48tilføjet af

Børnepenge...til jer kvinder

Har nu læst en del indlæg om kvinder som brokker sig over ”børnepenge” og over mænd ikke skal betale mere. Loven er da ikke lavet alene af os mænd! Loven påtvinger os at betale børnepenge, de har sat en takst og vi betaler…..og hvad så? Hvorfor angribe os mænd, fordi vi gør hvad loven siger? Hvad med at angribe loven, som i selv har været med til at indfører? Eller er i ikke så stærke i virkeligheden, at i kan ændre loven uden os mænd? Er det kun i munden og på papiret i kan udtrykke jer?
Hvad med os mænd som går og betaler børnepenge og har vores børn så ofte moderen tillader. Tager vores børn med på ferie hvert år og betaler hver en krone og stadig betaler børnepenge. Hver gang vi kan hente vores børn, har moderen givet dem det ældste tøj på, til trods for vi gav den nyt tøj sidste gang. Hvad når vi køber nye cykler til vores børn, fordi moderen ikke har arbejde og råd til at købe cykler?? Hvordan tror i det føles at give moderen penge til tøj til ens børn og næste gang man kommer for at hente børnene, går hun rundt i splinter nyt tøj og børnene har ikke fået noget…..hvor er de mødre nævnt?? Selvfølgelig skal vi betale til vores børn, men jeg er sikker på, de fleste mænd giver ting, som moderen ikke behøver at købe og derved sparer hun en del.
Jeg kan ikke forstille mig, der findes mænd, som vil accepterer deres børn ikke har det godt. Kan moderen ikke kan økonomien i en periode, er jeg sikker på de fleste mænd træder ind. Der findes eksempler på gode og dårlige fædre, ligesom der er eksempler på gode og dårlige mødre, hvorfor altid fremhæve de dårlige eksempler og generaliserer….synes ikke jeg har set positive udtalelser…de må da findes???
tilføjet af

Du er i selvsving

Du er sur, i affekt og hader mænd. Måske har du ret.
Men smid lige dine æggestoke i ringen, fru-øken!.
Foreningen "FAR" er bestyret af en kvinde.
Det er ikke just det, rigtige mænd opsøger, som slagne soldater!.
Rigtige mænd brokker sig ikke. Hvis et ordentligt mandfolk opfører sig militært ordentligt, tramper han dette ydmyge køn til kvas, og frelser ungen.
Mænd elsker børn - med og uden militær-uniform!
tilføjet af

Modpol??

Du er da vist helt fra den....!!! Emnet hedder "Børnepenge...til JER kvinder" altså er indlægget skrevet af en mand. Læs teksten før du svarer....!! Der er INTET af det du skriver, der svare på det emner omtaler....vågn op lille soldater mand.
tilføjet af

De gode ting !

Jamen jeg vil da gerne fremhæve de gode ting som jeg gør:
Jeg gir´ mit barn sit bedste tøj på hjem til farmand ...
Jeg køber selv cyklen .....
Jeg brokker mig ikke over børnebidragets størrelse ...
Jeg aftaler flere samværsdage med farmand end "nødvendigt" ....
Jeg tager også på ferie med barnet for egen regning ...
Håber at du synes at det trods alt er positivt ... fra en mor som modtager børnebidrag !!
tilføjet af

Fædre som legekammerater

Det ville da være dejligt, hvis der var én der ville træde til i ny og næ. Min ex har - trods en udemærket indkomst - aldrig ønsket at bidrage med mere end absolut nødvendigt. Heller ikke da jeg var virkeligt på hælene økonomisk. Han har ikke betalt én krone til skolepenge - det var jo mit valg at pigen skulle på privatskole, ikk? Han har ikke ønsket at bidrage til f.eks. ferieoplevelser. Her i sommer var hun på ridelejr. Mor betaler.
Jeg bør måske nævne, at men datter er hans eneste barn. Han er single og har derfor ikke anden familie "at tage sig af". Han ser hende hveranden weekend og i ferier. Ofte er han træt efter arbejde. Eller har været på tur med vennerne og ligger og sover lørdagen væk. Eller har lavet arrangementer og overlader pigen til farmor eller anden familie/venner.
Det er en meget billig måde at have børn på, skulle jeg hilse at sige :-) Og meget let-overkommelig. Ingen forældremøder. Ingen madpakkesmøring. Ingen søndage til sportsstævner. Ingen tøjvask og opslidende diskussioner.
Jeg ser ham som en af datterens kammerater. Han er i hvert fald ikke far - fædre tager ansvar. Man bliver ikke far af at levere en klat sæd. Faderskabet kræver ansvarsfølelse og indlevelse, og det er der desværre en del fædre, der har meget svært ved at leve op til :-/
tilføjet af

betal !

