117tilføjet af

De ældre er alt for forkælede

De danskere der nærmer sig pensionalderen kan se frem til et rekord langt otium. De vil i gennemsnit være på pension i 19-20 år, og det er langt mere, end både tidligere og kommende generationer vil opleve.
Til sammenligning kan nyfødte kun regne med knap 16 år som folkepensionister, selvom deres forventede levealder vil være 10 år længere. Det viser en fremskrivning af pensionsalder og forventet levetid, som ATP har foretaget for Politiken.
Og den rekord lange pension er et stort problem for vores økonomi. "Det har store konsekvenser for de offentlige finanser. Man skubber regningen foran sig. Det er som at smide regningen ind på børneværelset", siger Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet.
Men hvorfor skal lige netop denne generation have det bedre? Er det nogen grund til, at de lige netop har fortjent den lange pension? Eller de egoister, der sender en kæmpe regning videre til yngre genrationer?
tilføjet af

Åh, ja de er forælede

Tænk sig en gift pensionist næsen får det samme som en udeboende SU modtager.
Det er simpelthen så ringe.
tilføjet af

Ja men-

Det tænker den bumsede knægt ikke på, ingen fed forretning at være pensionist..
Det fleste der er ældre nu har også haft et hårdere arbejdsliv end den bumsede unge nogensinde kommer til, - 😮😉 så mon ikke de fortjener et laaaaant otium?? 🙂😉
tilføjet af

forkælet.???.

kære studerende,jeg håber at du i det mindste kan lære at stave,inden du skal have en mulighed for at få et arbejde.jeg kan godt forstå at det er og gør ondt ikke at have penge,du mener at en pensionist er forkælet,jeg er pensionist alene,alm pension løn 10.400.kr så bliver der trukket skat og så kommer husleje etc.til overs at leve for ca 4.200kr.til kost og tøj transport bus tog,hvis du mener at alle er forkælet,så sørg få at få en opsparing,inden du bliver pensionist.held og lykke med fremtiden.
tilføjet af

Nu bliver jeg meget vred

din uopdragne møgunge 😃
Hvem tror du har været med til at skabe det samfund du er en del af❓det er IKKE dig, det er den forkælede pensionistgeneration du omtaler.
Først og fremmest, min generation kunne IKKE få SU mens vi uddannede os, enten måtte vores forældre forsørge os mens i var under uddannelse eller også måtte vi tage til takke med en mesterlæreplads med løn, som regel noget der lignede 75 kr. om ugen, godt nok var det mere dengang end det er nu, men man kunne ikke bo ude for den løn.
For det næste, min generation (og mine forældres generation) har arbejdet og betalt skat til et samfund som over en årrække udviklede sig til verdens bedste samfund, med en høj grad af frihed og en endnu højere grad af social tryghed, noget som din generation nu nyder godt af.
For det tredie, så kan du og andre rende mig i røven med prognoser og fremskrivninger, INGEN, heller ikke en eller anden selvudråbt ekspert kan spå om fremtiden, INGEN ved hvor gammel jeg bliver, så spar os for det fordrukne sludder og se at få en selvstændig mening, i stedet for at rende rundt og lefle for folk som tror de kan spå om fremtiden, de taster nogle data ind i en computer, data som giver det ønskede resultat, kort og godt.
For det fjerde, hvis jeg skulle være rask nok til at leve 20 år som pensionist så vil jeg få tilbagebetalt ca. 2.7 millioner af de knap 10 millioner jeg har betalt i skat, er du misundelig❓Hov de 2.7 millioner er BRUTTO, der bliver jo trukket skat af dem så der skal lige trækkes ca. 750.000 fra det beløb jeg får i pension i løbet af 20 år.
Mon dog moderne yngre mennesker har tænkt over hvad det vil sige at blive folkepensionist ?
Hvad siger du til at leve for ca 100.000 kr netto om året, til husleje, el, varme, vand og daglige fornødenheder ?
Jeg kan fortælle dig, at selvom jeg får alle de tilskud jeg har krav på når jeg bliver pensionist, så er der kr. 3000 til kost, husholdning, tøj, briller, tandlæge og alle andre fornødenheder, kom lige og vis mig moderne yngre mennesker der vil det.
Noget andet er, VI skabte det samfund der giver unge mennesker den uddannelse de får i dag, VI skabte det samfund der gav de 30-50-årige deres uddannelse, VI skabte det samfund der gør at folk af i dag er blevet så helvedes egoistiske at de ikke mere kan se længere end til deres egen navle og nej, vi har ikke sendt nogen regning videre, vi har givet stafetten videre til den yngre generation med besked om at holde fanen højt, ellers er vores arbejde spildt.
Kom igen med påstande om at min generation er forkælede, som du sikkert har hørt før:
Tyv tror hver mand stjæler.
Det ordsprog er vist det der rammer bedst her 😉
Med menneskelig overbærende hilsen
Ernst
Som snart bliver folkepensionist (forkælet eller ej 😃)
tilføjet af

Forkert . De unge gider bare ikke...

at arbejde, derfor vil de holde de ældre på arbejdsmarkedet så de selv kan gå på førtidspension. 😕 Aldrig har der været så mange unge på førtidspension, så det er der samfundet bliver belastet....af unge ugidelige og dovent yngel...🙁
tilføjet af

Ikke helt enig sjoveren

heldigvis er hovedparten af den unge generation både dygtige og ihærdige, men selvfølgelig er der nu, som før, en "hård kerne" af mennesker der ikke ønsker at deltage i vedligeholdelsen af vores velfærdssamfund, men med den grundholdning du og jeg, samt de fleste af vores generation har, så får de elementer lov til at leve som de vil, vi "forkælede" er jo ikke kun forkælede, vi er også dumme nok til at have overskud til at holde røven oppe på mennesker der ikke gider deltage 😃
tilføjet af

Må lige korrigere

mit indlæg, raseriet gjorde at jeg formulerede mig mangelfuldt og jeg lavede en stavefejl 😖
enten måtte vores forældre forsørge os mens i var under uddannelse eller også måtte vi tage til takke med en mesterlæreplads med løn, som regel noget der lignede 75 kr.
Der skal selvfølgelig stå VI i stedet for I var under uddannelse ....
Jeg kan fortælle dig, at selvom jeg får alle de tilskud jeg har krav på når jeg bliver pensionist, så er der kr. 3000 til kost, husholdning, tøj, briller, tandlæge og alle andre fornødenheder, kom lige og vis mig moderne yngre mennesker der vil de
De 3000 kr. er månedlig...
Sorry, jeg er jo blot en forkælet nasserøv 😃 og som sådan kan man komme til at formulere sig forkert 😉
tilføjet af

Vi er dumme...enig ;-))

At vi gider at gå på job for at forsørge yngre der ikke gider.
Som jeg ser samfundssituationen, så er det ikke en kamp for at få arbejde der foregår, men en kamp for at undgå det. De midler der er til pensioner, dem under de yngre ikke de ældre....!
Gøgeunger og øgleyngel....😉
tilføjet af

Der var da en der fangede ironien

😉
Sjuskefejl put selv k'et ind i forkælede.😖
tilføjet af

Skam jer!

Mange pensionister idag lever kummerlige tilværelser, pga. den lave pensionssats som er mellem 8.000-11.000 alt efter om man er enlig eller gift. Det er langt fra alle pensionister der lever luxustilværelsen, bl.a. også derfor der er en række ting der er billigere for pensionister, hvis de skal have en jordisk chance for at forsørge sig selv. Så hvad med at åbne øjnene og følg lidt med i verdenen.
tilføjet af

Ja sjoveren

men nu vil jeg lige nyde denne weekend på Samsø, så jeg bliver nok ikke aktiv her på SOL de næste 3 dage, men vid at jeg nok skal kommentere de indlæg der kommer, hvis da ikke trådstarter er så heldig at jeg dør i mellemtiden og dermed ikke spiser for den SU vedkommende havde kig på 😃
tilføjet af

Se så her

Vi er ikke forkælet, her er mit budget !
Indtægt efter skat (folkepension) ca. 8093,00 kr.
Udgifter : Husleje 2 vær ejerlejl. på 65m2 2.500,00
fællesudgifter på lejligheden 1.800,00
el og vand 750,00
boligsikring, varmehjælp m.m. 0kr.
rest til transport, gaver, internet, fjernsynlicens, kost: kr. 3043,00
😮 Jo jeg klare mig, men syntes ikke at det er forkælelse efter 50 år på arbejdsmarked, har betalt skat , medlemskontingent af A-kassen og fagforening.
tilføjet af

Ikke hvor meget men hvor længe!

