20tilføjet af

Det er komplet ufatteligt.

Hvorfor er det lige, at rygere insisterer på at ryge indendørs, hvor de påtvinger andre deres last?
Hvorfor kan rygerne ikke bare gå udenfor og ryge, og gå ind igen bagefter?
HVORFOR?
tilføjet af

det undre mig, hvorfor

går du ikke bare ind og giver dit besyv med i en af de andre 117 debatter om dette emne ?
Regnfulde hilsner
guller
tilføjet af

Og det undrer mig

Hvorfor du så konsekvent nægter at besvare dette simple spørgsmål.
DERFOR giver jeg ikke mit besyv med i en af de 117 andre debatter, fordi jeg vil have de inkarnerede rygers svar på netop dette spørgsål.
tilføjet af

De snakker udenom

Fordi de godt ved at de er nogle egoister ildelugtende
tilføjet af

Fordi

Det burde være indlysende for dig -
Og du er velkommen til at læse alle mine svar i en af de mange, mange andre debatter om emnet -
Ved du hvad, jeg vil ikke bruge tid på at gentage, hvad jeg allerede har skrevet, fordi du ikke gider
læse dem igennem, på trods af, at du gerne vil have et svar på det -
så er den ikke længere -
mvh. guller
tilføjet af

Jeg har led efter svaret

Og jeg kan ikke finde det.

Kunne ud evt. hjælpe med et link?
tilføjet af

Som det fremgår af overskriften

er jeg ryger.
Jeg kan dog ikke svare på dit spørgsmål, da jeg ikke kommer privat hos nogen hvor jeg ikke må ryge, ligesom antirygere ikke træder over min dørtærskel.
Når jeg går ud og spiser, går jeg der, hvor man gerne må ryge.
Den dag det bliver forbudt at ryge i restauranter, på barer m.v. vil jeg vælge at blive hjemme, eller gøre som mange i Norge - forlanger at få serveret udenfor, uanset varme/kuldegrader.
Derfor kan jeg ikke give dig et svar du kan bruge til noget.
tilføjet af

Du har ret

Det er indlysende.
Du er dybt afhængig, og er skide ligeglad med andre.
Hvis tobakken blev opfundet idag, ville den blive forbudt. Fuldkommen lige som vi har forbudt trælegetøj der er malet med blyholdig maling og plastiglegetøj med blødgørere.
Men bare du for din gift, så er du skide hamrende ligeglad med hvordan du påvirker ander. Føj for pokker!
tilføjet af

Hvorfor ?

Jo ser du - det er ikke nemt at svare på - af flere forskellige årsager.
For mig er der en stor forskel mellem at være på arbejde eller at være privat.
Mens de andre har ½ times frokost, deler jeg denne periode i 2 x 15 min. I disse minutter er jeg udenfor og ryger - og ve den, der ville forstyrre mig i det.
Det er sådan at jeg har valgt det og sådan bliver det.
Men når vi når til de private sfærer, så stiller sagen sig helt anderledes.
1. Jeg har ingen tolerancetærskel m.h.t. hvad andre mennesker måtte mene at jeg skulle have min fritid til at gå med.
Min fritid er min egen og den disponerer jeg over 100%.
2. Jeg accepterer aldrig invitationer fra ikke rygere fordi jeg har ingen ønsker om at skabe konflikter eller genere folk i deres hjem.
3. Jeg inviterer til gengæld heller aldrig en ikke ryger, da jeg som nævnt i punkt 1 ikke tolerer nogen indsigelser m.h.t. mit privatliv.
4. Hvis jeg går på restaurant og der må ryges, så ryger jeg. Hvis det viser sig at være en restaurant hvor man ikke må ryge, så spiser jeg ikke der.
Så længe der ikke findes deciderede restauranter for ryger og for ikke rygere og det er tilladt at ryge på stedet, vil jeg end ikke drømme om at gå udenfor.
Det er måske ikke de svar du ledte efter, men jeg kan ikke beskrive det bedre.
tilføjet af

P.S.

ups, jeg fik vist ikke læst indlægget fra Smoker - men mit indlæg er vist meget i tråd med vedkommendes.
tilføjet af