Mænd!
I skal betale for jeres børn, hvis I elsker jeres børn, ellers i er ikke mere far.
tilføjet af

Børnepenge

KVINDER.
I tænker ikke på den stakkels mand som står tilbage og bare har at betale ved kasse 1, og efter 14 dage har i sku en mand som er ligesådan som ham i lige er blevet skilt fra,KVINDER.
tilføjet af

Alvorlig !

Kan du ikke være alvorlig - sikke noget hø at lukke ud !
tilføjet af

Fuldstændig ret!!!

Som "papmor" giver dig fuldstændig ret.Hvorfor skal ungerne altid møde op i det mest lasede tøj,når mødrene i mange tilfælde bor sammen med en ny mand,modtager bidrag fra faderen og børnetilskud fra kommunen.Her køber vi tøj til barnet,men ALT bliver her-ellers ser vi det ikke igen.Vi køber alt fra undertøj til overtøj og fodtøj,ellers kunne vi aldrig være bekendt-at bevæge os uden fra en dør.Til gengæld er det flovt,at hente drengen i skole og aflevere ham der igen,i det tøj han har på hjemmefra.
Tænker I mødre ikke på hvor flovt det må være for disse børn?
tilføjet af

Børnepenge

Jeg er alvorlig og det er min ærlige mening,i bruger Børnepengene på jer selv,går på Cafe.o.s.v.og lader vores fælles børn gå for lud og kold vand.
anonym.
tilføjet af

En god mand

Jeg har et fantastisk eksempel på en far til mit barn.
Han har aldrig brokket sig det mindste over børnepengene (betaler meget). Og jeg tror efterhånden at jeg skylder ham et halvt års løn.
Han køber mange ting til hende og nogle gange også til mig!
Han laver god mad til hende. Villig til at træde til udenfor faste aftaler og omvendt.
Han har selv bedt om, at hun er iklædt tøj (og det medbragte tøj) er noget som jeg ikke er øm over, så hun kan lege frit og han ikke behøver at bekymre sig.
Han er det mest fleksible og tolerante menneske, jeg nogensinde har mødt.
Og hvad gør jeg så ... prøver at være ligeså fleksibel. Låner ham min bil så ofte som muligt.
Og ikke mindst lader være med at brokke mig over småting og blande mig i deres forhold.
tilføjet af

Forældrermyndighed

Det lyder som om du alene har forældrermyndigheden.Hvorfor skal han betale til privatskole-det er jo DIT valg!
Vedr. sommerferie,du betaler for din ferie med barnet og han betaler for hans-meget retfærdigt!
Hvis din ex tjener mere end en alm. indkomst-er du jo i din gode ret til at søge Amtet om forhøjet bidrag!
Giver du ham lov til at tage et ansvar,jeg tror det ikke.
Ang. sporsstævner,er pigen kun til stævne hver anden weekend,eller hvordan hænger det sammen?
tilføjet af

Jeg ved ikke ...

... om du kender nogle som gør sådan - men du skærer ihvertfald alle over én kam !!!
tilføjet af

Sæt dig ind i reglerne !

Man kan ikke bo sammen med en mand, og samtidig modtage BØRNETILSKUD fra kommunen !!
tilføjet af

Børnepenge-Loven er for GAMMEL-DAGS

Det er da ret utroligt at hvis man er skilt og får børnepenge fra faren. Så kan kvinden stadig søge om tilskud til barnets konfimation hvorimod hvis faren havdet være død og borte så havde kvinden fået et NEJ fra kommunen.
Og hvad med at den børnepenge ting frafalder når kvinden finder en ny mand der kan forsøge hende og barnet for så giver det ik mening at kvinden kan godte sig i intægt fra ekx-samleveren og hendes nye fyr. Og hvorfor skal kun Mænd betale børnepenge - hvor er kvindens ydelse henne - skal hun ikke også bidrage lidt.
Og hvad så hvis faren får myndigheden - hvorfor skal kvinden så ik betale børnepenge.
Den lov med børnepenge trænger til at blive opstrammet og opdateret - DEN ER FOR GAMMEL.
mark
tilføjet af

Sæt dig ind i reglerne 2 !

Du har ikke ret - hvis et barns far er død, får man udbetalt børnebidrag alligevel ..... man får også tilskud til konfirmation - det har ALLE BØRN krav på !!!
Hvad angår kvindes bidrag,- så betaler kvinder børnebidrag til faderen, hvis barnet bor der.
I dagligdagen .... der tror jeg vist nok at kvinden bidrager ..... mad, tøj, fornøjelser, institurion, medicin o.s.v. o.s.v. .......tror du virkelig at alt det kun koster knap 1000,- pr. mdr. ???
Check priserne !!!
tilføjet af

Ja/fejl-so sorry!

