9tilføjet af

en hvid sten?

Ærede debattører og gode borgere.
Det er mig en ære at bringe dette indlæg. Jeg er faktisk blevet påtvunget, at bringe det. Jo, min opponent AnonymJv(2) mener at efter at have gransket hele sit forråd af viden, så dukkede endelig dette spørgsmål op:
ӯh......
i åbenbaringen 2:17 står der.
Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne. Den, der sejrer, vil jeg give af den skjulte manna og give ham en hvid sten og indskrevet på stenen et nyt navn, som ingen kender undtagen den, der får det.
Hvad betyder det, især at få givet en hvid sten.”
Citat af AnonymJv(2) slut.
--------------------------------------------------------------------------
Kommentar:
Altså, nu mener AnonymJv(2) jo, at endelig har han fundet på noget genialt. Hvad betyder den der ”hvide sten”❓For nu at sætte sagen på spidsen vil jeg lige sige, at det efter sædvane foregår på denne måde, at når jeg forsøger, jeg siger forsøger at debattere noget som helst med AnnonymJv(2) så får jeg altid ”ingenting” tilbage. Absolut ingenting. Ja, AnonymJv(2) går så vidt som til at sige, at ”det har han aldrig sagt”.
Så for at der nu ingen tvivl skal være, så finder du hans spændende og gysende vanskelige og utrolig kloge kommentar her http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=1612448
Jeg for mit vedkommende er nu panikslagen over, at skulle besvare en Jehovas Vidner ”fælde”. Tænk at jeg har været så dum, at bringe mig selv i den situation, at måtte forlade debatten skamfuldt fordi jeg ikke kan besvare dette spørgsmål.
Jo, det har jeg jo lovet tidligere, men da viste AnonymJv(2) sig blot at være en dårlig taber, men nu. Nu er det ved vejs ende.
Jeg vil derfor undskylde al den ulejlighed jeg har giver jer alle med mine indlæg, som jeg kan forstå ikke handler om noget som helst andet ”energi væsener der svæver igennem Kosmos for til sidst at materialisere det skjulte i Energien og Kosmos”.
Du ved, det Bibelen kalder den åndelige verden.
Nå, men jeg kan ikke slippe denne gang. AnonymJv(2) har fået mig i fælden. Hvilken fælde? Jo, denne her: ”Hvad betyder det, især at få givet en hvid sten.” Citat af AnnonymJv(2) slut.
Jeg har før sagt at grunden til, at jeg hver gang jeg citere AnnonymJv(2) så skriver jeg, at det er ham jeg citere fordi I skulle jo nødig tro, at det var mig der kunne formulere en sådan snedig tanke, ”hvad betyder det, især at få givet en hvid sten”? Det er især ”hvid sten” du skal lægge mærke til, det er her ”fælden” er.
Jeg ved det ikke. Jeg må melde pas. Hvordan skulle jeg dog kunne vide, ”hvad det betyder, at få givet en hvid sten”? Det kan jo betyde så meget.
http://juchre.org/nor/jasper.htm
Nu vil jeg ikke foregive, ikke at vide det. Jeg får bare sådan en lyst til, at forbande Satan som er årsagen til den ondskab der fornægtede Jesus.
Ja, jeg forbander Satan.
En hvid sten kunne have frikendt Jesus hvorimod den frikendte Barabas. Den sorte sten fordømte Jesus, det reneste menneske der nogen sinde har levet, den hvideste.
I hans billede skabtes vi (Kristne). Derfor kaldes vi ”den store hvide flok”. Ja, det gør vi. Johannes Åbenbaringen fortæller intet der skal ”gemmes væk til senere brug”. Nej, der skal ikke sættes ”segl for ordet” fordi det skal snart ske det alt sammen.
Derfor, sæt ikke segl for ordene. Og han siger til mig: Du skal ikke forsegle denne Bogs Profetis Ord, thi Tiden er nær.

Se, jeg kommer snart ………………. Jeg er Alfa og Omega, den første og den sidste, Begyndelsen og Enden.