Det handler ikke om hvor meget I får, men hvor længe I får det? Hvorfor skal I have pension i flere år end os andre?
tilføjet af

Det har du helt ret i

Meget er det ikke, det du får. Desuden har du været med til at bygge den velfærd i Danmark, de unge nyder godt af, så det er ikke dig der skal skamme dig og kaldes egoistisk, men dem, der vil have i pose og sæk. Nutidens overforkælet generation.
Mor på 40
tilføjet af

moooooaaaarr!!!

hvorfor skal Peter have en større sodavand end mig? Helt ærlig. Du er misundelig og lidt barnlig. Vi får, hvad samfundsudviklingen kan byde os. Ville du måske leve i de tider, tidligere generationer gjorde? Uden pc, mobiltelefoner, hjælpemidler af alle slags, vi har til rådighed i dag? Jeg synes, vi har et godt liv, så hold op med den smålighed.
tilføjet af

Ja, du er klog

I er meget forkælede. Da jeg kom i lære fik jeg 14 kr om ugen. Det kunne jeg naturligvis slet ikke klare mig for, så jeg boede hjemme hos mine forældre, som sørgede for husly, mad og det mest nødvendige tøj.
Arbejdstiden fra kl. 8 til kl 18. Om fredagen til kl. 21. Om lørdagen til kl. 14. I læretiden, om vinteren, var der også skole om aftenen. Der var ikke tid til at lave ulykker.
Unge mennesker drikker, hver gang de skal til fest og det skal de ofte. Hvor kommer pengene fra. ??

I dag er der ingen grænser for, hvad unge mennesker kræver. De vil have SU. De vil bestemt ikke bo hjemme i den tid de lærer.
De vil slet ikke indordne sig under nogen husregler, uh ha nej, de er skam selvstændige voksne mennesker, der bare vil have af samfundet. Det manglede bare de ikke skulle have i pose og sæk. Ungdommen i dag er meget forkælede.
Sørg du endelig for at have en pensionsforsikring eller pensionsopsparing. Man kan dårligt leve af den lille folkepension man får tildelt i dag.
I min tid var der ikke noget, der hed pensionsopsparing. Hvor skulle pengene også komme fra. Tror du vi havde telefon, fjernsyn o.s.v. En støvsuger købte jeg på afbetaling, hvor var jeg glade for den. Ferierejser kendte vi heller ikke til. Næe, så skulle man være advokat, læge, tandlæge, o.s.v. Og så heldig var jeg ikke.
Nå, vi kendte ikke andet, så kravene var ikke så store, som de er i dag.

Og jeg kan love dig for man ikke har kræfter til at klare en arbejdsdag mere. Måske hvis samfundet ville tage lidt hensyn, så ældre ikke absolut skal tage på arbejde, medens der er mest stress på kørebanen, samtidig bør arbejdstiden forkortes en smule.

Nogle er mere raske end andre og har ikke noget hårdt arbejde, de kan måske nok klare lidt længere tid på arbejdsmarkedet. Men det kommer jo an på, hvor stressende arbejdspladsen er. Man holder ikke til så meget, som ungdommen, men erfaringen er langt større. Det glemmer man ofte.
Så det kan være svært for en ellers meget dygtig person at få arbejde, hvis arbejdstiden måske skal sætte en smule ned. Det hensyn tages der ikke.
Tænk lidt over det, min ven, din tid kommer også.
Jeg kunne tænke mig at høre, hvad du siger til det hele, den dag hvor det begynder at gøre ondt forskellige steder i skroget. Når du ikke mere kan holde til det høje tempo.
Så vil du være meget glad, hvis du har en pensionopsparing.
Nogle mennesker har solgt deres huse i en heldig tid og har masser af penge, men så heldig er vi mange, der ikke er. Så er der kun en ussel hjælp, kaldet folkepension.
Politikere tror jo alle ældre har masser penge. De kender ikke den tid, vi stammer fra.
tilføjet af

God Weekend...

giv en lyd fra dig, så vi ved der er liv i dig 😃
tilføjet af

Tænk dig nu lidt om

Og jeg kan love dig for man ikke har kræfter til at klare en arbejdsdag mere. Måske hvis samfundet ville tage lidt hensyn, så ældre ikke absolut skal tage på arbejde, medens der er mest stress på kørebanen, samtidig bør arbejdstiden forkortes en smule.
Nogle er mere raske end andre og har ikke noget hårdt arbejde, de kan måske nok klare lidt længere tid på arbejdsmarkedet. Men det kommer jo an på, hvor stressende arbejdspladsen er. Man holder ikke til så meget, som ungdommen, men erfaringen er langt større. Det glemmer man ofte.
Så det kan være svært for en ellers meget dygtig person at få arbejde, hvis arbejdstiden måske skal sætte en smule ned. Det hensyn tages der ikke.
tilføjet af

He he

LIGE netop 😃😃
Ungdommen i dag får i hoved og røv og bruger mere end de tjener på alt muligt pis, altid nyeste tøj og nyeste IPod, og de er kvæstede hvis de ikke kommer med til en fest hver fredag og lørdag.
Da jeg kom i lære måtte jeg sgu spare sammen til min første billige båndoptager, og der var kun råd til bytur nu og da.
Og telefon......de fleste havde sgu ikke råd til egen telefon før de var udlært, medmindre forældrene betalte hvis lærlingen flyttede hjemmefra.
Bankerne som jo nok pt har mest tjek på økonomien skriver også at unge mennesker er håbløse med deres penge, mange ved f.eks ikke hvad renter er.........hvad fanden laver de i skolen ?????
tilføjet af

stadig førtidspension

Der skal selvfølgelig stadig være førtidspension til dem, hvor kroppen siger fra. Men hvis det er så hårdt at blive på arbejdsmarkedet, er det så retfærdigt, at de yngre generationer skal blive endnu længere på arbejdsmarkedet, end dem der er ved at nå pensionsalderen nu?
tilføjet af

Og før det...

Og før jer var det en anden generation, der havde opbygget samfundet. Og når jeg bliver ældre, er det mig og min generation, der har været med til at opbygge samfundet. Hvad gør netop din generation til noget særligt? Hvorfor skal netop din generation have den længste pensionstid, der nogensinde har været og højest sandsynlig nogensinde vil være?
tilføjet af

Det gør intet med taste/sjuskefejl..

Bare man fanger meningen... Man KUNNE jo også have fået det til: Forædlet... Det er de ældre jo på en måde også.. 😉🙂
tilføjet af

POLITIKEN: "Ældre forkæles med rekordpenson"

Det er overskriften på forsiden af POLITIKEN i dag, og at pensionisterne er fredet.
Ganske som dig, Ernst Kolding, så kommer jeg på folkepension i løbet af næste år, men er så "heldig" at den (som det er tilfældet med min førtidspension nu) kan suppleres med en på grund af anciennitetbegrænsning halv tjenestemandspension, men det er ikke nogen guldgrube, det vil lige kunne løbe rundt.
Jeg fik lidt SU under min (lidt for langvarige, men til normeret tid) uddannelse på Musikkonservatoriet i København, men inden da var jeg nødt til at gå til privatundervisning i 4 fag samt selv klare en del læsestof før jeg kunne optages, og var så i en periode hverken på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet og der var heller ikke SU. Halvdelen af SU-en var lån. Havde jeg ikke klaret den uddannelse måtte jeg nok i mesterlære eller arbejde på en eller anden fabrik.
Selv om vores forhold er lidt forskellige, så er jeg helt enig med dig og det jeg ville have skrevet har du faktisk skrevet. Tak for det Ernst Kolding!
Jeg mærkede lidt af systemets "finurligheder", da jeg for 7 år siden blev syg og måtte have opereret højre ben af højt oppe på låret. Det værste var ikke operationen, men hele den cirkusforestilling med Gøg og Gokke-agtig arbejdsprøvning (som handicappet på et ikke handicapvenligt sted) jeg skulle igennem for at få en halv tjenestemandspension og en halv førtidspension til at spille sammen, begge i halv størrelse på grund af et låst system. Tilmed var´det ikke nok at have mistet benet og have diabetes, Via en psykiatrisk diagnose som jeg ikke kan kontrollere rigtigheden af, blev jeg "syg" nok til at komme i betragtning vedr. den modregnede førtidspension.
Den ikke af mig valgte psykiatriske lægekonsulent, som jeg skulle ind omkring hånede mig for ikke at have tjent nok, og at det nok fordi jeg ikke havde været værdsat, og var nok svær at holde ud. Jeg har ikke efterfølgende været sendt i kognitiv behandling eller på lykkepille-tvangsmedicinering, så helt tosset er jeg nok ikke alligevel.
tilføjet af

de ældre skal have det godt

de ældre skal da have det godt! er da dem der har båret os andre jeg er ung kun 26 og er forarget over hvor lidt de ældre får på folkepension det er jo som su...
ældre maden er for dyr, de har aldrig råd til frisør osv.. dem der selv har sparet en masse op burde ikke få folkepension mens dem der intet har burde få lidt mere end nu.
unge mennesker der ikke viser respekt for ældre mennesker er nogle autonome fjolser
tilføjet af

