2tilføjet af

andelslejlighed vs ejerlejlighed - hvad er bedst ?

vi er to i starten af 20erne som ønsker at flytte tættere på københavn. men hvad er bedst? er det andelslejligheder eller ejerlejligheder og er der noget vi skal være særlig opmærksomme på?
mvh
falstringen
tilføjet af

Det kommer da

an på prisen på begge muligheder i forhold til hinanden og hvad I har råd til.
Mange sætter sig for dyrt, og har ikke oplevet nedgangstider. Det er hovedetproblemet idag.
tilføjet af

Nye andele er faktisk det samme.

Hej
Hvis man sammenligner med andele som følger markedsværdien(valuar)/offentlig vurdering så er andele faktisk stadig billigere end tilsvarende ejerboligere. Og man kan jo sige at andele jo faktisk bare er en ejerlejlighed med højere fællesudgifter - for langt de fleste steder er der jo ingen forskel på hvad man må som ejer eller andelshaver.
Selvfølgelig er andele blevet en del dyrere - da flere og flere er gået over til vurderinger - mens de før har betalt efter hvad ejendommen i sin tid kostede - så det giver en forskel.
Andele er også godt hvis man ikke kan låne så mange penge som man skal til en ejerlejlighed, ligesom man selvfølgelig ikke hænger på så mange penge hvis man skulle gå konkurs.
Så jeg ville klart vælge en andel. Jeg har foresten kig på nogle rigtig fede nye (fra 2005) andele som kan ses på http://www.danbolig.dk/SoegBolig/Resultatsider/Soegeresultat.htm?searchtype=1&pricerangetype=1&excludeprojectsales=0&propertytype=3&zipcode=2400&
Og når de jo er sat til salg her har jeg fået af ejendomsmægleren at man er velkommen til at give et bud - ejendommen har nemlig ingen venteliste da den er så ny! Men kan se at de allerede er sat næsten 300.000 ned! Og så får man både have, egen terrasse, altan og gratis lukket p-plads med i købet :)
Det var lidt fra mig :)
MVH
Lone
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.