19tilføjet af

Den enkle konflikt.

Ærede debattører og gode borgere.
En debattør der kalder sig modild har følgende kommentar:
1) "Israel har forpligtelser, uanset hvad mange mene".
Svar. ".....forpligtigelser"❓ Ja, at forsvare sig selv og verden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) "De grupper de bekæmper nu, har de selv frembragt ved deres handlinger... spørgsmålet er, hvilken anden, styrket eller ny magt vil de blive konfronteret med når dette er overstået"?
Svar: "..........har de selv frembragt ved .........."? Manden må være rablende gal. "...selv frembragt"! Hvor dum.
Nej, disse grupper er skabt af religion, fanatikere, imamer, selvsvind, dårlige ledere, svin.
"hvilken anden.........ny magt...... konfronteret med............når dette er overstået"? En nem problemstilling: Vi (den vestlige verden) vil ganske enkelt ikke finde os i disse knaldperler. Islam vil blive degraderet til "Kærlighedens og fredens religion". Huh.
Vi andre vil overtage scenen med en såkaldt "fredsbevarende styrke med licens to kill".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3) "Uanset hvad styrkes den islamiske fundamentalisme ved den nuværende ageren, jeg finder det vældig ufornuftigt"
Citat slut..
Svar: "...styrkes den islamiske fundamentalisme...........vældig ufornuftig ageren.......", styrkes? Nej, polariseret? Ja.
Ageren ufornuftig? Nej, klog, det onde vil blive rykket op med rode.
Enoch
tilføjet af

Bare jøderne kunne få nogle tæsk....

er helt sikker på, at den agression som jøderne udviser på nuværende tidspunkt er fuldstændig ude af proportioner.... At verdenssamfundet ikke griber ind er fuldstændigt uforståligt. Men det skyldes selvfølgelig et veto fra USA.
Jeg er sikker på, at denne krig skaber et yderligere had mod jøder som er forståeligt..
tilføjet af

Hetzefrans enoch ben

du bevæger dig på for lavt et plan, skader både dig selv og andre.
tilføjet af

Sandheden.....

..er ilde hørt.
Enoch
tilføjet af

Du mener.....

at verdenssamfundet bør skride ind?
Jeg er enig med dig og derfor vil jeg henvise til den resolution som nu endelig er blevet vedtaget.
Den kommer til at betyde meget, ikke blot for Israel og Libanon, men for hele verden.
Libanon, er der ikke noget i vejen med.
Enoch
tilføjet af

Resolution.

Resolution:
http://www.leksikon.org/art.php?n=3662
.......På initiativ fra Frankrig og USA vedtog FN's Sikkerhedsråd i september 2004 resolution 1559, der i tråd med Ta'if aftalen kræver alle libanesiske og ikke-libanesiske militser opløst og afvæbnet.
Resolutionen havde direkte adresse til Hezbollah og Syriens militære tilstedeværelse i Libanon.
Min ligesom Israel aldrig følger FN's resolutioner, fulgte hverken Hezbollah eller Syrien denne resolution.
Først da et ukendt efterretningsvæsen - muligvis med forbindelse til Israel eller USA - i februar 2005 sprang Libanons tidligere premierminister Rafiq Hariri i luften i Beirut, besluttede Syrien at trække sine tropper ud.
Hezbollah gennemførte massive demonstrationer i Beirut til fordel for Syrien - større end de demonstrationer der krævede Syrien ud.
Men Syrien trak sig altså endelig ud i april. Ved det efterfølgende libanesiske parlamentsvalg i maj gik Hezbollah frem fra 8 til 23 pladser i det 128 pladser store parlament, og i juli blev det inviteret med i den nationale samlingsregering, hvor det fik 2 ministerposter og støtte til en 3. ministerpost.
Regeringen har imidlertid været præget af betydelige spændinger, og Hezbollah indgik i starten af 2006 en alliance med den kristne Michel Aoun, der tidligere var stærkt kritisk overfor både Syrien og Hezbollah.
Den kristen-shiitiske alliance sigter mod at skabe et flertal uden om partierne bag cedertræs «revolutionen» i foråret 2005, og at skabe en basis for Aouns præsidentkandidatur, når Lahouds periode udløber i 2007.
Venlig hilsen
Enoch
tilføjet af

Ny FN resolution.

