6tilføjet af

Australsk bryllupsboycutt

Så er det slået fast; Den såkaldte "reklameværdi" ved at have et kongehus eksister slet ikke!
Forsøget på at lokke en masse Australske turister til Danmark i anledningen af det ligegyldige bryllup imellem Mary og Frede er slået fejl. Ligesom det også var tilfældet da det norske tronfølgerpar blev gift i 2001, er den udenlandske interesse minimal. Turisterne oversvømmede ikke Norge, ligesom de heller ikke kommer til at gøre det her i landet.
Hvorfor skulle nogen folk i andre lande også interessere sig for om nogle medlemmer af det lokale jet-set i et land som Danmark gifter sig? Jeg ville aldrig selv besøge at sådant land alene af den grund og det er jeg sikker på at 99% af alle andre mennesker heller ikke ville gøre.
Læs også artiklen i bt:
http://www.bt.dk/royalt/artikel:aid=271260:fid=100300104/
På en måde er jeg faktisk godt tilfreds; Nu har de reaktionære og snobbede monarkist tilhængere, et argument mindre for at støtte dette fossil uden eksistensberettigelse, som man kalder kongehuset.
tilføjet af

Tja...

Jeg vil ikke kalde mig selv for en royalist, men jeg syns det er lidt groft at sige at Mary Donaldsons og Frederiks bryllup er TOTALT ligegyldigt - DET er trods alt vort kommende regentpar der er tale om... Men jeg vil så lige sige at det er pustet ALT for meget op - man hører snart ikke om andet...
tilføjet af

Hvor har du dog ret.

Hvor er det skønt, at høre at jeg ikke er den eneste der har de synspunkter om kongehuset. Tænk hvad alle de penge de koster kunne bruges til!!!!
LK.
tilføjet af

Ligegyldigt for MIG!

Hej Jea,
Ja, du har vel i og for sig ret i at det er lidt hårdt sagt at sige at det kongelige bryllup er ligemeget.
Det jeg ville sige var at det er ligegyldigt for MIG (og for mange andre) at der er et kongeligt bryllup, jeg interesserer mig ikke for ugebladssladder eller folk i gamle 1700-tals uniformer, der klipper røde snore over og siger indholdsløse diplomatiske ting hele deres liv.
Dermed ikke sagt at kongehuset ikke har nogen betydning, de er jo trods alt Danmarks statsoverhoveder. Det jeg synes er uretfærdigt er at jeg ingen demokratisk indflydelse har på hvem der repræsenterer DK som statsoverhoveder. Jeg og alle andre i dette land, er tvangsindlagte til at se på f.eks. Frede og Mary i mange årtier fremover, hvis tingene ikke ændrer sig og den tanke har jeg ærligt talt svært ved at holde ud. Især når de er folk jeg ikke ønsker skal repræsentere DK.
Men hvad skal jeg gøre? Jeg og alle de efterhånden mange danskere der gerne vil have en republik står over for det problem at det er meget besværligt at ændre Grundloven. For at kunne gøre det skal ændringen først anerkendes af folketinget (med 2/3 flertal, almindeligt flertal er ikke nok!) efter et valg. Dernæst skal det ud til folkeafstemning for at blive godkendt. Går det godt, skal der gennemføres et nyt folketingsvalg, hvorefter ændringen IGEN skal bekræftes af 2/3 af det nye folketings medlemmer! Først derefter træder ændringen i kraft, altså efter 2 folketingsvalg og 1 folkeafstemning.
Så det er ikke helt ved siden af når der er nogen der siger at det bedste argument imod at afskaffe kongehuset er at det er for besværligt at komme af med.
Man kunne selvfølgelig gennemføre en blodig revolution, men det har vi jo ikke tradition for her i landet, så det er usansynligt at det nogensinde kommer til at ske.
Konklusion: Jeg hader at skulle sige det, men realistisk set bliver det meget, meget svært at få afskaffet monarkiet her i Danmark.
tilføjet af

Den matematiske løsning...

1% af 6.000.000.000 = 60.000.000
Hvis dit regnestykke holder bliver vi sg da overrendt...
tilføjet af

Øhh...??

Den forstod jeg ikke helt??
tilføjet af

Ditto

Nå du fattede den heller ikke *GH*
det tror jeg ikke der er ret mange der rent faktisk gør i denne her debat. Det fyger frem og tilbage med påstande, men er der nogen der har noget at have dem i?
Men der er meget lidt sagligt og konkret.
Men det synes at være en fin boltreplads for tilhængere af monarkiets afskaffelse. Man kan sige hvad som helst blot det indeholder noget i retning af "Ned med kongehuset", afskaf alt hvad hovedparten af befolkningen ikke har noget imod, for det er demokrati!!! Accepter IKKE de andres meninger, det er for udemokratisk!
Istedet for at forsøge at pådutte alle andre deres meninger med letkøbte floskler og udokumenterede påstande, skulle man måske forsøge sig med lidt saglighed. Nu vil en stor del af dem køre frem med grundlov, kongehus over loven osv. og ja de har da ret, men de glemmer en lang række andre faktorer såsom bl.a. stabilitet. De er så forblændede af deres ideologiske holdninger at de ikke kan se konsekvenser både for og imod. En republik medfører ikke nødvendigvis paradis for alle og det stiller bestemt ikke alle folk lige. Historien viser med al tydelighed at der har været utallige tilfælde af præsidenters magtmisbrug, svindel og korruption.
Problemet er lidt, at man ikke sådan forsøgsvis kan sige, vi tager lige 10 år uden monarki og så ser vi hvordan det går!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.