Hvad kalder du så det der bliver sat ind på din konto hvert kvartal?børnefamilieydelse?
0-2 år 13.204 pr. år
3-6 år 11.932 pr år
7-17 år 9.388 pr år
oveni den fastsatte ydelse fra faderen!
tilføjet af

-sgu da indstillingen!

- der tæller.
For ja, en far er mere end sådan en der lige gider være på 2-4 dage hver 14. dag I øvrigt benytter han sig kun i extremt lavt omfang af, at jeg er indstillet på at de kan være sammen derudover. Han skal jo arbejde og arbejde og arbejde... Han siger endog nej når barnet spør om han vil ses!
(Når han så har barnet er det i øvrigt tit med farmor i baghånden til at klare maden, gøre rent, købe tøj og legetøj til når barnet er hos farmand. - smart ikk! en voksen mand der får mor på besøg til at ordne det jeg ordnede mens vi var par...)
Og så i øvrigt overlader alt ansvaret til moren mht. beslutninger, møder, læge, planlægning osv.
Men stadig højlydt brokker sig over ikke at se barnet nok... Det hænger virkelig sammen.
Mht. børnepenge, ja vi har vist et ok fint system. I det store hele fungerer det vist rimeligt. Og klart at der er mærkelig undtagelser. Men de er vist heldigvis få, og kan vel anke deres afgørelser?
Min ex betaler for det han laver med barnet. Intet hertil ud over bidraget. Og det er vel også ok, selv om han tjener 3-4 gange så meget som jeg, og han på den måde sagtens har luft til at bidrage - men nej. Han siger endog til barnet, at mor får alle hans penge! (nice guy)
- så jeg tror det handler meget mere om indstilling, om far og mor ser det som et gode for barnet at samarbejde, f.eks. også støtte økonomisk hvis der er store poster for en lavtlønnet mor/m. en højtlønnet far. Mange gange tror jeg bare der går magt i den for manden (eller kvinden, hvis hun er samværsforældren), og så bliver pengene jo en måde at udøve magt på, når man er den der har flest af dem. - uden tanke på barnet...
tilføjet af

måske nogle, men her er en anden virkelighed

min virkelighed som singlemum (med en meget højtlønnet børnefar), er at ingen penge støtter barnet her ud over bidraget.
Vores hverdag fungerer ok fordi jeg totalt planlægger indkøb langt ud i fremtiden (1-2 år!) og køber tøj på tilbud og i genbrug, mad på tilbud til fryseren, ikke køber nyt tøj til mig ud over at supplere det slidte med supertilbudstøj (dvs. f.eks. bluser til 10-50 kr., bukser til max 150 kr. osv.)
Sådan får jeg råd til en god bolig til os, som i øvrigt er vildt billig fordi vi bor "ude på landet". For det har jeg valgt er meget vigtigt for vores lille barn.
Far kunne sagtens supplere ud af sin megaløn, men vælger at købe tøj, gå ud at spise, rejse osv. Samtidig har han f.eks. sagt at han til en børnefødselsdag han holdt, kun havde råd til at købe billige pølser til børnene...
Det er vel ganske enkelt et spørgsmål om man prioriterer barnet eller sig selv? Og så om man kan se ud over at være vred på sin ex?
tilføjet af

Måske du skulle sætte dig ind i reglerne

Du har ikke ret - hvis..... - Hvorfor fik min mor så NEJ da kommunen blev spurgt til tilskud til konfimationen da min søster skulle konfirmeres - vores fa var død på det tidspunkt.


Hvad angår kvindes bidrag.... - det har jeg ik hørt før. Jeg vil bede dig stille et eksempel


I dagligdagen .... - ja det kan man sørme også se på alle de andre indlæg - der er klart flertal der mener nogen andet end det du skriver.

Til sidst. Jeg tror at du er KVINDE der ikke kan lide at loven bliver lavet om mht. børnepenge - hvis den blev det.
Mark
tilføjet af

Jeg får ikke ...

.... børnetilskud .... til din orientering !!!
Men jeg synes da at det er fint at man har mulighed for det - det har en enlig far jo også !!
Så hvor er forskellen ?
tilføjet af

Kors i hytten !

Hvor lavt kan man synke ??
Sikke en far .....
Godt at du klarer hverdagen så godt som du gør - det tager jeg sgu hatten af for !!!
Dine børn er heldige !
tilføjet af

Hør nu her !