DR nyheder
FNs Sikkerhedsråd drøftede i aftes en resolution fra USA og Frankrig, der kan bane vejen for våbenhvile mellem Israel og Hizbollah.
Håbet om snarlig fred stiger, men parterne er stadig ikke parat til at lægge våbnene.
WASHINGTON: Efter 25 dages blodige kampe i Libanon er der for første gang tændt et håb om snarlig våbenhvile og fred.
USA og Frankrig nåede i går til enighed om en fælles resolution, der kræver et »totalt ophør af voldeligheder« i området, og sent i aftes trådte FNs Sikkerhedsråd sammen for at drøfte den nye resolution. En mulig vedtagelse forventes at kunne ske i løbet af få dage.
»Det er et afgørende skridt mod at få afsluttet krisen,« siger den britiske premierminister Tony Blair.
Den præcise ordlyd af den fransk-amerikanske resolution var i aftes endnu ikke sluppet ud, og der synes stadig at være mange forhindringer, nogle måske uoverstigelige, før der kan skabes en varig løsning.
Væsentligst af alt indeholder den nye resolution ikke et krav om »omgående« ophør af krigshandlingerne, OG DEN GIVER ISRAEL RET TIL AT SVARE IGEN, HVIS HIZBOLLAH FORTSÆTTER SINE RAKETANGREB. Dermed er det usikkert, hvornår voldshandlingerne præcist kan ophøre.
Det udlægges som en stor sejr for amerikanerne, der siden konfliktens begyndelse har støttet Israels forsøg på at ødelægge Hizbollahs militærapparat.
Frankrig havde foretrukket en formulering, der krævede et øjeblikkeligt ophør af kampene.
Israel nægter da også fortsat at stoppe sine angreb, så længe Hizbollah med sine raketangreb udgør en sikkerhedsrisiko og fortsat holder to kidnappede, israelske soldater fanget. Den islamiske milits nægter omvendt at lægge sine våben, så længe Israel har tropper i Libanon.
Dertil kommer, at det fortsat er et vidt åbent spørgsmål, om Hizbollahs støtter i Syrien og Iran er taget i ed og vil lægge pres på militsen.
Frankrig har i de seneste dage tilsyneladende ført samtaler med syrerne og iranerne, men resultatet af de samtaler er ukendt. Men den nye udvikling i FN kan forhåbentlig bane vejen for fred, lyder det fra USAs FN-ambassadør John Bolton:
»Vi er klar til at fortsætte arbejdet... for at skabe fremskridt i at få resolutionen vedtaget. Vi er klar til at arbejde så hurtigt, som de andre medlemmer af Sikkerhedsrådet ønsker,« siger han.
Næste skridt er at skabe de politiske betingelser for en varig våbenhvile. I det spil er USA, forlyder det, til gengæld indstillet på at imødekomme Frankrigs krav om, at våbenhvilen skal være endeligt på plads og iværksat, inden en international fredsbevarende styrke - formentlig ledet af franske styrker - kan sættes ind. USA foretrækker ellers en styrke, der kan rykke hurtigere ind og sikre våbenhvilen.
Imens raser kampene stadig i området. Israelske soldater rykkede i går massivt ind i den sydlibanesiske by, Tyre, hvor det kom til kampe med Hizbollah-guerillaer. Israelske kampfly bombede på ny Beirut, og Hizbollah sendte nye byger af raketter ind i det nordlige Israel. Kampene har hidtil kostet 75 israelere og mindst 600 libanesere livet.
Kampene fortsætter trods FN-løsning.