Han, som vidner disse Ting, siger: Ja, jeg kommer snart! Amen. Kom, Herre Jesus! Maranata!
-------------------------------------------------------------------------------------
Du kan lige så godt vende dig til det. Hvide sten? Pas på i hvilken sammenhæng den tilbydes. Pas på hvad de der tilbyder den lover dig.
”Den sorte sten”? Ville du være parrat til at sige ja til ”den sorte sten” Igen, det kommer an på. Jesus havde åbenbart intet valg. Stenen, ”den sorte sten” blev kastet foran ham og den fordømte ham, men i det øjeblik blev Jesus til frelse for os.
Men i Guds verden hersker der ingen uretfærdighed. Sort udskiftes med hvidt dersom man kan dvæle ved disse farver. Vi bliver endog præsenteret for, at den røde farve kan vaske éns tøj hvidt?
Et paradoks. Det er hvad Bibelen kalder ”genoprettelses tider”. På denne baggrund og min indsats her håber jeg at debatten vil tillade, at jeg fortsætter mine skriverier, men dersom I vil fravælge mine indlæg vil jeg ikke være påtrængende.
Det var bare det jeg gerne ville ha` det på det rene med.
Har jeg talt sandt?
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
tilføjet af

Hvorfra?

Måske tænkte I at det neden stående, hvorfra det er citeret og det skulle jeg vel have nævnt. Så det vil jeg gøre. Først det jeg citerede:
”I hans billede skabtes vi (Kristne). Derfor kaldes vi ”den store hvide flok”. Ja, det gør vi. Johannes Åbenbaringen fortæller intet der skal ”gemmes væk til senere brug”. Nej, der skal ikke sættes ”segl for ordet” fordi det skal snart ske det alt sammen.
Derfor, sæt ikke segl for ordene. Og han siger til mig: Du skal ikke forsegle denne Bogs Profetis Ord, thi Tiden er nær.

Se, jeg kommer snart ………………. Jeg er Alfa og Omega, den første og den sidste, Begyndelsen og Enden.

Han, som vidner disse Ting, siger: Ja, jeg kommer snart! Amen. Kom, Herre Jesus! Maranata! ”
Og så henvisningerne:
Johannes Evangeliet kap. 3: ”Jesus svarede og sagde til ham: "Sandelig, sandelig, siger jeg dig. uden nogen bliver født på ny, kan han ikke se Guds Rige."
Johannes Åbenbaringen kap. 22 vers 10 : ” Du skal ikke forsegle denne Bogs Profeti”
Johannes Åbenbaringen kap. 7: ” Disse, som ere iførte de lange, hvide Klæder, hvem ere de? og hvorfra ere de komne? Og jeg sagde til ham: Min Herre! du ved det. Og han sagde til mig: Det er dem, som komme ud af den store Trængsel, og de have tvættet deres Klæder og gjort dem hvide i Lammets Blod. ”
Johannes Åbenbaringen kap. 22: ” Han, som vidner disse Ting, siger: Ja, jeg kommer snart! Amen. Kom, Herre Jesus!
1.Korinterbrev kap. 16 : ”Maran Atha. Den Herres Jesu Nåde være med eder!”
Maranata http://www.youtube.com/watch?v=QwJqfWhz2Ug
Venlig hilsen
Ven af Sandheden
tilføjet af

Den hvide sten - var en gunst - som vært og gæst delte

´

... Fra tidlige tider var det normalt man gæstede private hjem når man rejste - Var gæsten velkommen tilbage eller kunne anbefales - Delte man en hvid sten hvorpå Navnene på vært og gæst var "skrevet" - Disse "HVIDE STEN" var derfor kostbare og gik i arv, da de altid borgede for en "problemløs" rejse med gode værtsfolk og anbefalede gæster.

Mange hilsner
jalmar
tilføjet af

P.s. Jeg glemte ...