Det er MIG ufatteligt

at jeg ENDNU ikke har fået svar på denne tråd : http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=32&posting=274396 Skal du være den der gør det?
det er mig også ufatteligt at hvis der er så forbandet mange ikkerygere der spiser ude at der ENDNU ikke er lavet en restaurent KUN for ikkerygere hvor de så vil være fri for at lugte til " de stinkende rygere ". Reatauratørerne bestemmer selv rygepolitikken og det står rygere som ikkerygere frit for at åbne en restaurent, men der er måske ikke så meget omsætning i en forretning der ikke vil have rygere i deres stald.
tilføjet af

Du har nu fået dit svar

Følg dit eget link, så vil du finde det. Om Anonym og jeg så har samme holdning er jo ikke til at vide!
Og mht. dit spørgsmål her: Rygeforbuddet på offentlige tilgængelige indedørs områder ER på vej!
Det er afsindigt kostbart for en restauratør at indføre total røgfrihed som måske den eneste i et tæt belagt område - f.eks. København. Så længe der er ikke-rygere der er "tolerente" nok til at acceptere rygningen, så længe vil der plads til røgen. Heldigvis er der færre og færre af de "tolerente" ikke-rygere, derfor rygger et totalforbud tættere og tættere på.
Heldigvis skriver jeg, for tobakken er så sindsygt farlig, at hvis det var blevet opdaget idag, var det blevet forbudt. Så de evindelige henvisninger til at tobakken er lovlig, og derfor fortsætter I med at ryge er himmelråbende latterlige. Som en anden en skriver: Det er lige som plastikblødgørere og blyhgoldig maling.
Jeg finder det helt i son orden, at nogen vil dyrke deres afhængighed. Om de gør det i deres pauser på jobbet, i deres private hjem, eller udendørs, er mig fuldkommen og inderligt ligegyldigt. Men jeg finder det ikke ligegyldigt, at I insisterer på at ryge hvor vi andre færdes. INDENDØRS!!!!!!! Huske lige det. For udendørs er jeg ligeglad. Står jeg i vindretningen flytter jeg mig. Men den måde 25% af befolkningen terroiserer resten af os på er kvalmende ulækker, og jeg forstår ikke at I kan få jer selv til det.
tilføjet af

Der er sikkert meget andet du ikke forstår

men det skal være dig velundt.
Jeg håber bare på at når en sådan person som dig kommer ind på min skadestue med den 10. sportsskade, at jeg kan få lov til at sige - sorry, jeg har lige en ryger jeg skal tage mig af først.
Dine rabiate holdninger får mig (som ikke ryger) til at fare i flint og håbe på at din fanatisme ikke vil bringe dig i ulykke.
tilføjet af

Tak for dit svar...