Venlig hilsen
Enoch
tilføjet af

Dit svar til Modild

"1) "Israel har forpligtelser, uanset hvad mange mene".
Svar. ".....forpligtigelser"❓Ja, at forsvare sig selv og verden. " - Citat slut
Nu kommer jeg til at tænke på en lille dreng som står med en sten i hånden og bliver skudt med en kampvogn. Hvorefter fyren i kampvognen siger "Det var jo selvforsvar". Jeg mener at israelerne skyder gråspurve med kanoner.
--------------------------------------------
"2) ..........har de selv frembragt ved .........."? Manden må være rablende gal. "...selv frembragt"! Hvor dum.
Nej, disse grupper er skabt af religion, fanatikere, imamer, selvsvind, dårlige ledere, svin.
"hvilken anden.........ny magt...... konfronteret med............når dette er overstået"? En nem problemstilling: Vi (den vestlige verden) vil ganske enkelt ikke finde os i disse knaldperler. Islam vil blive degraderet til "Kærlighedens og fredens religion". Huh.
Vi andre vil overtage scenen med en såkaldt "fredsbevarende styrke med licens to kill". " Citat slut
Da Libanon blev besat af Israel i 1982 opstod Hizbollah for at bekæmpe israelerne. Så her tager du altså fejl lille ven (så enten er det dig som er dum eller osse lyver du).
------------------------
"3) "Uanset hvad styrkes den islamiske fundamentalisme ved den nuværende ageren, jeg finder det vældig ufornuftigt"
Citat slut..
Svar: "...styrkes den islamiske fundamentalisme...........vældig ufornuftig ageren.......", styrkes? Nej, polariseret? Ja.
Ageren ufornuftig? Nej, klog, det onde vil blive rykket op med rode." Citat slut
De arabiske fundamentalister får i øjeblikket enorm fremgang overalt i verden, israelerne er jo ved at vise sit sande ansigt med deres terror mod civile, desuden kommer der større fokus på israelernes metoder. Så velviljen for at ofre sig mod dette terror regime stiger da enormt. Forresten mener mange, at grunden til at israelerne er ved at ekspandere er fordi de mangler vand. Israelerne har tidligere besat palæstinensiske områder for blandt andet at kunne "konfiskere" vandressourcerne.
Imponerende du fik 3 ud af 3 forkerte.
tilføjet af

er du sikker ?

Hizbollah er ikke kun etableret imod Israel, men imod kristne og vestlige værdier.
Jeg tror ikke at det vil skabe større antisemitisme (undtaget i arabiske lande), der er faktisk mange (flertal) i libanon som hellere end gerne vil af med hizbollah, der findes også en del kristne libanesere de ville nok ikke få en god tilværelse under et islamisk fundamentalistik styre. Jeg ynder ikke Israels fremfærd, omvendt så kan de jo ikke leve med terrorbombninger.
tilføjet af

Tror du det?

Vi må alle træffe et valg. Hvem vælger du? Det vil få betydning for dig fremover.
Vi er ikke alle lige dumme.

"Allerede i 2001 blev 3 Hezbollah medlemmer arresteret i Jordan, hvor de forsøgte at smugle Katyusja raketter ind på Vestbredden.
Hezbollahs generalsekretær Syed Hassan Nasrallah erklærede ved den lejlighed at: «Det er ethvert frihedselskende folks ret og pligt at sende våben til palæstinenserne til kampen mod besættelsen - uanset hvilke veje disse våben må transporteres ad».
Og i februar 2005 anklagede det palæstinensiske selvstyre officielt Hezbollah for at forsøge på at sabotere den skrøbelige våbenhvile mellem Israel og de palæstinensiske grupper ved at udlove dusører til militante palæstinensiske grupper, der fortsatte aktionerne mod Israel.
Det er dog et faktum, at Hezbollahs langt bedre Katyusja raketter aldrig er nået til Gaza, hvor de palæstinensiske grupper fortsat anvender primitive hjemmelavede raketter mod Israel.
På initiativ fra Frankrig og USA vedtog FN's Sikkerhedsråd i september 2004 resolution 1559, der i tråd med Ta'if aftalen kræver alle libanesiske og ikke-libanesiske militser opløst og afvæbnet.
Terrorbeskyldninger
USA har Hezbollah på sin liste over terrororganisationer
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


