1tilføjet af

Det er bare for langt ud

Læste med stor forfærdelse følgende artikel på B.T. om at anoreksi dyrkes som kult på nettet - http://www.bt.dk/kunforkvinder/artikel:aid=336888:fid=100300156/ .
Det smitter desværre også af på os andre, bare den modsatte vej. Dvs. personlig bliver jeg sulten og går ind på den nærmeste burgerbar for et måltid når jeg ser en sygelig tynd person.
tilføjet af

Ikke nogen nyhed

Det er ikke noget nyt, at anorexi er "smitsomt". Personligt har jeg selv lidt af anorexi, da jeg var yngre. Jeg begybdte det, og straks fulgte et par veninder efter. Vi kørte det på konkurrenceplan, det fik mig til at fortrænge, hvorfor jeg egentlig gjorde det.
De andre formåede at stoppe i tiden, men det gjorde jeg desværre ikke, og der måtte en indlæggelse og lang tids terapi til.
Jeg tror internettet og dyrkelsen af sygdommen, ligemeget hvor langt ude det må synes, at piger (og drenge) dyrker hinandens sygdom på nettet, gør, at man får en følelse af, at det man gør ikke er forkert. De andre sætter dit næste mål. For en anoretiker er et skelet med hud ikke noget grimt, som det er for andre, men derimod noget at stræbe efter. Desværre tror jeg også, at det, at det er muligt at have disse "mødesteder" på nettet, gør, at disse unge mennesker bliver i sygdommen. Jo flere der er til at sige, at det er okay, jo sværer er det at accepterer, at man har brug for hjælp.
Og folk skal huske på, at det ikke bare handler om at spise. Det nytter ikke noget, at sige til en anoretiker, at han/hun bare skal spise noget mere. Anorexi handler om selvopfattelse og selvværd.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.