Nej, det er ikke retfærdigt

Når kroppen ikke kan mere bør alle have ret til en pension. Især hvis arbejdsgivere ikke vil ansætte folk, der er fyldt 50 år på vilkår de kan holde til.
Alle disse sindssyge arbejdsprøvninger og jeg ved ikke hvad, der koster en formue og ikke hjælper et hak, skal afskaffes. De penge kan bruges meget bedre. Vi skal ikke beskylde syge mennesker for ikke at ville arbejde. Jeg tror, de fleste hellere vil have et job de kan bestride og tjene deres egne penge.
Jeg har ikke fattet, hvorfor man vil jage syge mennesker ud på et arbejdsmarked, der ikke ønske dem.
Unge mennesker, bør undersøges ordentligt før de får en pension.
Ikke som nu, hvor den kun går ud på at afslå og mistænkelig gøre andre. Man skal lytte til de specialister der er med og ikke tilfældige lægekonsulenter og politikere. Skulle de vide bedre end specialisterne.
Vi er samfundet og politikere skal ikke bruge vores penge på at føre krig. En krig som russerne ikke kunne vinde, hvorfor skulle vi så kunne. Ikke engang tage os godt af skadede soldater, kan vi.
Er det blevet bedre i alle de år, nej, det er lige galt. Der hældes penge ud til alt muligt, hvorefter vi mangler penge hjemme.
tilføjet af

Ja, det koster

Og hvad mener du så vi skal gøre. Give en giftpille til ældre mennesker, der ikke kan mere. Eller sulte dem ihjel. 🙁
tilføjet af

de unge får i hoved og røv

nej, ikke en giftpille
det var bare mere et modargument imod at de unge får i hoved og røv.
gamle.
Førtidspension 31,8
Efterløn 23,3
Folkepension, 61,4
unge
SU 9,3
Kontanthjælp 18,6
Arbejdsløshedsdagpenge 22,2
tilføjet af

Fortsat.

Af en eller anden grund fik jeg ikke slutningen med.
Jeg fik ikke med, at hvis jeg ikke fik den supplerende anciennitetsbegrænsede tjenestemandspension, (for andre kan det være pensionsopsparing/forsikring eller firmapension) ville jeg have svært ved at klare mig for en folkepension alene, eller i hvert fald grundbeløbet. Det er muligt at det er forkælelse sammenlignet med den aldersrente, der kunne udbetales for 100 år siden, men det løser ikke problemet.
Spørgsmålet er om lille ALVA, der er afbildet i avisen overhovedet når at blive pensioneret hvis pensionsalderen sættes op til 90 år?
Der er iøvrigt heller ingen der ved hvordan arbejdsmarkedet ser ud om 75 år, hvor meget der er overtaget af maskiner og om al viden lagres i databanker, og hvis der ikke er så meget behov for menneskelig arbejdskraft, så er der vel heller ingen, der fortjener løn, og kan ikke engang få kontanthjælp, fordi der er en vis arbejdspligt.
Det bliver vel det store hul udenfor Paris i 30-erne der skulkle graves og dækkes til igen kun som terapi.
tilføjet af

Muslim på 65 år får fuld pension

Det er forkælelse og en fornærmelse mod danske pensionister.
tilføjet af

Til Ernst Kolding

Det svar, der skulle have fulgt efter fik jeg placeret forkert, det kommer længere nede.
Tibia Clauskludder.
tilføjet af

Heldigvis vil danskerne af med efterlønnen

tilføjet af

Misundelse er en grim ting....

Misundelse er en grim ting, jeg har slidt hele mit liv, og fortsætter nok, til jeg ikke kan mere, måske 10 år til.. men det er ikke os man skal hetze, men systemet som det er i dag, det er trist, at man tænker at fjerne efterlønnen, kæmp for den, i stedet for at skrive negative ting for os, som trods alt selv har betalt til det vi får..
k.h. årgang 1955
tilføjet af

eller forældet eller forgældet

det kan man få meget forskelligt ud af.
tilføjet af

en af grundene er muligvis

at en tidligere afgang fra arbejdsmarkedet
skaber flere jobs for de unge ,
hvis de ældre som kunne arbejde 10 år til blev på arbejdsmarkedet
skulle de unge vente ti år længere på at få arbejde
og det bliver værre og værre,
med højteknologien er der om tyve år kun plads til
10% af arbejdskraften af i dag,
men det tør politikerne ikke indrømme,
fordi de har ikke nogen løsning på problemet.
tilføjet af

Hvis alle de som der ikke var plads til

på arbejdsmarkedet blev elimineret
ville samfundet gå fallit,
fordi det ikke kunne sælge al den overproduktion
som højteknologien skaber.
vores traditionelle levemåde skal om organiseres
så der er arbejde til alle
samtidig med at vi skal arbejde langt mindre
for at få et værdigt liv.
endelig er tiden kommet til at maskinerne overtager
det meste af arbejdet så mennesker ikke behøver at arbejde
så meget som vi har været vandt til
al rutine overgår til maskinerne som kan arbejde langt bedre
og billigere uden at stoppe imens mennesker overtager rollen som forbrugere.
Hvem kan så tjene penge på det ?
ja det er en af de mange ting som må om organiseres
i den nye verden vi er på vej ind i.
PS: Det bliver meget spændende at se hvordan vi får det organiseret.
tilføjet af

Hvad mener du?

Man kan ikke få fuld folkepension før man har været bosat i Danmark i 40 hele år. Og den bliver nedtrappet med 1/40 for hvert hvert år under det.
Og det er rigtig at der ikke står noget om man skal være kristen, eller noget andet for at få pension. Der er faktisk lige så meget religionsfrihed i loven om pension, som der er i grundloven. jeg ser ikke som nogen fornærmelse at der ikke skeles til religion.
tilføjet af

er det ikke indlysende at jo ældre man skal være for at få pension

des længere tid må de yngre generationer arbejde
før de kan få deres?
eller hvad havde du tænkt dig?
tilføjet af

Hvad værre er

Både ham og konen blev pensioneret allerede for 20 år siden. Jeps kender dem selv.
tilføjet af

Nej tak til DF:

En typisk DF kommentar! Udtaler sig altid om nogen man ikke har en s... forstand på. Man får først fuld folkepension efter 40 år som dansk statsborger.
Jeg læste et andet sted, at folk med en så lav iq som en gennemsnits DF'er,
burde ikke have stemmeret!!!
Hvor har han/hun dog ret!
tilføjet af

Hahahahaha!!

Tænk at indrømme man er konservativ.😖Så skal man sgu ikke tale om lavintelligens!!😃
tilføjet af

Nej tak til efterløn.

Ja, misundelse er en grim ting og os halvgamle (jeg er selv årgang 55 og maskinarbejder)
har bestemt ikke grund til at være misundelige på de unge:
Jeg må give trådstarter ret i, at vi er en ualmindelig forkælet generation.
Opvokset i de glade 60'ere og frit valg på alle hylder hvad angår uddannelse.
Efterløn som 60 årig og folkepension allerede som 65 årig, uanset helbred???
Herudover har vi som erhvervsaktive ikke kunnet undgå at betale til en arbejdsmarkeds-
pension, der for folk på min alder har rundet den første million og gerne skulle nå de
2 mill. inden jeg stopper. Endelig har ca. halvdelen store friværdier i de huse/lejligheder de fik købt inden verden gik af lave. Dem hører jeg desværre ikke til selv, men jeg forventer da en rig alderdom alligevel!!
Så stop dog al det klynkeri og glæd jer i stedet for over, at i hører til den mest
forkælede generation nogensinde. Det bliver hårdt for vores børn, der skal brødføde
så mange overforkælede gamle idioter. De kan så kun håbe på, at vi ikke når at formøble
alle millionerne inden vi skal i kisten, så de da i det mindste har en rimelig arv at se frem til.
Det burde nu en gang være sådan, at offentlige midler kun tildeles efter behov og ikke
bare fordi man når en hvis alder???
tilføjet af

nu er jeg kun 33

Og jeg syntes at S.Uen skulle afskaffes, så danske studerende kunne studere på lige vilkår som studerende i de fleste andre Europæiske lande.
tilføjet af

Du glemmer vist nok.

At din generation kommer ud på arbejdsmarkedet 10 år senere end vi andre gjorde!........... så er der vist nok lignet ud!
tilføjet af

Får vi det?

Pension i flere år end dig ?
Jeg kom ud at arbejde på en gård, da jeg var 14 år fra 7 morgen til 7 aften, og fri hver anden søndag.
Lønnen var 125 kr om måneden.
Mon ikke vi pensionister har arbejdet længere, end nogen kommer til i dag ?
tilføjet af

Du mener ATP ?

Jeg kan få ca. 1000 kr om måneden....når skatten er trukket bliver det vel ca. 500 kr.
du er nok højtlønnet, det er vi ikke allesammen, husk lige det!!
tilføjet af

Og bruger betaling for Universiteterne nu

Som i alle andre normale lande, gider sku ikke betale så meget i skat til forkællede pubertets møg unger som har alt serveret
tilføjet af

+ ATP.