This is a list of individual military and terrorist actions in Lebanon.
War within Lebanon
Lebanon has suffered constant attacks, from within and from all sides, since its most recent independence from French rule in 1943. What follows is a list of some of the more significant actions, in contrast with the broader overview offered in the history of Lebanon.
Before 1967
In 1948, Lebanon invaded the newly founded state of Israel. On 17th of October of the same year, the Hagana attacked a small village near the border named Hula (حولا); killing over 35 cvilians. See more in Hula_massacre. During the ensuing war, Israeli troops occupied several villages in Lebanese territory, but withdrew from them as part of the 1949 armistice agreements.
In 1958, Arab Druze and Sunni forces, supported in part by Syria, tried to overthrow the government. This led to political chaos and many civilian deaths, and was eventually suppressed by further foreign intervention (this time by the US).
1967 to 1975
On 28 December 1969, Israeli airborne commandos raided Beirut International Airport and destroyed 13 grounded civilian planes.
Civil War (1975 - 1976)
In 1975, full civil war broke out, with the Lebanese Front on one side and the PLO on the other.
17 May 1975, Israeli forces kill 19 civilians in the village of Aytaroun.
21 October 1976, Israeli forces kill 23 civilians in the city of BintJbeil.
16 December 1976, Israeli forces kill 20 civilians in the village of Hanin.
In 1976, Syria entered Lebanon, with the blessing of the Arab League and the invitation of the Lebanese president, to help suppress the ongoing civil war without further Israeli intervention.
1977 to 1982
On 14 March 1978, Israel invaded Lebanon in response to attacks by the PLO, in what was known as the Litani Operation. Twenty-six civilians were killed in the Ouzai area, near Beirut, by an Israeli warplane raid.
15 March 1978, Israeli forces killed 16 civilians in the village of Kounine in the south. It also killed 79 civilians in the village of Abbassiyye.
On March 19, 1978, United Nations Security Council Resolution 425 was adopted calling on Israel to immediately withdraw its forces from Lebanon and creating an interim peacekeeping force. Few days later, a 6000-person UNIFIL arrived in Lebanon to keep the peace and ensure Israeli withdrawal.
In 1981, Israel launched a number of artillery and air raids on Lebanese civilian targets. One attack, on April 4, 1981, resulted in what is known as Saida Massacre, when one of Saida’s residential areas was targeted by Israeli artillery killing 20 civilians. On July 17 of that year, Israeli warplanes raided parts of Beirut, Ouzai, Ramlet Al Baida, Fak'hani, Chatila and an area near Beirut Arab University, resulting in 150 civilian casualties (both casualty estimates from Lebanese sources).
On December 15, 1981, a car bomb destroyed the Iraqi embassy in Beirut, killing 61 and wounding 100. This attack was the first modern suicide bombing and set off a wave of such attacks in Lebanon.
A group called al-Dawa ("the call") claimed responsibility, but Iraq blamed Syrian intelligence agents.
1982 to 1990
Israel invaded Lebanon again in the summer of 1982, after their ambassador to England was shot and seriously wounded by members of the Abu Nidal Organization, and occupied Beirut.
In a videotape released to Al Jazeera on Friday, 29 October 2004, Osama bin Laden stated that this military action inspired the attack on the World Trade Center on 11 September 2001. ("And as I was looking at those towers that were destroyed in Lebanon, it occurred to me that we have to punish the transgressor with the same -- and that we had to destroy the towers in America ... ")
On 14 September 1982, Newly-elected Lebanese President Bachir Gemayel was assassinated while at a Beirut political meeting by a massive car bomb, by a pro-Syrian Lebanese group. Meanwhile, a multinational peacekeeping force arrived.
On 18 April 1983, 63 people, including the CIA's Middle East Director, were killed and 120 injured in a 400 lb (180 kg) suicide truck bomb attack on the US Embassy in Beirut, Lebanon. The driver was killed; responsibility was claimed by Islamic Jihad. On 16 March 1984, Beirut's CIA station chief William Buckley was kidnapped by Islamic Jihad and killed.
After suffering heavy casualties and finding little success, the multinational peacekeeping force left in 1984.