Som jeg alligevel ikke kan bruge til en skid. Den debat jeg linkede til omhandler rygning indendøre i en lejlighed og anonym i den debat der holdt på man måtte ryge privat og for mig at se er det privat hvis man ryger indendøre i en lejlighed og det harmonerer ikke med at man må ryge udendøre.
Rygeforbud på offentlige tilgængelige steder, tjah er det så gennemtænkt som det ser ud til? i irland mener jeg det var 43% omsætningen faldt med da de indførte rygeforbud. flere restaurationer og værtshuse er gået på røven på det grundlag, men det er selvfølgelig iorden at staten påtager sig forsørgelsen af de i den brance der går neden om og hjem på det grundlag. det MÅ jo være billigere end at behandle alle de rygere som jo ligger på sygehuset KUN på grund af rygning.
En ting jeg godt kan lide ved dit indlæg er at du ikke bringer de økonomiske aspekter ind i det, for det kan ikkerygerne på ingen måde forsvare uanset hvor meget de end ville.
Jeg forstår ikke hvorfor der er så mange ikkerygere der er så fanatiske at de ikke kan unde os rygere det break til den cigaret. vi har en afhængelighed der hedder smøger i har sikkert en anden. " jamen vores afhængelighed påvirker da ikke dit helbred " er argumentet ofte. Jo det gør det faktisk, hvis du er ivrig chokoladespiser på din arbejdsplads og der arbejder en der måske er lidt overvægtig men er på skrump så er din afhængelighed sådan set med til at give ham abstinenser, og JO man kan godt blive afhængelig af chokolade. hvis den stakkel ikke har rygrad nok til at holde nallerne fra de søde sager, så er du sådan set medvirkende til at sætte hans helbred på spil ved at vise ham fristelserne når du sætter tænderne i det.
der findes mere end en måde at udsætte andres helbred for skade på, og ikke kun den direkte er den der gælder. ja min røg suser ret over til dig, men jeg har mine tvivler på at jeg har røget i din nærhed og du ville heller ikke under nogen omstændigheder blive inviteret ind i mit hus hvis du også der ville beklage dig over min røg. der bestemmer jeg nu engang og sådan er det. du vil sikkert ikke have røg i dit hus, og vil derfor ikke invitere en person som mig indendøre. det er dit valg og det respekterer jeg, så må du også respektere mit valg om at ryge offentligt og i mit hjem som det passer mig. så længe der er ryger og ikkeryger afdelinger har jeg ikke det fjerneste dårlig samvittighed, hvis jeg skal ud og spise holder jeg mig til de steder der er en rygerafdeling og hvis der ikke er flere ledige pladser.... så finder jeg mig et andet sted at indtage mit måltid ligesom du som ikkeryger burde gøre hvis der ikke er flere pladser i ikkerygerafdelingen.
Jeg fløj til malaga i 1997 med iberia air hvor der var tilladt rygning på de sidste 30 pladser i flyet. jeg fik en af dem hvor jeg måtte ryge hvilket passede mig fint. nu lå problemet så i at jeg også indtog lidt alkohol på rejsen og skulle selvfølgelig træde af på naturens vegne og lur mig om der ikke sad en spasser på MIN plads da jeg kom tilbage og storrøg. han havde åbenbart siddet og luret på hvornår der var en der skulle på toilet og så chancen til at snuppe en rygerplads mens det stod på så han kunne sidde i ikkerygerafdelingen når han havde fået stillet sin afhængelighed. DET pisser også mig af, enten er man ryger eller også er man det ikke. jeg må tilstå at mit blodtryk KOGTE da jeg nåede tilbage til min plads og de fleste af mine medpassagerer kiggede noget skummelt til mig resten af turen fordi jeg krævede min plads tilbage og iøvrigt bad fjolset om at bestille en rygerplads næste gang han skulle ud og flyve. slukøret og med røde kinder gik han tilbage på sin plads og der blev han resten af turen.
Nå men nu du selv er inde på andre farlige stoffer ( plastikblødgører og blyholdig maling ) må vi andre jo også bringe nogle ind i det.... JA det bliver bilerne blandt andet, hvad med dem... de er også giftige, jeg syntes ikke jeg gider skrive alle de ting da jeg syntes det er så forbandet godt skrevet i et tidligere indlæg der kan læses her : http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=32&posting=162940
Allerede fra indlæg 1 er der gode argumenter fra begge sider, men der er ALDRIG kommet svar på de fleste spørgsmål fra rygerne. ok ok der ER kommet svar, men når man drejer den over på biler og man får et svar der lyder " hvis bilerne kørte rundt i min stue ville jeg også vise dem udenfor "... hvor seriøst kan man lige tage det? det må selv du som ikkeryger kunne se hvor barnligt det er.
men læs den debat igennem, og svar mig lige på om du gør som beskrevet i det link jeg gav dig.
tilføjet af

Prøver på at svare

1. mit oprindelige svar var møntet på det indledende indlæg - mit svar røg forkert; men ikke desto mindre har du da adskillige pointer som er værd at svare.
2. hvorfor jeg ikke bringer penge på bane? Fordi rygerne med de afgifter der er pålagt tobak og cigaretter har forudbetalt enhver behandling der måtte tilkomme dem hvis de bliver syge af cigaretter.
3. jeg har heller ikke noget imod at mine rygende kollegaer tager sig en break når det er påkrævet og tiden er dertil. Jeg bruger bare mine pauser til noget andet.
4. om man skal ryge på offentlige steder❓- det vil jeg nu godt være fri for, da f.eks. i den kommune hvor jeg bor er alle kontorer så bitte små og i indgangspartiet kan der ikke stå flere end 4-5 mennesker, samtidig med at udluftningsmuligheder er næsten lige 0 - derfor vil jeg helst være fri.
Men det burde være sådan, at man kunne lave afdelinger for rygere og ikke rygere - mange af de ansatte på kommunen står udenfor og ryger, hvilket jeg finder nedværdigende. Det minder mig om min skoletid, hvor dem der røg, stod udenfor skoleporten - det synes jeg ikke man kan og skal byde voksne mennesker.
5. Om man skal forbyde rygning på restauranter❓ Det mener jeg må være op til den enkelte ejer af etablissementet. Det er ikke noget som hverken rygere eller antirygere skal bestemme.
6. I et af de links blev der beskrevet en situation med en kørestolsbruger der pga. sit handicap ikke kunne komme ud at ryge.
En sådan situation har vi haft til debat på min arbejdsplads ca. 100 gange.
Vi alle, både rygere og antirygere er enige om at patienterne er de sidste, man kan motivere til rygestop. Dels fordi de pga. sygdom eller behandling er psykisk ret langt nede (hvilket ikke øger motivationen) og dels fordi rygerne er faktisk de nemmeste patienter at have m.h.t. mobilisering; for at få en smøg kan de efter en operation rejse sig og forlade sengen før alle andre.
Desværre er det sådan, at med de nedskæringer m.v. vi har været vidne til i de sidste mange år er personalesituationen så dårlig, at vi ikke har den fornødne tid til at køre en ryger ud af afdelingen. Udover de evt. lægelige/juridiske problemer der vil opstå når patienten er udenfor rækkevidde og der sker vedkommende noget, er der efterhånden ingen steder andre end udenfor hvor de må ryge.
Det blev nu et langt indlæg, men håber det har givet dig et indblik i en ikke rygers hverdag.
tilføjet af