Om du er enlig far eller enlig mor, med fuld forældremyndighed - så modtager du altså børnetilskud fra kommunen !
Jeg ved ikke om din mors indtægt evt. har været for høj,- det må da være den eneste grund til et nej ang. konfirmationstilskud - ellers får man det altså som enlig forsørger !!!
Ja, jeg er kvinde - men nej, jeg har ikke noget imod at reglerne blev lavet om ...... hvordan synes du da at de så skal se ud ?
Idag er det jo lige for alle enlige - som sagt, mand eller kvinde !!
tilføjet af

Børnepenge dækker ikke alle udgifter

Med ordet børnepenge går jeg ud fra, at du mener "børnebidrag" fra faderen, som er på ca. 964,- pr. måned?
Børnebidraget er et godt og uundværligt tilskud til at betale alle udgifterne, der er ved at have børn. Men det dækker ikke nødvendigvis alt.
Men jeg håber da sandelig ikke, at ret mange mødre forsøger at presse ekstra penge ud af deres eksmand ved f.eks. at klæde dem i gammelt, grimt tøj når børnene skal hen til deres far!!
Tværtimod har jeg selv haft det sådan, at jeg skal vise ham, at vi godt kan klare os, også uden hans hjælp!!
Naturligvis bør han fortsat give julegaver og fødselsdagsgaver, men i hverdagen får børnene deres behov dækket af mig.
Men hvis der er stor forskel på faderens og moderens økonomi, så børnene også lægger mærke til det, hvorfor skulle far så ikke give lidt ekstra?
Det har vi dog aldrig mærket noget til. Året efter, at jeg blev skilt, fik min eksmand et ret stort beløb - og hans børn fik da ingenting ekstra af den grund. Hvorimod jeg selv har langsomt fået bedre og bedre økonomi, indtil nu, hvor jeg har råd til at sende mine børn på efterskole (dyrt!!), og i den grad jeg kan, får mine børn da også dyrere ting og tøj end tidligere. Jeg ville da gerne købe alt tøjet i min søns yndlingsbutik, hvis jeg havde råd til det. Men sådan tænker hans far ikke - og det gælder nok også for mange andre mænd?!
Men alt drejer sig jo da heller ikke om penge. Mindst lige så vigtigt er det, at en far og en mor interesserer sig for sine børn, viser dem omsorg og kærlighed! Størrelsen på børnebidraget og/eller andre økonomiske tilskud kan IKKE erstatte en fars kærlighed. Der er desværre mange fædre (inkl. min eksmand), som glemmer, at de har børn. Mine børn har ikke set deres far siden august sidste år, og det er IKKE fordi, jeg har forhindret det. Men han er flyttet, og "glemte" at fortælle hvorhen. Hvis han vil snakke med os, er han velkommen til at ringe - jeg står i tlf. bogen, hvis han har glemt nr. Men efter 10 år nægter jeg at blive ved med at forsøge at få ham til at interessere sig for 2 børn, som snart bliver voksne og vil leve deres eget liv.
Mine børns far har aldrig haft dem på ferie - det orker han åbenbart ikke. Jeg har sågar tilbudt ham at han kunne tage på samme feriested som os, så kunne han uforpligtende og gratis (naturligvis betale for sig selv) være sammen med sine børn - men nej!
Men pludselig efter 8 år vil han have dem med til London i 14 dage, men jeg måtte ikke få at vide hvor i London! Hvorfor mon??
Muligvis er min eksmand et grelt eksempel på en dårlig far, men han er vel ikke enestående.
Heldigvis har jeg et godt netværk, og mine søskende har været meget hjælpsomme til at forsøge at udfylde en faderrolle for mine børn. Så mine børn er ikke stakkels!
Jeg glæder mig over de tilfælde, hvor en far efter skilsmissen fortsat interesserer sig for sit barn og deltager i arrangementer, og det at evt. hjælpe lidt ekstra økonomisk slet ikke er et problem.
tilføjet af

Hvorfor lader I jer provokere, kvinder. ?

.....lad dog manden skrive sit "bræk" og så lad det stå. Manden ønsker jo kun at I hidser jer op.
M-32
tilføjet af

Altid rart

at høre nogen er tilfredse med systemet.
tilføjet af

Synd

Kan kun sige det er synd for barnet. Når man sætter børn i verden, burde man også være der for dem.
tilføjet af

Privat skole

Hvem har gavn af privat skolen?? Barnet...altså faderens barn, så burde der måske være lidt mere vilje til hjælp.
tilføjet af

rigtigt

Efter flere års arbejde med advokater på er det stadig ikke lykkedes mig at får min amerikanske eksmand til at betale en krone til vor 4 fælles børn. Børnebidraget (fra amtet)er godt. Det er ikke meget, men uden det ville jeg ikke kunne klar mig. Jeg er bare heldig og taknemmelig at jeg fik lov til at rejse tilbage til Danmark med min lille børneflok i godt behold. Måske er der andre der også lige skulle tænke lidt over hvor "heldige" de er i stedet for at brokke sig så meget. Jeg er endda SUPER glad for at min eks ikke er involveret i børnenes liv. De har en SUPER FANTASTISK "far" i min nuværende mand og de kalder ham for "far", for det er jo ham, der er far. Det handler ikke altid om biologi.
tilføjet af

