få ham til at spise mere sundt nu, da han nærmest er vokset op med det.
Jeg bliver da nødt til at spørge om det er fordi han ikke kan lide grøntsager og frugt, eller om det simpelthen er fordi at familien ikke kan og gider lave noget ordenligt mad...?
Julie.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.