Starting in 1982, the kidnapping of international (generally US and British) travellers in Beirut became a regular occurrence; 30 would be kidnapped over the course of a decade.
David Dodge (July 1982; President of the American University of Beirut[AUB])
Terry Anderson (16 March 1985; US journalist),
Thomas Sutherland (9 June 1985; US academic),
4 Soviet diplomats (30 September 1985; one killed),
John McCarthy (17 April 1986; British TV journalist),
Joseph Cicippio (12 September 1986; US academic),
Edward Tracy (21 October 1986; US businessman),
Terry Waite (10 January 1987; British church envoy),
Jesse Turner and Alan Steen (24 January 1987; US tourists)
were all kidnapped, and all eventually released during the last months of 1991.
Other kidnapping victims who died in captivity:
Also Peter Kilburn (AUB librarian),
Benjamin Weir (Presbyterian minister)
In 1985, Israeli troops withdrew from southern Lebanon, after which civil war began again; a coalition of the Druze and Shiite Arabs with the PLO defeated Lebanese forces in southern Lebanon, inflicting many civilian casualties.
Table of Attacks
Attack   Date   Description   Party   Civilian Casualties*
Beirut   15 December 1981   Suicide car bomb attack on Iraqi Embassy   Syrian intelligence   61
Beirut   18 April 1983   Suicide truck bomb attack on US Embassy   US accuse Hezbollah while he denies   63
Beirut   23 October 1983   Suicide truck bomb attack on US Marine barracks, part of the multinational force   US accuse Hezbollah while he denies   241
Beirut   8 March 1984   Suicide car bomb attack; possible attempt to assassinate leader of Hizballah   Arab(backed by CIA?)   80(200w)
Beirut   20 September 1984   Suicide bomb attack on US Embassy, injuring US and British ambassadors   US accuse Hezbollah while he denies   23
Sohmor Massacre   19 September 1984   Inhabitants were "ordered to congregate at the town's mosque where they [were fired upon] by Israelis".   Israel   13
Jibchit   27 March 1984   Israeli warplane attack over the village   Israel   13
Maaraka   5 March 1985   An explosion during aid distribution   ?   15
Zrariah   11 March 1985      Israel   ?
Homeen Al-Tahta   21 March 1985      Israel   ?
Hijacking of Flight 847   14 June 1985   TWA flight 847 was hijacked and landed in Beirut. 1 passenger shot; the rest eventually released   ??    1
AUB killings   17 April 1986   3 employees of the American University of Beirut were found shot   The Arab Revolutionary Cells   3
Tiri Massacre   17 August 1986      Israel   4 (many w)?
Nahr el Bared camp   11 December 1986   Air raid   Israel   20?
Ein Hilwe camp   5 September 1987   Air raids   Israel   64?
* Most casualty estimates from Lebanese sources. Estimates for attacks on US buildings from US sources.
Since 1990
Lebanon has become more stable in the past fifteen years, and has started to police its own borders without needing military support from Syria or international peacekeeping forces. However, some parts of southern Lebanon were still occupied by Israel and only returned to Lebanese control in May of 2000.
On 18 April 1996, the Israeli Defense Forces shelled the regional headquarters of a Fijian division of United Nations peacekeepers in Qana, during a clash with a guerilla group firing mortars and rockets. The Qana Massacre, as it was later called, resulted in 102 civilians deaths and more wounded.
At the end of 1999, a guerilla raid on the Islamic broadcast station in Tripoli (by a group run by Bassam Ahmed Alqanj) ended in a clash near Jrud Aldinnia with the Lebanese army in which the group killed two women and 15 soldiers. The Alqanj group aimed to overthrow the Lebanese government and replace it with a religious Islamic state. This same organization had earlier [1994-1997] carried out the murder of Sheikh Nizar Halabi and of four judges in Sidon, as well as attacks on churches in Tripoli.
On 30 January 1998, A group of 200 followers of Sheikh Subhi al-Tufayli clashed with the Lebanese army at a Hizballah seminary in Baalbek, near Bekaa, leaving 8 dead and many wounded.
In January, 2000, Colonel Aql Hashem, commander of the SLA Western Brigade, was killed by explosive charges laid by Hizballah at his home inside the security zone.
Around 6 June 2000, forces claiming to be with Hizballah (this was officially denied) captured 20 men from Aitaroun; 5 were later released, but the others remain unaccounted for.