Kan kun sige

At faderen sikkert får hvad han fortjener i sidste ende....nemlig han mister sit barn.
tilføjet af

Hmmmm

Jeg synes vi betaler og betaler og møder meget modstand. Der skal være rimelighed i det hele og betaler man det man er pålagt, så må det jo være rimeligt. Derudover har barnet et behov, ny cykel, ting til skolen og en mand kan også sagtens hjælpe med tøj....men husk lige, det må være mellem os og vores børn. Man kan ikke måle kærlighed til sit barn på, hvor maget man er i stand til at betale ud over børne pengene.
tilføjet af

Tja

Det er der desværre også mange kvinder der gør overfor os mænd, så det med at skære alle over én kam, det ligger vist på begge sider.
tilføjet af

Det var nu ikke meningen!

Barnet trivedes ikke vor lokale folkeskole. Derfor privatskolen. Det var et spørgsmål om pigens trivsel. Og tak, hun har det fint.
Jeg håber ikke, at hun mister lysten til at se hendes far. De har stor glæde af at være sammen. Der er bare ikke nogen form for hjælp at hente hos faderen - hverken i form af støtte til at fighte de daglige problemer eller som anført økonomisk. Jeg vil ikke ødelægge den "gode" stemning ved at slæbe ham i statsamtet. Hvis han ikke ønsker at bidrage, kan jeg heldigvis klare mig selv :-) (pudse, pudse glorie :-))
Om hun så i længden - når der kommer drenge ind i billedet - gider at tage op til far/farmor er en helt anden sag... Men det er ikke mit valg.
Mit indlæg var såmænd bare en konstatering af, at ikke alle enlige mødre misbruger ex-ens dankort. Og denne historie er vel forhåbentligt lige så almindelig som den, der er beskrevet i det oprindelige oplæg
Med venlig hilsen
JKE Design Randers
tilføjet af

Dejligt at læse

dit indslag. Og jeg tror også at alle ved, at små 1000 Kr. om måneden ikke er nok, men....!!! Hvor mange kvinder som ikke har deres børn hjemme, altså hvor barnet bor ved faderen, betaler mere end loven påbyder dem?? Og hvis loven ikke er god nok, burde man så ikke lave den om, frem for at hakke på os mænd, som der er så mange der gør.
Og jo, jeg kan love dig for der findes mødre, som sender deres børn afsted i gammelt hullet tøj. Jeg er én af dem der oplever det gang på gang. Men okay, det er ikke børnenes skyld deres mor er sådan, så selvfølgelig får de nyt tøj, da jeg ikke vil sende dem i skole i gammelt hullet tøj hver gang de har været hos deres far.
Mange fædre vil gerne til forældre møder på skolen, men i mit eksempel får jeg aldrig besked fra moderen. Har vi ikke fælles forældreret, har manden ikke krav på at kunne møde op.
Selv deres børneopsparing har hun prøvet at hæve....den jeg har betalt til i over 10 år. Hun har et godt job som lærer i folkeskolen, så hvorfor ringer hun hver anden uge, fordi hun ikke har penge til mad. De penge jeg har sendt førhen, er så blevet brugt på andre ting. Så kære kvinder, måske er der mænd som fortrækker at sætte penge ind på en opsparing til sine børn.....og måske findes der kvinder som bare ikke kan få nok. Sådan kan vi hakke på hinanden hele tiden og hvem går det ud over i sidste ende.nemlig....børnene.
tilføjet af

jo jo

Du har lige fattet det hele.....!! Måske er det bræk set fra din side....men intet kan ændre den lov der er.
tilføjet af

svar til Anonym

jeg vil lige fortælle dig at i Esbjerg kommune får man nej til konfirmationsbidrag når børnenes far er død det har jeg fået til begge børn og det er ikke fordi min indtægt er stor den ene af gangene var jeg endda uden arbejde det var ikke deres problem
tilføjet af

Æv æv, for dig

Næste gang du føler trang til udgyde sådan en gange ævl, var det nok en rigtig god ide at gøre det anonymt ?
tilføjet af

Hvad med dig selv din Ævler

Du kan jo ikke engang stå ved dig selv din Anonyme Person.
tilføjet af

Ævler eller pærer

Der er lige så stor forskel på disse to frugter som der er på, hvad du tror og hvad der er faktum
tilføjet af

Det samme gælder for dig...