Du blander ting sammen

Citat: "Jeg forstår ikke hvorfor der er så mange ikkerygere der er så fanatiske at de ikke kan unde os rygere det break til den cigaret"
Hvor har jeg lige nægtet dig din cigaret?
Jeg beder bare om at du tager hensyn, at du KUN OG UDELUKKENDE ryge udenfor.
Og ja! selvfølgelig ville jeg have samme holdning til biler, som jeg har til rygere. Inge os i min stue, hvad enten det kommer fra en smøg eller en bil.
Og uanset hvor meget chokolade JEG spiser foran min kollega på slankekur, har det absolut INGEN påvirkning af hans helbred. INGEN! Alle de smøger du - og andre rygere - ryger foran mig, påvirke mit helbred.
Jeg tillader heller ikke mit barn at tygge på plastik med blødgører, vi bruger ikke blyholdig maling, og vi spiser så vidt muligt økologisk.
Men det mit spørgsmål går på er: Hvorfor mener du, at du kan tillade dig at påvirke mig med din last?
Du vælger helt bevidst at udsætte mig for en sundhedsrisiko.
Jeg glæder mig til rgyeforbuddet. Især fordi der findes så mange idioter der insistere på at ødelægge andres helbred!
tilføjet af

Lad mig svare på dit niveau

Du skriver : Og ja! selvfølgelig ville jeg have samme holdning til biler, som jeg har til rygere. Inge os i min stue, hvad enten det kommer fra en smøg eller en bil.
Hvilket er det jeg vil kalde et USAGLIGT argument, og komplet barnligt.
Du skriver også : Men det mit spørgsmål går på er: Hvorfor mener du, at du kan tillade dig at påvirke mig med din last?
Og lad mig så svare i samme stil som du gør med bilerne og så har du jo også fået et svar som DU kan bruge til noget, for hvis du mener jeg kan bruge dit svar til noget så er vi på samme bølgelængde i det. Svar : Hvis du er i min stue SKAL du kunne tåle os uanset om det er fra biler eller cigaretter. kan du selv se hvor plat det er?
tilføjet af

Sådan der

Se det er sgu et svar der vil noget, et virkeligt godt og sagligt indlæg.
Jeg kan udemærket følge dit indlæg, og kan se du også læser det rygerne skriver hvilket ikke mange ikkerygere gør.
jeg tror grundlæggende vi er ganske enige om tingene i den sag, specielt den med at der skal være ryger og ikkeryger afdeling. det kan jeg kun støtte op om 100 % da det er den absolut eneste måde vi kan få fred på og i kan få jeres friske luft så det ville være mere end velkomment.
desværre er det jo bare sådan at mange ikke hensynsfulde rygere og mange fanatiske ikkerygere prøver på at ødelægge den debat vi andre fornuftige mennesker prøver at stable på benene for at give nogle rimelige vilkår til begge parter man kan kun håbe på de bliver mere lydhøre og modne med alderen.
Man kan stadig sige " mod dumhed kæmper selv guderne forgæves " og mange, på begge sider af debatten, kommer ind under det.
et af de mest intetsigende indlæg jeg har læst i denne debat : http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=32&posting=130201
det må næsten stå for sig selv og vi kan vel begge blive enige om at det nok ikke lige er den skarpeste kniv i skuffen der kommer med sådan et indlæg uden nogen som helst form for argumentation.
tilføjet af

Plat?

