4tilføjet af

Hjælp til ris'alamande????

Det har jeg lavet snart i mange år!!! Men
egentlig aldrig vidst om, Vaniliestænger:
Skal kornene koges med i grøden? skal stangen også koges med ???
Jeg har altid puttet kornene i tilsidst.
nu har jeg så nettet, og der kan man altid spørge, utroligt, men folk er altid så villige til at hjælpe her.
Har lige læst, ny opskrift, hvor alt skal koges med--- derfor i tvivl
God jul allesammen
tilføjet af

Kokken hersker

- jeg tror du kan gøre som du foretrækker. Vi har vel hver især vore egne køkkenvaner og arbejdsgange. Hvis du koger hele stangen med skal du dog lige "lukke den op", ellers "holder den på smagen" - og det er vel rent spild?! Jeg synes den farver for meget, og bryder mig ikke om den grå farve, så jeg skræller altid kornene ud og rører dem i til sidst.
tilføjet af

tak Dulkis

Selvfølgelig - jeg er gl. husmor-- skal kornene ud.
Tror så ikke jeg tør koge selve stsngen med.
Det sku nødig gå galt, vi blir 10 til middagen.
Altså gør som jeg plejer. Korn tilsidst.
Mange tak.
tilføjet af

Uha nej da :-)

Du skal koge vanilliestangen med.Skær et snit hele vejen ned og i med den,så får du langt mere smag presset ud af vanillien.
God jul til dig.
Kh.Drude
tilføjet af

Personligt foretrækker jeg den uden

Personligt foretrækker jeg den uden vanilie.. Ikke fordi jeg ikke bryder mig om vanilie, men synes bare den tager meget af smagen. Og så nok også fordi jeg ikke er med på det der "vanilieræs". I hvert fald er der mange inden for kokkefaget der putter det i alting.. Som om deres kreativitet er ikke er så stor..
Men nok om det, til dit spørgsmål. Som dulkis sagde, du gør bare som du altid har gjort. Hvis den har smagt godt foresætter du bare, så er du i hvert fald sikker på den bliver som de andre år, For du kan faktisk gøre det på mange måder. Også spildte den og koge den med..
God jul fra kokken
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.