Nej jeg mener arbejdsmarkedspension, hvor de fleste ufrivilligt selv betaler 5%
af lønnen og arbejdsgiveren betaler 10% af lønnen til en pensionsordning.
Herudover kommer ATP pensionen, der når min tid kommer vil andrage ca. 2.000,- om måneden!
Du er formentlig allerede pensionist og her har jeg fuld forståelse for, at pengene kan
være små, men det er jo også en generation før mig!!!
Min generation har skummet al fløden og burde være ovenud tilfredse med deres økonomiske
situation.
tilføjet af

Recirlulation?

Brugerbetaling på statens universiteter for SU fra staten. hvorra der tages skat?
Eller lån, der misligholdes pr. automatik, hvis man dumper?
Eller får man en regning sammen medeksamens/afgangsbeviset?
tilføjet af

Ikke et ondt

ord om ministerpension, hører man, da bønderne har mere travlt med at svine hinanden til, og ønsker at alt var som før enevaelden blev afskaffet.😃
tilføjet af

egen opsparing

Har de der får en god pension ikke selv indbetalt til den igennem mange år?
Eller mener du virkelig at folkepensionen på ca.5000 om måneden er noget at råbe hurra for,efter i 40 år eller mere at have lagt halvdelen af sin arbejdsindkomst i "fællesskabet" så der for de nye generationer blev mulighed for bedre uddannelse,barselsorlov,su,billige rejser m.m.?
tilføjet af

Den slags fornuftige

spørgsmål gider de ikke svare på, nu da bønderne har fået taendt faklerne og fundet høtyvene frem, for nu er heksejagten gået igang.😉
tilføjet af

Nemlig

moaaaaaar de andre får mere end mig...............
tilføjet af

Nej nu må

du holde op. Nu bliver jeg sgu sur...........
Din generation ved overhovedet ikke hvad det vil sige at være på arbejdsmarkedet. Nej sludder DU ved det ikke....
Lad dog for...f.... være med at være midsundelig. Den ældre generation kom på arbejdsmarkedet langt før dig på helt andre vilkår end du nogensinde kommer til at mærke på din krop.
Har du ikke forældre / bedsteforældrer der kan fortælle hvordan det var førhen
tilføjet af

Undsakyld, at jeg eksisterer.

Nu er det mennesket, der skal bekæmpes, eller i hvert fald dem, der ikke bidrager med privat lønnet arbejde (i privatvirksomheder, der flytter produktionen til kommunistlande eller går konkurs, og fyrede medarbejdere sendes på kommunist-agtige offentlige kommune-jobcentre, (der vist tænkes overtaget af staten på færre adresser), som den, åh så liberale regering har skabt, herunder handicappede, syge og gamle, der skal bekæmpes som ”skadedyr” på lige fod med de tilflyttere, der holder fredagen hellig.
Havde der ikke været så mange i min egen generation, der var døde unge på grund af narko eller på anden måde usund livsførelse, vil min egen årgang være en endnu større trussel for samfundet, hvis man skal bruge den retorik.
Ifølge Kristeligt Dagblad for nogle dage siden er der ligefrem opstået en hadsk hetzkampagne, der især rammer offentligt lønnede, handicappede, syge og gamle.
Jeg beklager, at jeg (sammen med vist mere end en million andre danskere) overhovedet blev født lige efter krigen, og tilmed måtte forlade arbejdsmarkedet i utide af nødtvungne grunde, og tilmed i mit arbejdsliv har levet på nas i et offentligt betalt job og nu nasser videre via (barberede) tjenestemands-og førtidspensioner. Undskyld!
tilføjet af

Da det nu er mig,

du henvender dig til kan jeg kun svare: Jeg må også sige undskyld over jeg blev født.
Nogle unge glemmer de selv bliver gamle. Det er en uhyggelig verden vi lever i.
Jeg læste engang en science fiction roman. Man blev udryddet, når man nåede en vis alder.
Er det ikke det samfundet er i gang med. Har du en bestemt alder kan du nogen gange blive afvist til bestemte operationer. Er du heldig kommer du bare bagerst i køen. Nu giver de os dårlig samvittighed over vi eksisterer.
Vi bruges dog som barnepige og dyrepassere, når de unge holder ferie.
Jeg har lige læst om en dame, som blev sendt hjem fra sygehuset til et beskidt hjem. Der gik infektion i såret.
Hvad der tjenes på gyngerne sættes til på karrusellen 😉
http://www.youtube.com/watch?v=M-D3YJnHgKw
tilføjet af

nej

jeg tror de fleste i denne generation har arbejdt ligeså mange år inden pension som næste generation der raskvæk når at blive de 40 år før de bidrager økonomisk til samfundet. de ældre har selv betalt til deres pension og kan vel næppe gøre for at pengene er brugt
tilføjet af

Også de unge

kunne risikere at vågne op på hospitalet efter en operation, og skal så finde ud af hvordan de kontakter jobcenteret under forhold, hvor det er forbudt at bruge mobiltelefon og der er taletidsbegrænsning på en patienttelefon. eller skulle havne i brummen, hvor mobilen også er forbudt, blot af andre grunde end på hospitalet.
Nu er jeg ikke i efterlønsordning, også godt det samme, den kunne ikke anvendes i min situation som handicappet. Mit (ikke alt for godt betalte, også det er jeg blevet hånet for) pffebtligt betalte job gennem næsten 30 år kunne fæørst konverteres til tjenestemandsjob de sidste 11 år og ansættelse forud for dette tæller ikke med i anciennitet. Indvandre har et lignende problem med folkepensionsancienniteten, som ikke er mit problem. Også at der skal bruges så meget psykiatri samtidig med at man har sparet det halve "Sankt Hans" væk. Der er et eller andet her, der er rablende sindssygt!
Børn har enten ADHD eller autisme og er en ældre handicappet ikke invalideret nok til førtidspension, så fikser man lige en psykiatrisk diagnose.
tilføjet af

Jeg husker

min søn også ville arbejde på en gård. Ikke alene din arbejdstid passer, men glemmer du ikke, man også skulle kigge efter om aftenen engang imellem. Gårdejere har vist altid været slavepiskere.
Min søn fortrød. Heldigvis kunne vi hjælpe ham til noget andet. Men de steder, hvor forældrene ikke kunne hjælpe var den gal.
De rige har mange glæder, de har dem allesammen.
Sommerferien er jo også blevet meget længere. Vi havde 14 dage og ingen vinterferie.
tilføjet af

Hvis nogen er forkælede

så er det sku da jeres snotunger, som forventer at få det hele serveret.
tilføjet af

afstaf su'en.

Jeg synes det med at afskaffe su'en ikke er en god ide.
ihvertifald ikke hvis dit forslag kun er det.
hvis du afskaffer su'en, så er du nød til at lave noget forbyggende imod at største delen bare vil vælge dagpenge eller kontant hjælp istedet for.
tilføjet af

Nu kan man ikke vælge dagpenge eller kontanthjælp

Du skal opfylde nogle krav før du kan komme i betragtning.
tilføjet af

Misundelse?

Det skulle vel ikke være misundelsens grimme, lille orm, der stikker frem nu??
Hvorfor vi skal have pension så længe? - ser du for det første ved du ikke hvorlænge jeg lever.
For det andet kom jeg ud at arbejde som 15-årig, ingen økonomisk sikkerhedsnet.
For det tredie har jeg ikke fået betalt min uddannelse med SU eller anden offentlig hjælp,
For det fjerde har jeg ikke haft lang barselsorlov eller forældreorlov. Ej heller fået store børnetilskudspenge eller pasningsordning til mine børn.
For det femte er jeg én fra den generation, som du tillader dig at kalde forkælet, der endnu går på job og er med til at betale for din uddannelse og SU.
For til sidst at bringe misundelsesormen helt frem, når jeg en dag vælger at gå på pension, får jeg et "stor" kontant beløb skattefri, skattenedsættelse på et pænt beløb, ligeledes skattefri, for at blive på arbejdsmarkedet og sluttelig når jeg går på folkepension kan jeg hæve forhøjet folkepension.
Jeg skal nok blive på arbejdsmarkedet lidt endnu, så du ikke skal mangle din SU
tilføjet af

Hensyn

De yngre hytter sig fint på arbejdemarkedet!!
Jeg har arbejdet i mange år og har til dato altid oplevet, at nå det kneb med at får arbjdet udført, var det de ældre der måtte træde til - hvorfor så lige det? jo de har jo ingen små børn eller andre der skal tages hensyn til - er det en fair måde at være kolleger på? Vi har dog taget vores tørn uden at kny!!
tilføjet af

Forglemmelse eller alzheim?

Under unge mangler du alle de omkostninger der er mht. børneydelser, institutionsplads, barsels- og forældreorlov samt hvad det koster at holde jer kørende på uddannelsesinstitutioner, det er jo ikke blot SU
tilføjet af

HELT ENIG!