There have been over a hundred casualties since the liberation of southern Lebanon on May 25, 2000, due to Israeli land mines and unexploded shells in the area.
24 May 2001, Israeli planes intercepted a small civilian plane, 9 km in south Lebanon, and shot it down near Mikhmoret beach in northern Israel. Israel says the plane entered its territories at which time they shot it down.
14 February 2005, Huge bomb in Beirut kills former Prime Minister Rafik Hariri and nine others. The Lebanese opposition blames Syria and the pro-Damascus Lebanese government for carrying out the assassination.
Withdrawal of Syrian troops
Maj. Gen. Jamil Sayyed, the top Syrian ally in the Lebanese security forces, resigned on Monday, April 25, 2005, just a day before the final Syrian troops pulled out of Lebanon.
On April 26, 2005, the last 250 Syrian troops left Lebanon.
During the departure ceremonies, Gen. Ali Habib, Syria's chief of staff, said that Syria's president had decided to recall his troops after the Lebanese army had been "rebuilt on sound national foundations and became capable of protecting the state."
UN forces led by Senegalese Brig. Gen. Mouhamadou Kandji were sent to Lebanon to verify the military withdrawal which was mandated by UN Security Council Resolution 1559.
tilføjet af

du tager fejl min ven

du har vidst ikke hørt nasrallahs taler..
der er meget du ikke ved..
jeg kan give dig ret i at mange kristne i libanon ikke kan lide hizbollah..
men der er også mange der kan lide dem..
og forresten, hvis du husker muhammed tegningerne.. så skal du lige vide at det var nasrallah der forhindrede en ny borgerkrig mellem muslimer og ikke i muslimer i libanon,
det kom til nogle mindre sammenstød mellel muslimerne og ikke muslimerne, men nasrallah og hizbollah skred straks ind og fordømte muslimernes angreb på kristne krker.. og undskyldte på muslimernes vegne,..
tilføjet af

Til, abcde bla bla bla

Du har sku ret.
Der er mere had til jøderne nu. Men der har sku os været HAD mod dem i lang tid. Siden de startede alt det krig, og pis o lort. Det er dem der har lavet uro på den her jord. Vent og se hvordan de får tæsk.. Hah..
De er fandme dem der er nogle LOSEEEER..
Fandme nogen TABEEER---
tilføjet af

tak for støtten

hvilket land kommer der fra..
jeg har også oprettet et andet indlæg, som heder legetim krig i Libanon, du skal være velkommen til at deltage.
tilføjet af

hvilket land kommer du fra

sorry. jeg skrev det forkert i det første svar.
men det var hvilket land kommer du fra. der skulle stå
tilføjet af

Til araberen..

Halv palestinenser og libaneser.. Skal nok deltage i indlægget.. ;)
tilføjet af

Hvem får tæsk?

Ligenu står der 1000 - 100 til Israel og i Irak klare muslimerne det selv.
Og hvem er det mest forhadte folk i verden?
Bortset fra et par rabiale autonome og jer selv, er I hadet af hele menneskeheden for alt jeres terror og intolerance.
Så jeg tror nok, at du er langt ude og skide.
tilføjet af

ok jeg er palestinenser

jeg er 100% palestinenser fra gaza..
men jeg støtter selvfølgelig hizbollah og hamas 100 %
tilføjet af

Med den indstilling,

hører du vist ikke til i Danmark! Må jeg foreslå at du rejser ned til din guru, Hizbollahs terrorleder Nasrallah.
Vedr.: Muhammed
De fleste danskere ser Muhammed som en historisk person og dømmer ham på hans gerninger så som massemord, landevejsrøveri og hans agitation for/udøvelse af hellig krig. Det kan vel næppe undre dig at vi ikke bryder os meget om sådan en psykopat.
For os ikke muslimer, er det nedværdigende at blive afkrævet respekt for galningen Muhammed.
tilføjet af

Okii.. støtter selvfølelig også....

Okaay.. :)
Støtter selvfølgelig også 110% Hizbollah og Hamas..
tilføjet af

Bullshit

"muslimerne har et virkeligt godt hjerte fuld af guld" !!!
Derfor alle de terroristaktioner, selvmordsbombere mod uskyldige civile, 11 september angreb. Derfor denne middelalderlige intolerance, kvindeuntertrykkelse, islamfacisme.
Det må være være råddent og fordærvet terroristguld, hvis sådan noget lort findes.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.