´

... At en hvid sten blev altså betragtet som en DØRÅBNER - Og da Jesus også kaldes Døren til Frelse, har de mennesker med hvem Jesus har "delt en HVID STEN" været sikret Frelse.

Mange hilsner
jalmar
tilføjet af

hvornår?

Hej jalmar,
Tak for dit gode svar. Hvornår er Helligånden begyndt at tale gennem dig? Har du besluttet dig, at være Guds talsmand? Det må jeg sige. Ja, det er svært at komme i nærheden af Gud og ikke blive "smittet".
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
tilføjet af

P.s. jeg

jo, det jeg også ville sige er, at der var også den der med "mannaen"?
det må vi tale om.
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
tilføjet af

Hvid og sort sten

Hejsa VaS

Syntes du fik det billede af den sorte sten A-JV2 sendte dig, vendt på en ganske interessant måde.
Jeg googlede lidt. Noget A-JV2 jo ellers håner dig for at gøre. Men det burde han ikke. Der står egentlig ret meget interessant. Jeg fandt dette om mannaen, og stenene:
Kristi løfte
Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne. Den, der sejrer, vil jeg give af den skjulte manna og give ham en hvid sten og indskrevet på stenen et nyt navn, som ingen kender undtagen den, der får det. (Johannes Åbenbaring 2.17)
Ånden taler til den, der har åndeligt øre. Altså ikke generelt til den frafaldne menighed, men til dem, der endnu er vågen og kan høre Guds Ords tale midt i al den religiøse forvirring.
Kristus vil give de sejrende af sin skjulte manna. Manna var "Ørkenbrød", som Israel spiste på sin vandring til det hellige land. Mannaen er et billede på Guds Ord, det himmelske brød. At den er skjult betyder, at den ikke er af denne verden, men himmelsk. Guds Ord er skjult for denne verdens vise og kan kun modtages ved den Hellige Ånd. Paulus siger om dette:
Vi...går ikke frem med snedighed og forfalsker heller ikke Guds Ord, men bringer sandheden for dagen...Og er vort evangelium tilhyllet (skjult), er det kun tilhyllet for dem, der fortabes, for dem, der ikke tror; deres tanker har denne verdens gud blindet, så de ikke ser lyset, der stråler fra evangeliet om Kristi herlighed, Kristus, som er Guds billede. (2. Korinther 4.3-4)
Den hvide sten blev på den tid brugt ved domsafgørelser. En hvid sten betød frifindelse. En sort sten betød dom. Kristus afsagde dommen over denne menighed. For de levende kristne ville afgørelsen blive frifindelse. De frafaldne ville derimod modtage en sort sten til dom.
http://www.amen.nu/site/1p_013.htm
Syntes der står mange interessante tanker her. Bl.a om den skjulte manna. Skjult for verdens vise, men gives ved Helligånden. Manna, livets brød.
Ligeså 2 Ko. 4:3-4 kan man vist sige passer meget godt på bl.a JV. De har ikke Helligånden, de er formørkede og blinde.
Mange hilsner
Manjana
tilføjet af