Hej Den Yngre Generation!
Jeg er helt enig, kunne simpelthen ikké være mere enig!! Men ved du forresten, hvordan man opretter sin egen debat? Knus og kys fra Superwoman48
tilføjet af

en halv times støvsugning

Nu om stunder kan nogle ældre folkepensionister få støvsuget hver fjortende dag; det er da ikke forkælelse.
Det er efterhånden 30-40 år siden hjemmehjælperne havde tid til en kop kaffe og en gang snak med pensionisterne.
tilføjet af

Slet dog den her debat for helvede...

Den der her debat er nok noget af det meste åndssvage jeg længe har læst...
For det 1. har de ældre knoklet hele deres liv for at skabe en fremtid, som VI kunne få glæde af, og det gjorde de altså uden computer og alle de hjælpemidler vi har i dag... og nu sidder vi kraftedme og græder snot over, at der er noget der hedder efterløn... Lige indtil den dag vi selv får brug for det...Og vi FÅR brug for det...Jeg kender folk sidst i 30´erne der allerede føler sig slidt godt og grundigt ned...
Men det eneste vi danskere snart kan finde ud af er at gå og være pisse misundelige på andre...
Og misundelse - det er en grim ting!
PS: Personligt ville jeg hellere bruge mine skattekroner på efterlønnerne end på dem der får gratis kost, logi, TV og internet i fængslerne...
tilføjet af

Og præcis på samme måde

har jeg det med pensionen!
tilføjet af

Dårlig samvittighed........No way!!!!

Kære yngre generation!
Jeg er 62 år ung og just gået på efterløn efter 46 års uafbrudte fuldtidsarbejde på arbejdsmarkedet. Grunden til mit valg af efterløn skyldes, at min arbejdsplads gennem mere end 30 år lukkede ned. Efter lukningen gik jeg ind i A-kassesystemet i håb om at få et nyt job.
Jeg ved ikke om du kender til A-kassesystemet, men det er bestemt ikke specielt motiverende. Man føler sig konstant nedværdiget og mistænkeliggjort. Så for at bevare en smule selvværd og min sædvanlige livsenergi valgte jeg at "hoppe af".
P.t. forsøger jeg at finde et meningsfyldt deltidsjob, men eftersom det grå guld hverken er efterspurgt eller værdsat på den danske arbejdsmarked, bliver det en lidt vanskelig opgave. Men jeg giver ikke op..........!!
Det er derfor noget anstrengede, konstant at skulle skydes i skoene at man er forkælet og på det nærmeste blive betragtet som samfundsnasser, når man vælger at gå fra. Efter 46 år med langt mere end 37 timers effektiv arbejde pr. uge, nægter jeg ganske enkelt at leve med dårlig samvittighed eller føle mig som egoist.
tilføjet af

ja de har så ondt et vist sted

det er jo "ganske forfærdeligt", hvis nogle får noget for at have knoklet et helt liv. Den yngre generation vil bare have og have, INDEN de yder noget.
jeg er helt enig med dig "For h...da også.."
Denne debat er både nedværdigende og ynkelig.
tilføjet af

Vi vil have mere og mere

fra det offentlige. Det er forsørgergenerationen hvor over halvdelen af befolkningen forsørges af det offentlige. Folk går på efterløn når de er 60 år og flere og flere bliver 100 år. Mange uddanner sig til de er 30 år. Så er de 30 år på arbejdsmarkedet og de resterende 70 år forsørges de af det offentlige. Enhver kan se at dette samfund ikke hænger sammmen økonomisk.
I fremtiden bliver vi ældre og ældre og selvfølgelig skal vi senere på pension for at betale for de ekstra leveår. Når jeg skal på pension forventer jeg ikke en offentlig pension.
tilføjet af

misundelse

kære alle som synes at vi gamle er forkælede.
Glem ikke at vi som havde arbejder forældre ikke fik mulighed hverken at få studentereksamen,universitetuddannelse eller børnetilskud men en høj rente på 20 %.
Vi måtte suge på lappen.
Vi arbejdede 48 timer hver uge ingen barsel ingen su ,1 uges ferie,så jeg tror ikke at I vil bytte,så vi har så sandelig betalt for vores alderdom.
Jeg kan fortælle jer at jeg er arbejderbarn,jeg måtte selv betale min uddannelse som voksen,jeg var 40 år inden jeg fik min første udenlandsrejse,som gik til tyskland.
Så det er vist de unge som er forkælet.
tilføjet af

Samt at I gravede brunkul da I var 8 år

Den er god med dig 😃😃
tilføjet af

Og de nye generationer er total tabere...

Hvad f... er det her for en debat at sætte i gang..?
Det næste blir vel en ung mand der brokker sig over, at han fik 15 kr mindre i konfirmationsgave end sin storesøster..?
Når først I når pensionsalderen og er nedslidte og trætte, vil I pive lige så meget som i gør i dag, over at I selv var med til at afskaffe de ting!
FÅ JER DOG ET LIV FOR HELVEDE!
tilføjet af

hvem har glemt historien

skraldemænd
ølmænd
hjemmeslagtere
slagteriarbejdere
lærlinge
og ca. 102 faggrupper mere.
ingen skraldemænd bærer tunge jernspande ud fra baggårde mere, hvorfor
ingen ølmænd bærer 5 kasser øl med 50 flasker i hver kasse til restaurenternes ølkælder.
ingen hjemmeslagtere, slagter grisene på et skoldkar, og skraber børster af med hånden mere.
ingen lærlinge bærer 100 kg sække med mel, sukker, eller 60 kg. dritler med smør op på 2 sal mere.
hvem har glemt historien.
på posthuset skulle jeg sende en pakke på 30. 8 kg. men de nægtede at modtage den på grund af de 800 gr. så jeg måtte pakke om, og hvad skete, jo pakken blev kørt med en truck.
tilføjet af

Vi bør bruge de gamle kaserner til de ældre

synes jeg
tilføjet af

Kssetænkning?

Nu er jeg pensioneret i utide på grund af handicap, men skifter fra at være næsten grøntsag til at være gammel til næste år. Min faste hjemmehælper forttalte mig, at en der havde haft hjemmehjælp fra ca 70 års alderen, der var blevet 80-90 stykker skulle sendes på rengøringskursus i stedet for at have fortsat hjælp.
tilføjet af

Jeg kender en

på 92 år, som har været bondekone og kogekone hele sit liv, nu ville hun gerne have lidt hjemmehjælp.
Men de skulle lige se, om hun havde forstand på, at vaske sit køkkenbord selv 😮
tilføjet af

Reglerne skal bare være ens for alle

Og der er ingen dokumentation for at levealderen vil stige for dem, der kommer efter 68 generationen. Kvinders levealder er for nedadgående, så hvem siger at generationen der kommer efter de forkælede, egoistiske og dovne, murstensgnaskende og overforbrugende 68ere kommer til at leve længere?
Det er en gratis påstand at hælde ud i æteren at levealderen stiger. De påstår det for at få alle os, der levede i kølvandet og med regningerne efter den evigt feterede 68generation til stiltiende at acceptere, at klaverlåget bliver smækket over nallerne, når det bliver vores tur til at benytte os af de skatteyderbetalte ordninger, som vi har betalt verdens højeste skattetryk for engang selv at kunne gøre brug af om nødvendigt.
Du kunne have bedt de ældre om at skrælle kartofler da det afdragsfrie lånehelvede kørte på sit højeste og da det, der stod øverst på dagsordenen, var import af arbejdskraft.
På daværende tidspunkt var det umuligt at råbe dem op. Simpelthen fordi de havde for travlt med at gnaske mursten og brænde friværdier af i Thailand eller på andre eksotiske rejsemål. Arbejde, da der var brug for hænderne, gad de ikke.
Der er flyttet formuer gennem de seneste 10 år mellem aldersgrupperne, som aldrig tidligere er set gennem historien.
De har opnået værdistigningerne på deres boliger ved at råbe og skrige og ved at stemme sig til børne- og ungdomsfjendtlige partier, der gladeligt forærede dem øgede firværdier gennem den type kreditter, som ingen - og slet ikke statskassen kunne overleve.
Det største anslag mod lige regler for alle aldersgrupper var de afdragsfrie lån, der nu har destrueret dansk økonomi så eftertrykkeligt, at politikerne prøver at argumentere sig til, at alle andre end de nuværende efterlønnere skal holde for for at få statsbudgettet til at hænge sammen. De har kastet en bombe i sikkerhedsnettet og giver nu sikkerhedsnettet skylden for ikke at være godt nok.
Hvorfor fanden skal jeg selv betale i fald af ledighed eller alderdom, når jeg gennem hele mit arbejdsliv har betalt langt mere end de nuværende ældre i skat?
Jeg er hamrende træt af at mine vilkår, hvad angår ret til offentlige ydelser, bliver forringet i en lodret nedadgående spiral, når jeg hver dag har lagt små formuer i statskassen.
tilføjet af

attitude is everything

de +60 årige blokerer ethvert form for tiltag, der skulle kunne risikere at sætte dem i arbejde. Deres attitude er negativ og usamarbejdsvillig, og hvis noget kunne risikere at pille ved det, som de mener er deres hævdvundne rettighed til at få dobbelt så meget for halvt så lidt, så brokker de deres røv i laser og sviner alt og alle til for at få deres vilje. Vi kender vores lus på gangen.
tilføjet af

de ældre

Ja de ældre har vist også gjort sit for at blive forkælet lidt og det har de fandme også fortjent,de har gjordt danmark til det er i dag kan du gøre det bedre og stop dit pis med de ældre som får lidt forkæling mvh mickey.1...
tilføjet af

Mangler vi arbejdskraft???

