5tilføjet af

Chihuahua og cavalier king charles spaniel?

Hej alle sammen.
Jeg håber nogen kan hjælpe mig.
Jeg har mig en chihuahua på tre år. Det er en han, som ikke har haft det mest stabile liv. Dette er hans 6 OG BLIVENDE hjem. Han var kryptorcid, og er derfor blevet kastereret. Begge sten er fjernet nu. Han har boet hos mig, i snart et halvt år. Jeg elsker dyr, og jeg kan godt lide at tage mig af dyr, som ikke har haft det så godt. Nu har jeg også forelsket mig i racen cavalier king charles spaniel. er der nogen der har erfaring med at have sådan en lille hund, og senere købe en lidt større? Vil i anbefale mig at købe en han, eller en tæve? Jeg vil gerne vide hvad racen har af "fordele og ulemper". fx, om det er en hund der fælder meget, gør den meget, er den arrig overfor fremmede, hvordan klarer den lydigheds træning osv.
Jeg håber der sidder nogen derude der kan hjælpe mig.
Jeg bor i København, og her er rimelig mange opdrættere af racen . er der nogen jeg kan få anbefalt?
De varmeste hilsner anonympiqe.
tilføjet af

har hørt at

selvom chihuahuaer er meget små, så klarer de sig fint med større racer, kendte engang nogen der havde en schæfer og en chihuahua og de var da nogle af de bedste venner, så mon ikke bare de skal lære hinanden at kende.
Jeg ville nok sige en tæve, nu når din hund er blevet kastreret, tror det er bedre en to hanhunde sammen, men ved det ikke, har kun haft tæver.
http://www.hundeeksperten.dk/cavalier-king-charles-spaniel-2.html
http://www.cavalierklubben.dk/11_start.htm
Men jeg ved ikke så meget om racen, men dem jeg har mødt var da vildt søde og venlige.
🙂
tilføjet af

Hjertefejl.

Der er rigtig mange Cavalier king charles der har hjertefejl, så de skal scannes når de er omkring to år gamle. Derudover ville jeg være obs på øjensygdomme og løse knæskaller.
Cavalieren er en rigtig dejlig hund, men find ud af om den du har vil acceptere en ny hund, inden at du får den.
Pøj pøj med det.
tilføjet af

Tusind tak :)

Jeg har selv nogle veninder med Chihuahuas, hvor nogle af dem også har større hunde. Min egen hund er nu også gode venner med en dalmetiner, så det kan godt gå. Mener bare at det måske kunne være noget andet, når de skulle bo sammen :)
Men mange tak for dit svar, og tak for linkene.
tilføjet af

Mange tak :)

for dit svar :)
Det var da ihvertfald noget man skal være obs på. Dejligt at vide :)
Han accepterer alle andre hunde (selvfølgelig markerer han sig først) jeg er bare lidt i tvivl, når nu at det er en anden hund mere i vores hjem. Det er jo noget andet :)
Men ihvertfald skal du have mange tak for dit svar.
tilføjet af

Hjernefejl

Cavalier King Charles har også store problemer med, at der ikke er plads nok til hjernen i kraniet, hvilket giver dem krampeanfald og spasmer. Det er hård avl der spiller ind.
Jeg kender flere hunde af den race. Nogen af dem er søde og venlige og andre er lidt frygtsomme overfor fremmede og gør meget, når de ser andre mennesker.
Jeg kender en der opdrætter disse hunde, og hun siger at de er meget forskellige af sind.
Om din hund vil acceptere en anden hund, kan du ikke vide på forhånd.
Køb evt. fra en opdrætter, hvor du kan aftale at de tager hunden tilbage, hvis det ikke går med din anden hund.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.