3tilføjet af

Hjælp til fyldte chokolader

Jeg har med stor entusiasme kastet mig ud i projekt "lav selv fyldte chokolader" - da jeg er stor chokoladeelsker, og tænkte det kunne være rigtig fint som små værtinde gaver her i julen.
Men, men ,men - det er langt fra så let som jeg troede!!! Mit tilbagevendende problem er at få chokoladerne til at slippe formen!!! Det ser ikke så fedt ud, når de mangler "toppen".
Jeg har investeret i det, der skulle være de bedste forme - i hård plast. Jeg tempererer chokoladen som beskrevet hos Claus Meyer. Hvad gør jeg forkert?!!! Jeg hamrer og banker for at få chokoladerne ud, og en enkelt gang endte jeg med at kyle formen i fryseren, med det resultat, at de selvfølgelig bare faldt ud af formen - men, ikke ser specielt kønne ud i overfladen. Jeg har heller ikke vasket formen i sulfo, som ellers beskrives som en af fejlkilderne.
Nogen der har erfaring med dette? - Er efterhånden temmelig frustreret, og opgivende... På forhånd tak...
tilføjet af

lidt hjælp måske ???

Jeg havde sidste år held med denne her opskrift, så kan du se om du har bedre held med denne
http://www.lartisan.dk/html/opskr.html
tilføjet af

slip formen !

hej,
vi har også hamret og banket og i øvrigt fulgt alle de gode råd fra claus meyer osv, MEN det skal ikke gå helt så stærkt som de skriver...
chokoladen hældes i den rene (men lidt chokofedtede) form. vendes. Ind i køleskabet i 10 min. ikke kun 3-4!.
Put fyldet i - endelig ikke for meget. Ind på køl igen. ca 5 min. Og så bundene på - de skal være lidt tykkere end man regner med. Her skal du være hurtig, for nu er formen så kold, at det hele stivner. Brug en meget stor, meget skarp og meget lige kniv til at trække rent med. På køl igen. 15 min. Skær då helt rent for ektra choko, så formen er helt fri og kun chokoladerne ses i hullerne.
Og nu vender du så alle de flotte chokolader forsigtigt ud på et klæde :-)
god fornøjelse
ann
tilføjet af

tips til at de ikke hænger fast i formen

prøv at gnide dem med vat 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.