Sommetider mangler vi arbejdskraft - sommetider ikke - det varierer.
Efterløn og pensionsalder burde vel variere tilsvarende, hvis det skal være økonomisk smart?
Vi har verdens største offentlige sektor - når andre lande kan nøjes med at binde en mindre del af den yngre arbejdskraft der, kan vi vel også, hvis vi forsøger?
Iøvrigt er vort samfundssystem sådan - og har været sådan altid - at de yngre lever på kredit af penge, som de låner af de ældre via banker og kreditforeninger.
Når de selv bliver ældre, har de oparbejdet formue, som de låner tilsvarende ud.
tilføjet af

De forkælelde ældre.

Dem som ævler om forkælede ældre, vil jeg og andre i den aldersklasse, gerne have,at I fortæller os, hvad I har bidraget til samfundets trivsel. Jeg har meget svært ved at finde noget rigtigt epokegørende. Vi "forkælede ældre" havde ikke rigtigt mange penge mellem hænder,da vi var unge i f.eks. 1950´erne og op til midten af 1960´erne. I skulle kigge mere på historien og f.eks. Danmarks Statistik fra den peiode, så kunne det være du blev mere KLOG. F.eks. hvad fattigdomsgrænsen var dengang. I skulle også have i bagho-
vedet, at Mikro-økonomi er IKKE det samme som husstandsregnskab, hvor bundlinjen skal stemme. Hvad med at kaste Jer over Nationaløkonomiens funktioner, specielt om Makor-økonomien i stedet for "Heksejagt".
tilføjet af

Arbejdskraft.

Det tror Pokker med al den megen offentlige administration og sagsbehandling. Så kunne man måske glæde dem, der går ind for privatisering af alting, at der er en del private aktører, der servicerer stat og kommune med f. eks.arbejdsprøvning og vi har også privathospitaler/klinikker der nok ved hvad de skal have for det eller byggefirmaer, der tager sig mere end rigelig betalt for at bygge for det offentlige.
tilføjet af

Der er noget du ikke ved

De fleste af de ældre har arbejdet fra de var fjorten år.
De har arbejdet i ca. 50 år,
Mange på fabrikker, og fået følgesygdomme af et dårligt arbejdsmiljø,
og en del år i 6 dage om ugen.
Vi har knoklet for velfærd,
for gratis uddannelse
for at unge kan få SU
Hvordan kan man på forhånd vide at de gamle vil leve på pension i alt for mange år?
Mange af mine 69 årige venner er allerede døde af selvmord, kræft eller hjertestop.
Mit forslag.
En lov der gør det muligt for ældre at få en dødssprøjte efter eget ønske.
tilføjet af

Jeg sidder her.......

........og undrer mig over hvad din baggrund er for at komme med et så fordomsfuldt og tåbeligt postulat. Skam dig!!
tilføjet af

Det sædvanlige smålige kævl - det reelle problem..

er den demografiske udvikling - ikke at folk bliver gamle.
Den her debat er så absurd fordi det nærmest kommer til at lyde som om de ældre nu skal skamme sig over at være blevet ældre og at de skal skamme sig over at de gerne vil kunne gå på pension ligesom folk har gjort siden 70'erne.
Når de kommer til at være længere tid på pension er det jo selvfølgelig fordi folk lever længere idag end i 70'erne takket være udviklingen i lægevidenskaben og at folk lever sundere. Skal de ældre nu også skamme sig over at de holder sig i form?
I stedet for at hælde pladder ud om at det også er for galt at de yngre skal betale de ældres pension, nu hvor de ældre har betalt de yngres uddannelse - så skulle du måske prøve at komme med et par konstruktive bud på hvordan vi tager udfordringen med den demografiske udvikling op!
tilføjet af

Ja, men så vis dig som et forbillede

og arbejd til du bliver 90 år.
Tænk hvor groft - de dovne 70, 80 og 90 årige sidder bare derhjemme og laver ikke en skid.
Løsningen er ikke at hetze pensionisterne, løsningen er at importere arbejdskraft fra Østeuropa og Latinamerika.
tilføjet af

Mettemokke

Mettemokke - du er ynkelig at høre på, som om du er den eneste der betaler til den fælles kasse!!
Du har sikkert som mange andre unge hugget til dig at de goder der findes for nuværende -afdragsfri lån til køb af bolig, du unde almindelige forhold ikke havde råd til, børntilskud og anden offentligt tilskud - så luk lige sprækken, tror du har fået din part for nærværende!!
tilføjet af

Du skal vist nok klare dig

...du har sikkert også en maaaassee friværdi i dit hus som kan spille sammen med en guldrandet tjenstemandspension. Du kommer ikke til at lide nød.
I øvrigt synes jeg ikke det er rimeligt at man skal kunne få efterløn og tjenstemandspension samtidigt.
tilføjet af

Nej det er det ikke

Det er et udtryk for en antisemitisk holdning.
Du har set formeget Pia K. i fjerneren.
tilføjet af

Intet tyder på at konservative

har lavere iq end vælgere fra andre parier.
DF er undtagelsen med deres højre populistiske politik.
Festen stopper snart for DF. Er faktisk sikker på at et nysammensat folketing, vil søge en partkonstellation uden samarbejde med DF.
Der er kommet alt for meget ballade ud af VKO samarbejdet.
Afbrænding af flag, brud på menneskeretskonventioner, dårligt omdømme i udlandet, og det
seneste er at Lars Løkke ikke kan komme igennem med sin ghettopakke, pga. af at diverse konventioner blokkere for VKO´s ekstreme løsninger. DF´s holdning til dette er at man bør gennemtvinge ghettopakken, selvom det medfører brud på internationale menneskerettigheder
Sikke da et parti.
tilføjet af

Ih -

hvor er det kommunalt!
tilføjet af

Fremtiden kender ingen

Jeg ved ikke hvordan samfundet vil se ud om 65 år, det er vel op til de kommende generationer, hvordan de vil kører det danske samfund.
Hvorfor havde min bedstemor en kort pensionstilværelse, hun havde jo været med til at skabe hvad min mor nu nyder godt af.
Sådan er det jo bare.
tilføjet af

små og store tjenestemænd.

OK. Det løber lige rundt. Jeg har været i et af de lavtlønnede tjenestemandsjobs og bor til leje. Det er meget for dem, der KUN har folkepensionen. Min tjenestemndspension er kun halvt dækkende da jeg kun har været i ordningen i 11 og ikke i sammenklagt uafbrudt 37 år. Min halve tjenestémandspension og og modregnede førtidspension giver mig ca. det samme som en typisk førtidspension. Jeg skulle blot som handicappet slæbes gennem en arbejdsprøvning, Var jeg fuldt tjenestemandspensioneret skulle jeg ikke førtidspensioneres og arbejdsprøves. Havde jeg trods uddannelse valgt at arbejde på fanrik, ville jeg i arbejdsløshedsperioder kunne få mere i dagpenge end hvad jeg fik som løn. Ikke alle tjenestemandsfag er godt betalt, og min stilling blev først efterhånden koncerteret til en tjenestemandsstilling i et fag, hvor mn i øvrigt ikke tjenestemandsansættes mere. Jeg håber det er uddybende nok, men tak for din respons.
tilføjet af

Jeg prøver igen.

Jeg fik trykket den af inden jeg fik skrevet færdigt.
Her uden meningsforstyrrende fejl. Emnet er en smule svært.
OK. Det løber lige rundt. Jeg har været i et af de lavtlønnede absolut ikke guldrandede tjenestemandsjobs og bor til leje. Det er meget svært for dem, der KUN har folkepensionen. Min tjenestemandspension er kun halvt dækkende da jeg kun har været i ordningen i 11 og ikke i sammenlagt uafbrudt 37 år. idet min stilling først senere blev konverteret til tjenestemandsansættelse. Min halve tjenestémandspension og og modregnede førtidspension giver mig ca. det samme som en typisk førtidspension. Jeg skulle blot som handicappet slæbes gennem en arbejdsprøvning, Var jeg fuldt tjenestemandspensioneret skulle jeg ikke førtidspensioneres og arbejdsprøves, så har jeg da prøvet det. Havde jeg trods uddannelse valgt at arbejde på fabrik, ville jeg i arbejdsløshedsperioder kunne få mere i dagpenge end hvad jeg fik som løn i mit fag, hvor man i øvrigt ikke tjenestemandsnsættes mere. Jeg er mere bekymret på vegne af dem der ansættes nu. Jeg skal sådan set ikke beklage mig, men har blot skulle igennem et firkantet system, hvor den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør. Men OK. Tak for din respons.
tilføjet af

Kære Moderat!