... du har tydelig ikke vished om hvad der er hvad i den her sag - jeg synes bare du skal indtage din plads på tilskuerpladsen.
tilføjet af

Kvinder og penge

Kvinder går kun op i penge, bare barnet får adresse hos dem, må manden skam gerne have barnet halvdelen af tiden.
Børnepengene kan ikke dække alle udgifterne, nej men det er vel også meningen, at den der har forældremyndigheden, selv skal spytte lidt i kassen, er det ikke?
Prøv for en gang skyld, at se sådan på det, at det er et privilegium at have sine børn 6 ud af 7 dage, når man er skilt.
Hvad bruges børnepengene til❓Tjaa, da jeg engang for år tilbage var dørmand på et discotek, havde vi altid ekstra mange byttepenge i kassen, når børnepengene blev udbetalt, for så kom de enlige mødre med store sedler !!
Samme dag kom der sjovt nok, altid nogle enlige mænd, som man ellers aldrig så. De var klar over, at der var let kød at score denne aften.
tilføjet af

Konfirmations penge

Jeg er ret sikker på, at lovgivningen siger du har ret til konfirmations penge. Nogen kommuner læser ikke loven rigtigt og nogen sidder og uddeler af loven som de synes.
Hvis jeg var dig, ville jeg undersøge om det efter loven er lovligt af give dig afslag.
Jeg vil ikke gøre mig klog på dette område, kun sige at jeg kender flere enlige mødre som har fået dette beløb, hvor barnets far er død.
tilføjet af

Til Mark

Hej Mark
Uden at være 100% sikker, mener jeg at man godt kan få udbetalt konfirmationspenge fra din kommune. Hvis faderen af en eller anden grund ikke kan betale børnepenge går kommunen jo også ind og dækker dette. Hvis faderen ikke længere er til må man jo gå ud fra at kommunen også betaler konfirmationspenge, som jo er faderens lod hvis han ellers lever.
Med hensyn til din bemærkning om at børnepengene skal frafalde når moderen møder en ny mand, må jeg her protestere højlydt. Det hedder børnepenge fordi det er til Børnene... Ikke moderen og hendes nye filejs. Jeg tror du forveksler det med hustrubidrag. Hustrubidrag er faktisk ikke så nemt at få for en kvinde i dag. Hvis moderen har fået sig en ny fyr og modtager hustrubidrag kan hun få det frataget. Reglerne er så stramme omkring hustrubidrag at du som ekshustru ikke skal regne med at få så meget som en bukket 5-øre hvis du har dig en fast kæreste. Uanset om den nye spæder til økonomien eller ej!! Så der er vist ikke noget kvinder i det danske land som sidder og godter sig over hustrubidrag med deres nye kærester og spiser røde bøffer hver dag.
Og hvad er det du gerne vil have kvinden skal bidrage til ??
Hvis faderen får forældremyndigheden over barnet/børnene tilfalder børnepengene ham i stedet. BØRNEpengene følger BØRNENE.
Jeg synes loven fungerer i bedste forstand.
Og ja, hvis du skulle spørge, så er jeg en kvinde, MEN jeg er altså på den anden side af hegnet. Jeg har ingen børn og min mand har 2 børn fra et tidligere ægteskab som han betaler børnepenge for, endda forhøjet. Men stadig syntes jeg at de penge er givet godt ud. Hvis vi tager udgangspunkt i børnenes velfærd i stedet for fædrenes pengepung, er jeg sikker på at selv børnene vil komme ud på den rigtige side af en traumatisk skilsmisse. Den bemærkning de fleste folk bruger i en skilsmissesituation er jo: Du får det også meget bedre når mor og far ikke skændes mere og er glade hver for sig. Desværre fortsætter mor og far for det meste deres skænderier og glemmer at det var meningen at de skulle have det rart hver for sig nu, og koncentrere sig om barnet i stedet.... Så guldkornene her må være: Loven er som loven er. Koncentrer jer om børnene i stedet for hvad jeres penge går til og om loven er retfærdig. Gør samværet med jeres børn til noget hyggeligt og specielt. De oplevelser kan man aldrig tage fra dem. Når de er voksne kan de sgu ikke huske om de havde det nye tøj på eller det gamle når de var hos far - men man kan jo håbe på at de stunder de havde hos deres far står i lys og kærlig erindring....
tilføjet af

Børnebidrag kan trækkes fra i skat!

Min eksmand betaler 1050 kr. til hver af ungerne. Han kan trække ca 850 fra i skat, altså betaler han reelt 200 kr af egen lomme pr. barn... Det syndes jeg helt ærligt ikke han kan tilade sig at brokke sig over!! 400 kr. for bægge børn om mdr. er jo det rene vand mht. hvad det koster at have børn, hvis man altså skal gøre sådan noget op i penge. Havde han haft mulighed for at have børnene, ville jeg naturligvis betale børnebidrag til ham hvis de boede hos ham. Det er min pligt såvæl som hans, at sørge for at vi har et sted at bo, for hvem siger at børnebidraget skal gå til tøj? Det er væl vigtigere at de har et sted at bo. Og hvis man virkelig har så ondt i måsen over at betale (ikke ret meget af egen lomme) så må man sku selv passe og pleje sine egne børn. Mænd har lige store chancer for at få ungerne i dag, som kvinderne- måske giver de bare lettere op. Jeg arbejder som advokat, og ved at det ofte er sådan det hænger sammen.
tilføjet af

forsker eller dørmand?

