6tilføjet af

Hvorfor 33cl?

Hvorfor er der lige præcis 33 cl i en dåse?
Mvh. Molly
tilføjet af

fordi

Det er en trediedel af en litter.
tilføjet af

åndsvagt spørgsmål

hvis bryggerierne hælder mere i dåserne ville de bare løbe ovre og det gode øl gå til spilde men hvis jeg fik en dåse der kun var halvfyldt ville jeg brokke mig.
Derudover ved jeg det sgu ikke, det må gå som et godt spørgsmål.
tilføjet af

Fordi....

Der ikke er plads til mere.... Ligesom i 1 L cola,, der er kun plads til det der kan være i flasken. Forøvrigt er det kun sutter der drikker af en dåse,,,det sidste skal nemlig suttes ud... 😕
tilføjet af

Det skal svare til een genstand

- ved alm. pilsnerøl, 4,6 % ............?
tilføjet af

Den tror jeg ikke holder

Hvis de danske dåser nu havde haft en standard størrelse på 0,5 liter så havde en genstand nok svaret til 0,5 liter.
Det er forresten et spørgsmål jeg selv har tænkt på men aldrig har kunnet finde et svar på.
tilføjet af

i Grønland har man lavet en 4,6 fordi

den måtte sælges uden for kirketiden, og i almindelige kiosker og pølsevogne, hvilket har medført at 10 øl må sælges for 200 kr.
i Godthåb kan man bestille øl hos alle taxi chaufører, som leverer 30 4,6 for 500 kr.
hver fredag er der lønningsdag, og lønnen bliver omgående brugt til øl og spiritus, og naturligvis en taxi hjem, for hvis man har penge så kan man ikke gå 100 m med en kasse øl og diverse flasker skarpt, huslejen er ligegyldigt, for ingen betaler husleje eller el, for kommunen har genhusningspligt, og de har ingen tomme boliger.
hvis hjemmestyret kørte den samme kontrol som den danske stat gør, så kunne vi undgå at betale de ca. 4 miliarder kr. til folk der konstant er på bistands hjælp.
der er utallige fiskefabrikker rundt omkring i de små byer der ikke kan få arbejdskraft fordi kommunen gerne betaler deres udgifter.
rundt regnet betaler vi ca. 430.000 kr. til hver eneste person i Grønland, nyfødt og gammel, samt de øvrige udgifter, for der bor kun ca. 56.000 personer i landet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.