Det er på et mere generelt plan at jegsynes, at handicappede, syge og ældre, måskeikke af dig, men flere ander og ikke kun i SOL, men bl.a. Politiken i forgårs nærmest betragter disse som nærmest uønskede i samfundet. Nu er det svært her på SOLen at komme med detailierede oplysninger om et niche-fag, der kræver store uddannelseskrav, men ikke lønnes herefter, og hvor både løn og faglige krav varierer fra person til person.
Her på SOLen kan jeg kun sige, at jeg er konservatorieuddannet. Det er lidt specielt og svært at forklare. Havde jeg i stedet været lokofører i DSB kunne jeg i stedet for førtidspensionen have fået en tillægsydelse, hvilket jeg har fået oplyst privat.
Nu var det først og fremmest statslig instans, der foretog arbejdsvnebedømmelse til 1/3 hvorefter det herefter ved arebejdsprøvning (hvor man underkendte mit fag) skulle afgøre, om jeg skulle have den manglende pension dækket ind via fleksjob i andet erhverv jeg skulle omskoles til eller jeg kunne erklæres endnu mere syg (oppe i hovedet) med lidt lægelig hokuspokus, så jeg kunne få en modregnet, dvs. ligeleds halveret førtidspension. Dewt har fungeret gnidningsfrit efter at disse kom på plads.
Hej hej!
tilføjet af

Det lader sig heller ikke gøre.

Man kan IKKE få begge dele på en gang. Det jeg får samtidig med en stærkt barberet tjenestemndsion er en ligeledes barberet FØRTIDSPENSION, og jeg har aldrig været tilmedlt efterlønnen, om med det handicap jeg fik, ville den heller ikke kunne bruges når
man fra statens side beslutter at jeg skal delvis forsørgelsesdækkes af tjenestemandspenmsion ig smides ud af mit job. Jeg var ellers netop indstillet på at blive ved længst muligt, men sådan blev det altså ikke.
Måske lidt for privat, men OK:
tilføjet af

Er du debil eller hvad ???

Hvor gammel er du ?
Og hvad har du tænkt dig at uddanne dig til ?
Hvad kan du bidrage til at dit otium ..... bliver godt for dig ( og resten af den "JEG vil ha generation" som ungdommen udvikler sig til nu ...........[:*(][:*(]
tilføjet af

Trykket stemning.

Det demografiske problem, herunder ældrebyrden er ikke kun dansk, men er generelt er kommet en meget hadsk tone over for offentligt lønnede samt handicappede, syge og gamle. og spørgsmålet er, om vi undgår religionskrig i Danmark, og om vi nogensinde får nogen ordentlig regering uanset farve, eller om landet må sættes under administration.
Også om vi undgår religionskonflikt mellem Islam og kristne, hvis moskeerne foruden kirkene præger gadebilledet.
tilføjet af

Du har betalt mere i skat end de?

så har du ikke regnet inflationen med. Det er klart i rene kroner og ører har du nok.
Jeg kan huske dengang 20.000 om måneden blev betragtes som en PÆN løn og det er ikke længere tilbage end start 90'erne.
Idag er det jo nærmest mindstelønnen.
30.000 var HELT VILD, idag er det helt normalt at folk der har været nogle år på arbejdsmarkedet ligger på det niveau.
Som forbruger har jeg også mærket det. I min barndom i 80'erne kunne man få en pose piratos for 5 kr. Idag koster de 10 kr. bare for at nævne et eksempel jeg kan huske.
Så bare i min 34 årige levetid er der sket en mærkbar inflation. Den må du have med i dit regnestykke. Du kan se at de ældre ikke betalte så mange kroner og ører i skat, men samfundet fik mere for dem end for et tilsvarende beløb idag.
tilføjet af

Så er jeg tilbage på min pind

har læst alle interessante indlæg og frasorteret personangreb og åbenlyst uintelligente indlæg 😉
tilføjet af

Til den yngre generation og alle

de som er misundelige:
Lige et par tal.
Jeg begyndte at arbejde som 14-årig, hvad mange gjorde dengang, når jeg går på pension til Marts har jeg været aktiv på arbejdsmarkedet i 51 år.
Generationen efter min generation skulle gå i skole nogle år længere end min generation, så vidt jeg husker, 2 år længere, den efterfølgende generation, den generation mine børn tilhører og de som er unge i dag går i skole til de er tæt på 18 år, langt de fleste meget længere.
Skal vi så være "rimelige" overfor de yngre, så lad os sige, at i gennemsnit går de i skole 5 år mere end min generation gjorde.
Ergo, jeg får pension som 65-årig, altså får jeg 2 år mere som pensionist end mine forældre gjorde, jeg har så været på arbejdsmarkedet i 51 år og betalt skat i alle de år.
Så sættes pensionsalderen igen op til 67 år, og dermed vil de som er født efter 1950 få 2 år mere på arbejdsmarkedet end mig, javel, men de startede altså i gennemsnit 5 år senere end min generation og hvis ellers de yngre har fulgt med i skolen er de i stand til at trække 2 fra 5 og det bliver så 3 år mindre på arbejdsmarkedet, og ifølge mine regnekundskaber er 51 minus 3 48.
Altså, summa summarum: Jeg har arbejdet 51 år og går på pension 2 år før næste generation kan, MEN, næste generation kommer kun til at være aktiv på arbejdsmarkedet i 48 år, på trods af en højere pensioneringsalder.
Det der skræmmer mig mest er, at de yngre åbenbart IKKE har lært noget i skolen, deres regnefærdigheder lader meget tilbage at ønske, de kan åbenbart kun fokusere på deres indædte misundelse, hvad er der blevet af den almene uddannelse ?
Nuvel, jeg ved, at 99,9% af de unge IKKE er misundelige på os der går på pension, men der er nogle få som ikke følger med udviklingen, nogle stakkels individer som aldrig fik en opdragelse og som nu må leve med den grimme misundelse over at vi ældre får vores velfortjente pension.
Al den snak om friværdi i bygninger, glem det, de som har friværdi i deres ejendomme har selv skabt det, de har betalt deres ydelser og ikke gjort som de yngre gør nu om dage, brugt hver en øre på forskud, de ældre som har friværdi i deres boliger har ikke belånt boligen for at købe en bil der er dyrere end naboens, de har ikke belånt boligen for at rejse udenlands, DET gør den yngre generation og guderne må vide hvad de yngre tænker, for de tror åbenbart at træerne vokser ind i himlen, man kan ikke skabe overskud og friværdi ved at bruge "værdierne" på forskud, det er stupidt at belåne en kunstig skabt "friværdi", kun tåber frygter ikke finanssektorens vanvid, de kloge (de gamle) lader være med at leve over evne og skaber dermed friværdi som en dag kan omsættes til arv til børnene, men så skriger den møgforkælede unge generation vel over at der skal betales arveafgift.
Jeg ved ikke hvad der foregår i hovedet på de unge som råber og skriger, under de ikke deres forældre folkepensionen❓er misundelsen så stærk en drift, at de gerne træder over liget af deres egne forældre, for at tilrane sig penge som de ikke har arbejdet for at få ?
Til sidst, hvor er det synd for de få unge der ikke kan klare at se os ældre få folkepension, deres forældre har forsømt at opdrage dem til almindelig dannelse og til at begå sig blandt normalbegavede mennesker.
Den misundelse vil i al fremtid formørke de unge elementers liv, de vil aldrig føle glæde ved at anskaffe sig noget de ønsker, de vil for altid tro at de er i deres gode ret til at få alt foræret og en skønne dag ender de fleste af dem som samfundets udstødte, for i deres misundelsesformørkede sind lærer de aldrig at klare sig selv i et moderne samfund, jo nogle gør, men tro mig, de få der får velstand, vil formøble det hele og ende i fattigdom, for de forstår ikke at forvalte det held de tilsmiles af.
Jeg ønsker alle en god dag og især ønsker jeg misundelsesgenerationen en god og lærerig dag og håber de ikke denne dag rammes af uheld og sorg.
Ernst
tilføjet af

Det er for pokker

den generation, der har sørget for alle goderne kunne ske. De har sparet og stemt rigtigt i mange mange år og hvem er det der er egoisterne....er det bedre at rådne op på et plejehjem hvis alle gør det da...
tilføjet af

Jeg læser

tag pensionisters rabat i busser o.s.v.. For min skyld ingen alarm. Jeg købte et pensionistkort en gang. Det var alt for dyrt. Det er meget billigere at købe et klippekort. Det kan man have liggende lige så længe det skal være. Skal det kunne betale sig med et pensionistkort skal man køre næsten hver dag. Det skal jeg jo ikke. Hvor skulle jeg tage hen. 😮
tilføjet af

Godt skrevet, Ernst.