Mannaen

Hej Manjana,
Tak for dit eget svar her. Det er selvfølgelig rigtig gode ting du kommer med her. I det hele taget handler Bibelen jo om menneskers liv og når Jesus fremlægger både den der med ”den hvide sten” og ”manna” er det selvfølgelig hentet som billeder fra hverdagen.
Når Jesus taler om ”hveden og rejgræsset” er det selvfølgelig også planter fra hverdagen, som enhver kan gå ind på Internettet f.eks. Google og undersøge. Det er klogt, men det giver en meget bedre forståelse og derfor værdsættelse af Jesu ord.
Til det skal det så lige siges, at ingen højere læreanstalt fra Seminar, Pædagogikum eller Universitet underviser uden Internettet og herunder Google.
Jeg spørger bare, at hvor dum har man lov at være?
-------------------------------------------------------------------------------------
Nu er du så venlig at komme med et direkte citat fra emnet og herunder mannaen og det er mere interessant end som så.
Du peger på hvordan ”de” fik manna i ørkenen da der ellers ingen føde var. Denne manna er således et billede på ”hvad Gud giver den kristne menighed”.
Men, der er også en anden ting forbundet med mannaen i ørkenen.
Johannes Evangeliet kap. 6:
”Thi Guds Brød er det, som kommer ned fra Himmelen og giver Verden Liv." Da sagde de til ham: "Herre! giv os altid dette Brød!" Jesus sagde til dem: "Jeg er Livets Brød. Den, som kommer til mig, skal ikke hungre; og den, som tror på mig, skal aldrig tørste.”
Endvidere står der skrevet i 1.Korinterbrev kap. 10:
”Det skal I vide, brødre: Vel var vore fædre alle under skyen og gik alle gennem havet og blev alle døbt til Moses i skyen og i havet og ”spiste alle den samme åndelige mad” (mannaen)
og drak alle ”den samme åndelige drik” – for ”de drak af en åndelig klippe”, som fulgte med, og ”den klippe var Kristus”.
Citat slut.
Det var ordene Manjana.
Johannes Åbenbaringen kap. 21:
”Og han sagde fremdeles til mig: ”De er opfyldt. Jeg er Alfa og Omega, begyndelsen og enden. Den, der tørster, vil jeg give af kilden med livets vand uforskyldt. Den, som sejrer, skal arve dette, og jeg vil være hans Gud, og han skal være min søn. ”
Johannes Åbenbaringen kap. 22:
”Og englen viste mig floden med livets vand, klart som krystal, den vælder ud fra Guds og Lammets trone.”
”I midten, med gaden på den ene side og floden på den anden, står livets træ, som bærer frugt tolv gange, hver måned giver det frugt, og træets blade tjener til lægedom for folkeslagene.”
”Og der skal ikke mere være nogen forbandelse. Men Guds og Lammets trone skal stå i byen, og hans tjenere skal tilbede ham, v4 og de skal se hans ansigt og bære hans navn på deres pande. ”
”Der skal ikke mere være nat, og de har ikke brug for lys fra lamper eller lys fra solen, for Herren Gud lyser for dem, og de skal være konger i evighedernes evigheder.”
”Og Ånden og bruden siger: »Kom!« Og den, der hører, skal sige: »Kom!« Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet.”
”Han, der vidner om dette, siger: »Ja, jeg kommer snart.« Amen, kom, Herre Jesus! Herren Jesu nåde være med jer alle!”
Amen.
Venlig hilsen
Ven af Sandheden.
http://www.livevideo.com/media/playvideo_fs.aspx?fs=1&cid=F11920F555544AAA9EB939271A3E94A9
tilføjet af

144.000 sten

i følge den autoriserede vagttårnsfortolkning findes der helt præcist
144.00 "hvide sten".
med venlig hilsen
Walther
tilføjet af

jeg har et bedre tilbud

144.000 sten?
I Jehovas Vidners historiske lys (som er det eneste lys de er i besiddelse af) har de blandet en giftig drik. Fra begyndelsen af blev et bæger klart og rent vand rakt dem (Sharles Taze Russell).
I form af fromme og gode ønsker om at tjene Gud og ”gøre alt ting bedre”, rakte Herren ham et bæger klart koldt vand fra ”brønden”.
Der gik ikke lang tid før dette bæger klart koldt og livgivende vand blev tilført en lille dråbe had, en lille dråbe fjendskab, en lille dråbe ”menneskelig svaghed” og endelig en dråbe spiritisme (Pyramideteologien).
Det før så rene klare livgivende vand var nu dødsens farligt. Enhver der nu drak af det ville automatisk blive smittet med dette farlige indhold.
Et tilbud blev givet på Cedar Point Ohio 1922 af J.F. Rutherford, som knyttede et for længst udtalt tilbud (I skal ingenlunde dø) til en skare af søgende mennesker formuleret på denne måde: ”Millioner af nulevende mennesker skal aldrig dø”.
De er alle døde.
Ven af Sandheden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.