Du nægter stadig at svare.
Der er ingen tvivl om, at du aldrig vil befinde dig i min stue. Jeg kender flere rygere, og ingen af dem ryger i min stue. Kan man ikke acceptere det, må man blive væk.
Fuldkommen lige som jeg må acceptere at der bliver røget i mine rygervenners hjem. Kan jeg ikke tåle det, bliver jeg væk. Hvilket også er tilfældet, hvis der kommer andre end mig. 1 ryger er til at leve med. 2 rygere og røgen bliver ti-doblet. Intet er så befordrende for en rygers trang til at ryge, som tilstedeværelsen af en anden ryger.
Men hvad hulen har det med offentlig tilgængelige steder at gøre?
Hvori består det rimelige i at DU!!!!! tillader dig at tilsvine mine lunger på restaurenten? Får jeg måske min disel taxa til hente mig indenfor så osen derfra kan deltage i ødelæggelsen af dine lunger?
Du kommer til at erkende, at din vane er ikke alene livsfarlig, den er også kvalmende beskidt, og du kommer til at forstå, at du kun kan tillade dig at ryge hjemme hos dig selv, hos andre der rygere i deres egne hjem, eller udendørs.
Der kommer rygeforbud på offentligt tilgængelige steder, og jeg skal være den der jubler højst når det sker.
tilføjet af

Sundhedsvæsenet.

1. Dit første svare bevidner hvor lidt du ved. Dit andet svare understrege bare din manglende viden.
2. Det koster samfundet langt mere at behandle for rygerne skade på sig selv og andre, end hvad staten tjener på tobakken. Havde der været økonomi i at lade rygerne ryge som de vil, havde INGEN politiker taget emnet op.
3. Egenbetalt pause kan bruges som man har lyst. Uanset om man er ryger eller ej.
4. Hvordan vil du lave afdelinger for rygere og ikke-rygere på arbejdsplads? Det er muligt at en SOSU er en SOSU uanset om det thoraxkirurgisk eller medicinsk afdeling, men sådan er det altså ikke i resten af samfundet. På min arbejdsplads er kvalifikationer altafgørende, her taget overhovedet ikke hensyn til om man er ryger eller ej. Rygerne må bare finde sig at gå afsides… LAAAAAANGT væk fra os andre når de vil ryge, og om 1½ år er det udenfor matriklen det foregår.
5. Røg på restaurenter skal forbydes. De ansatte der har også ret til et røgfrit arbejdsmiljø. Og den enkelte ejer hverken kan eller vil være den første i byen der starter med rygeforbud. Der er stadig alt for mange ”tolerante” ikke-rygere der bare følger med for husfredens skyld.
6. Hvis ikke dødelig sygdom kan være motivation nok til et rygestop, hvad kan så? Jeg er uddannet rygestopinstruktør, og kender flere sygeplejersker der har samme uddannelse. De melder om kolossal stor engagement og motivation hos patienter der har fået konstateret en dødelig sygdom. Problemer er mere, at personalet på afdelingerne ikke giver sig tid til at råde og vejlede i rygestop. Alt for mange siger som dig: Ryg bare, det hjælper nok på dine nerver!
Sidst: I skal overhovedet ikke køre rygere ud af afdelingen for at ryge. Kan de ikke selv bevæge sig ud hvor det er tilladt at ryge, må de lade være! Eller du har måske også tænkt dig at holde smøgen for den syge?
tilføjet af

Ja, ja, hver taler

med sin tunge.
Du blander adskillige ting sammen og jeg har ikke tænkt mig at svare på dit vrøvl, kun på et af dine spørgsmål.
Hvis jeg har tid, vil jeg gerne hjælpe den rygende patient - og ja, jeg vil holde cigaretten for vedkommende (hvis jeg altså kan finde ud af det, da jeg ikke ryger selv) hvis det kan gøre patienten glad.
Jeg mener i al fald ikke at sundhedspersonalet skal begynde at diktere gamle fru Olsen på 82 om hun nu skal ryge eller ej. Det må og bliver hendes sag.
Vi kan gøre hende opmærksom på de risici der er, men i sidste ende er og bliver det hende valg.
Det er bare min mening.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.