Du får det hele med. Jeg gik, da det lige var indført, i 8. og 9. klasse på en skole i en nabokommune. Her var der mange der sprang fra, hvis de kunne få et arbejde (på en fabrik eller bondegård) eller en læreplads i et håndværk.
Min mange år ældre bror med studenterhuen i orden, brugte den halve tid af sin studietid på universitetet og den anden halvdel på et kontor, og kunne senere bruge erfaringer begge steder fra som selvstændig.
De unge i dag har nærmest kun prøvet at "gå i skole" til de bliver knapt 30. Jeg lagde mærke til for en halv snes år siden, at de unge takserede hinanden efter eksamenskarakter når man hørte dem snakke sammen i bussen eller S-toget, og har mødt en, der brød sammen på grund af nogle mere selvstændige opgavekrav end de gymnasiale. og skulle tænk selv og ikke blot lire et pensum af.
Længere tilbage i tiden da jeg studerede på konservatoriet var det som om eksamen var det endelige mål med livet, og ingen spekulerede på, om der kunne være et liv efter eksamen.
At så de ikke-akademiske er "hjernevasket" med, at kun fabriksarbejdstider er arbejdstid og at alting (som var vi i middelalderen) laves med håndkraft, og at dette præger holdningen på jobcentre og arbejdspøvninger, gad vide om de erhvervsevnebedømmende psykologer har haft så meget som et sommerferiejob på en "almindelig" arbejdsplads, og det ikke kun er noget de har lært som en lektie.
Mht. os ældre. Forsideoverskriften i POLITIKEN i fredags om at de ældre forkæles med REKORDPENSION hører ingen steder hjemme.
Jeg gad vide om der er politiske grunde til, at der er opstået en massiv hadsk hetz mod handicappede, syge og gamle.
Tibia CLAUSa
tilføjet af

Nej Tibia

den påstand hører ingen steder hjemme, men sådan har samfundet udviklet sig, Danmark består mest af "eksperter", alle mener de ved bedre, blot kniber det med deres eget liv 😉
Ja hvorfor lægges syge, gamle og handicappede for had ?
Måske fordi de yngre generationer er opdraget til at vide, at de alle hver i sær er verdens midtpunkt, sørgeligt med den forældregeneration der ikke formåede at opfostre deres børn til verdensborgere med indsigt i det samfund de er en del af.
Men ro på Tibia, måske du og jeg ikke kommer til at opleve det, men så kan vi fra himmel eller helvede (hvor vi nu ender 😉) se ned/op på de stakkels mennesker der aldrig får et lige så godt liv som vi har haft.
Jeg har kun hovedrysten til overs for de skrighalse, reelt er de ikke værd at spilde bogstaver på, deres tid skal nok komme og så får de lært det hele The Hard Way, ikke noget med fløjlshandsker og vatindpakning, men lur mig om de har psyke til at stå det igennem.
Jeg fryder mig over at min ex-kone og jeg formåede at opfostre 2 drenge som ikke lider af misundelse, 2 drenge som har grebet de chancer livet har tilbudt dem, 2 drenge som kan begå sig i alle samfundslag OG at de begge har fortalt mig: Far du har da arbejdet nok i dit liv, nyd nu dit otium, det har du fortjent.
De betaler gladelig til min pension, for de ved begge, at det er min ex-kone og mig der gjorde deres liv mulig ved at forsørge dem til de kunne klare sig selv, ved at betale vores skat, så de kunne få den uddannelse de ønskede sig.
Heldigvis Tibia, er langt de fleste unge mennesker ikke misundelige, de er dygtige og vidende OG ihærdige, dem som hyler her er dem som aldrig har tænkt sig at røre en finger, andet end hvis de kan få fingrene i deres forældres værdier.
Stakkels unge mennesker 😉
Kan du have en god dag Tibia.
tilføjet af

Et råd!

Gør som vi andre - arbejd i 40 år, og gå derefter på pension.......
tilføjet af

Ja, Ernst

Det er disse tossede synonymer, som man er nødt til at bruge i SOLen, hvor jeg lige måtte finde noget, der kunne bruges, og som jeg selv kunne huske.
Jeg er blot ked af at have mistet noget af min førlighed og min erhvervsevne, men skulle lige en tur gennem den offentlige vridemaskine, dog kun med en enkelt arbejdsprøvning. Havde jeg ikke måtte have hugget benet af regner jeg med at kunne have været på arbejdsmarkedet under en eller anden form. Havde jeg blot haft en studentereksamen+universitetsuddannelse+magistergrad bag mig, eller hvis jeg kunne mange sprog flydende havde jeg nok haft med en eller anden snobbe-forskning at gøre! Det er ikke rigtig mig selv, der hr bestemt at jeg skulle tjenestemands-og førtidspensioneres,
Det er besluttet af offentlige myndigheder. Kun et kluntet system!
Jeg ved, at mange slæbes gennem den ene meningsløse arbejdsprøvning efter den anden, hvor det kører i ring, og at det må være dette der belaster samfundet langt mere end mine to halve pensionsløsninger og din og min kommende folkepension. I vores unge dage var det det etablerede samfund der var ”prügelknabe” tilbage i de lalleglade 60-ere, hvor jeg, lige som nu, oplevede en meget trykket stemning., men hvor jeg bedre husker 1968 som året for optagelse på konservatoriet end ungdomsoprøret, som jeg IKKE var en del af selv om jeg havde alderen, og på et sted, hvor oprøret (idiotvældet) overhovedet ikke trængte ind.
mens både professorer og seriøse studerende henne på Kbh.s universitetet virkelig følte sig trådt på af de nærmest autonome oprørere. Den var også gal dengang, den tid gamle blev også latterliggjort.
Også den gang var stemningen trykket.
Dem der kritiserer SU har vist ikke tænkt på de enorme beløb, der er brugt på at opføre de store
universitets-palæer, som ikke er skudt op af Amager Fælled af sig selv som noget naturgivent.
Men tak for din respons.
Hilsen (Tibia) CLAUS(a)
tilføjet af

Ikke helt

Mine børn hjælper mig. Åh, hvis bare jeg havde penge skulle de have dem allesammen.
tilføjet af

Vægtløftning

Jeg tror nok, at det er udmærket at der er kommet regler om hvor tunge byrder man må bære. ellers kunne der være langt flere handicappede på førtidspension på grund af tidligt handicap.
Derer vel stadig dem der mener, at jo flere kilo man kan løfte, jo bedre kan man bære samfundet. Så er vi tilbage i middelalderen.
tilføjet af

Robotter

eller indføre robotter og mere automatik hvor det lader sig gøre.
tilføjet af

altså du må forstå

vi er nogle stykker, ret mange som er slidt op og det er ikke fordi vi har scoret kassen, nej hårdt arbejde fra man blev 14år har været mit liv. Men jeg kunne ha valgt en anden branche og dermed ikke være slidt op.
tilføjet af

Skam dig

Prøv lige at komme ind i kampen,tror vidst ikke du mangler noget.Den generation som du har så ondt i røven af,har vidst nok abejdet hårdere og længere mm end du nogen sinde kommer til.Idag er der maskiner til det hele mere eller mindre alt er tilrettelagt for den enkelte medarb.Der er regler på regler på regler,chancen for en go gang slidegigt i hele kroppen,eller dårlige lunger på grund af for meget asbestindånding,ser man ikke i samme kaliber,måske en musseskade eller lidt hovedpine på grund af en dum computer det hvad det kan blive til i dag hvis man er rigtig skarp.
tilføjet af

Og nu bliver jeg snart sur

Det rokker stadig ikke ved det faktum at de er alt for dyre for samfundet, jeg her helt enig med debat oplægger.
Desuden er det dårlig stil at bruge alle de smileys
tilføjet af

det må jeg sige

DU bestemmer måske, hvordan det skal være.
Man må jo håbe, du dør ung, så DU ikke bliver dyr for samfundet.

Men jeg har også lidt at skulle have sagt, som du kan se. 😃😃😮😉🙂[:*(]😕🙁[:|]
tilføjet af

Lige efter krigen-generationen.

Godt nok længe efter.
Min årgang eller deromkring født lige efter slutningen af besættelsen kan nærmest deles i 4 grupper. grupper. Her er det ikke forkert at generalisere.
1. Dem der gik ud af 7 klasse og kom i ufaglært arbejde, enkelte måske kom i mesterlære.
2. Dem der allerede fra 5. klasse kunne skifte til mellemskolen, gymnasiet og universitetet eller tilsvarende fagskoler og kunne blive akademikere.
3. Dem der (enkelte med 8 og 9 klasse, som ikke alle kommuner havde indført endnu)
er gået fra Folkeskolen til en længere varende, men ikke universitær, uddannelse, ofte med optagelseskrav og manglende indskolingsmuligheder.
4.Dem der lod sig friste af narko-miliøet og hellere ville eksperimentere med sig selv end at arbejde eller uddanne sig. (Der er vel næppe overlevende fra denne gruppe?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.