Det er sandelig godt man ikke rådspørger dørmændene, når regler og mængde af børnepenge skal udbetales. Iøvrigt kan du aldrig vide, hvordan økonomien forvaltes af den enlige forsørger. Det faste udgifter til husleje, varme,storindkøb mv. kan du ikke vide, om netop gør at først, når børnepenge går ind på moderens konto, bliver anvendt til det, som der aldrig var råd til, men som hun faktisk havde råd til før hun stod med eneansvaret for barnet/børnene. Tal for du tænker. Godt man ikke skal drive forskning på baggrund af dine observationer. Og hvad er det for moralsk pis med at enlige ikke må more sig og evt. lade sig score eller blive scoret af mænd?. Fordi hun er mor? Skam dig for dine personlige holdninger, der overskygger din objektivitet. Du møder ikke alle dem, der ikke render på diskotek.
tilføjet af

Et ønske om at være en god far

Kære bidragsyder,
Først vil jeg gerne have lov til at ytre min forundring, over den oppiskede stemning der er i dette forum. Det er måske der problemerne virkelig ligger? Jeg sidder og søger information vedrørende børnebidrag, og faldt over dette forum. Det er tydeligt, at der er nogle følelser i klemme. Men nok om det?
Jeg er netop blevet single fra, da min kæreste har valgt at søge nye veje. Det lyder følelsesmæssigt afstumpet at sige, men det har været undervejs noget tid, så det er jeg efterhånden afklaret med. Min ex tager ”selvfølgelig” vores datter med under armen, hvilket jeg ikke helt forstå, hvorfor det er ”forudbestemt”. Er jeg ikke lige så god en forældre som hende? Kan mit engagement ikke være lige så stort og vigtigt som min exs? Kan jeg som enlig far ikke bidrage med samme livskvalitet som en kvinde? Men nej, jeg er blevet hensat til at være weekend far! Jeg er selv skilsmisse barn, og husker selv den distance man fik til sit andet hjem. Som barn husker jeg vigtigheden i begrebet ”hjem”. Hvad var det jul og fødselsdag handlede om? ”Hjemme venter mor og far”. Jeg ved godt at der ikke er en endelig løsning, men hvis man skal tale om en ”taber”, i den kamp der opstår i kølevandet på en skilsmisse, så må det da være faderen, der som oftest, må ”nøjes” med barnet i en 4/10, eller hvis han er heldig, i en 9/5-deling.
Efter at have læst et par pjecer og hjemmesider, er jeg kommet frem til et par spørgsmål.
Nu vil jeg gerne have lov at slå fast, at elsker min datter overalt på jorden, og jeg ville aldrig kunne se hende mangle noget. Derfor vil jeg selvfølgelig gerne bidrage til hendes opvækst.
Men fortæl mig en ting!
Jeg har personligt et ordentligt forhold til penge, og er økonomisk ansvarlig, men jeg havde et stort problem med at mit barn (baby), skulle have Kenzo og Louis Vuitton, i en alder af 11 mdr. Bevars, jeg kan godt lide god kvalitet, og lækre mærker, men er det ikke kvindes egen behov der skal dækkes i dette tilfælde?
Nu er det sådan, at jeg skal betale 2200 kr. om måneden i børnepenge. Kan nogen fortælle mig præcis hvor meget en enlig mor og et barn på 12 mdr. skal bruge minimum pr. måned, for at kunne overleve, og hvor meget hun skal bruge, for at leve med gode sunde økologiske vare? Og her er jeg ikke interesseret i hvad det koster inkl. Kvinden, men KUN barnet, og hvad det koster fra til deres 18 år.
For fortæl mig engang, mand som kvinde, bruger et barn 4500 kr. (baseret på, at vi begge skulle betale det samme, det ud fra et ligestillingsprincip) om måneden på mad, tøj, medicin, etc. Nej vel? Er det ikke ironisk, at staten påtvinger mig, til at betale for min exs ekstravagante livsstil? Bevares, jeg køber ofte lækkert tøj til min datter, og gjorde ofte til min ex. Men 4500 kr. COME ON!
Igen, jeg vil meget gerne betale til min datter. Men jeg gider sku ikke betale en krone til min ex. Det har jeg vist gjort tidligere.
Hvad med mine rettigheder? Er jeg ikke en mand, som jeg kan se nogen kvinder vælger at påstå? Er mine interesser i virkeligheden beskyttet? Skal jeg bare betale og hold kæft? COME ON kvinde! Vil du virkelig påstå at det er tilfældet? Kan du kigge dig i spejlet, og så skrive til mig, at jeg bare skal holde kæft og betale?
Og hvad sker der nu, hvor min ex har fundet den kærlighed, hun så længe har søgt (penge)? Hvorfor skal jeg betale af mine surt optjente kroner, for kun at bidrage til min exs cafe latte? Hvorfor ophører børnebidraget ikke den dag hun finder en anden, hvis indkomst kan forsørge dem begge? Hvor er mine rettigheder så?
Ingen al respekt til kvinder, i gør et godt stykke arbejde, men der er mænd, der kommer i klemme, og som stå i en uheldig situation, men jeg ved også godt, at der er mænd der ikke kunne være mere ligeglad med deres børn.
Men hvad gør jeg? Hvad gør vi?
Farmand
tilføjet af

lige det jeg leder efter

Hejsa Mark
Det du skriver omkring forældremyndighed og børnepenge, og at loven er for gammel, det kunne og vil jeg gerne prøve at finde ud af. Da jeg for mange år siden valgte at flytte fra børnenes far, da var han og jeg rørende enige om, at han skulle have forældremyndigheden. Det var der mange grunde til, som jeg ikke skal komme ind på her. Vi var bare enige lige til jeg kom op til min sagsbahandler dengang. Da mine børns far havde et job, hvor han var hjemmefra i mange mdr ad gangen, så så jeg det ikke som noget problem, at han havde forældremyndigheden, da de jo så ville bo hos mig størstedelen af året - men NEJ.... Min sagsbehandler sagde til mig (da jeg havde fortalt hende om vores samtalt)... Og hvor skal DU så bo og i hvad?? Jeg fortalte hende, at det intet problem var, for jeg skulle blot have en 4 værelses lejlighed til mig og mine 3 børn. Ja tak sagde hun, men hvem skal så betale deb?? Jamen det skal jeg da - var mit svar. Joooo sagde hun, men for HVAD?? Da du ikke vil have forældremyndigheden, så skal du jo til at betale børnepenge osv, så det får du jo slet ikke råd til. Jeg måtte dengang gå hjem og fortælle mine børns far omkring loven og hvordan det var, og så blev børnene ved mig, men vi havde ingen pproblemer - heldigvis.
Nu er sagen den, at jeg kender nogen, som der lige nu strides om et barn osv, og da jeg mener, at det er den der har forældremyndigheden, som får børnepenge fra den anden, så vil jeg bare spørge dig, om du kan fortælle mig, hvornår dette er lavet om??? Det jeg fortæller omkring mig selv og mine børn ligger hele tilbage til 1987, og jeg må indrømme, at jeg ikke har fulgt med i dette emne.
På forhånd tak for hjælpen.
tilføjet af

Hmm

Hvis bare faren var sådan for mine børn, så ville jeg ikke brokke mig længere, men sådan er det ikke i mit tilfælde....her er det mig der sørger for børnene, jeg har en kamp hver gang far´en skal have børneweekend....når han så endelig har...ja så får man den ene sms efter den anden om alt det han er utilfreds med .... kan ikke døje sit barn fordi barnet siger sådan opfører sig anderledes end han ønsker......men alligevel går han mere op i at næste kan han ikke have børn og næste er det nok bedst ikke at have børn...osv
når man så nævner amtet, at man kan få lavet nogle mere præcise regler for hvordan det skal forgå, for man vil jo gerne at sine børn har begge forældre....bliver der svaret "så giver jeg bare afkald på det hele"....hmmmmmmmmmm
Manden ville hellere gå på arbejde og det er da utroligt så mange arbejdsweekender han har fået med tiden og er det ikke arbejde, så er det kursus.......og hans løn ja det stiger jo mere og mere, men man ønsker ikke at betale mere end man gør og man kan jo ikke ligefrem påstå at man har rejseudgifter så børne kan se sin far...da han stor set aldrig har dem..................skulle man søge forhøjet børnetilskud når nu han også er steget 100.000,00 mere i løn om året, nej det har jeg ikke gjort får jeg skal på ingen måde vise grådighedstegn .....som jeg bestemt ikke er[:|][:|][:|]
tilføjet af

brok over børnepenge

Og så det der med børnepenge og at det ikke er nok, som så mange brokker sig over...
Jeg betaler 3.000 kr. om måneden til min datter... hvis moderen lagde samme beløb i "puljen" sammen med børnepengene fra amtet ville hun have 7.000 kr. om måneden til min datter... hun går ikke i institution (er 11 år) så de 7.000 kr. er til håndbold, mad, tøj og fornøjelser til en pige på 11 år...
Hvor mange mennesker har 7.000 kr. pr barn???
Ja herhjemme har vi i hvert fald ikke.... så mon ikke at jeg også betaler noget til min ex' nye familie med 3 børn og en arbejdsløs mor i helhed og ikke kun til min datter?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.