24tilføjet af

Alene juleaften

Dem som skriver at de ikke har nogle at holde jul med, eller ikke har råd til at holde jul, dem skal man nok tage med et gran salt.
For min hustru og jeg og svigermor skal holde jul og har plads til 1 mere og vi har svaret på alle de ulyklige mennesker som de giver udtryk for at de er og sagt kom her og hold jul, men de svare ikke igen så helt ensomme er de nok ikke.
Hvis jeg var ensom og fik tilbudet om at holde jul og få god mad ville jeg da tage imod det og hvis man ikke vil tage imod tilbud, hvad er så meningen med at skrive et indlæg, om at man er sååå ensom og har ikke penge til jul med sine børn og andet.
I mine øjne er det kun folk som vil havde opmærksomhed::::
tilføjet af

så gik

det også op for dig.
tilføjet af

fedt at du tilbyder det

Som overskriften lyder synes jeg det er fedt I tilbyder folk at holde jul sammen med jer! Jeg er endnu en af dem der skal holde jul alene, og hvor træt af det jeg nu engang er, ville det bestemt ikke blive bedre af at holde jul med nogen der har alt det jeg drømmer om! Jeg ville ikke blive mindre ensom af at sidde sammen med f.eks. din familie og se hvor godt I har det, og så tænke på, at det mangler jeg! Jeg er nok ikke den eneste der ser det sådan!
tilføjet af

piv piv

Ja hvor er det synd alle i sidder alene juleaften.
Har selv haft lille værtshus hvor 10-12 ungkarle/fraskilte sad og klynkede over det.
Jeg foreslog dem så at de kunne lave fælles juleaften 2-3 stykker hjemme hos en af dem eller alle samlet,og købe anden hos slagteren eller selv lave den, da de tit har snakket om hvor gode de er i et køkken.
Men nej! Det var for besværligt og hvem skulle rydde op?
De var ellers sammen hver dag hos mig 300 dage om året.
Så alle i ensomme : inviter da nogen i stedet for at vente på en invitation.
Go jul
tilføjet af

Varm tanke

Jeg synes det er en rigtig flot og varm tanke at ville åbne sit hjem for en fremmed person juleaften. Selv er jeg også en af dem, der efter en skilsmisse skal holde jul alene, men nøjagtig som den foregående synes jeg også det er at foretrække, i stedet for at sidde som ufrivillig vidne til en fremmed families juleidyl.
Du kan så sige, at ensomheden er et valg, men i nogen situationer træffer valget altså sig selv.
Men jeg håber da virkelig, at der er en ensom person, der ser anderledes på det og tager imod jeres flotte tilbud.
God jul til jer alle.
tilføjet af

Forstår godt jeres

Synspunkter, men hvorfor er der så mange der skriver ind og hyler op om at de er ensomme eller ikke har råd til julen, hvis de ikke er åbne for tilbud, det forstår jeg ikke, med mindre de vil svælge i selvmedlidenhed
tilføjet af

hvem

vil også gå hjem hos en vild fremmed og holde jul? kan man være sikker på at vedkommende ikke er en morder?
tilføjet af

Flot tanke

Det er en flot tanke at du vil invitere en fremmede hjem til jer for at holde jul. Tror dog du måske har ret i folk mere søger efter opmærksomhed, eller sympati om du vil, end de søger end invitation. Har du overskud til at invitere dem hjem har du forhåbentlig også overskud til at give dem lidt forståelse. Keep up yhe good work of god jul til dig og din familie
tilføjet af

Helt rigtigt ramt

Det er netop det der er årsagen. Man kan ikke undgå at føle sådan, for man hører jo ikke med i denne "flok". Men man er inviteret af humanitære grunde, hvilket naturligvis er al ære værd overfor dem der inviterer. Men det opvejer ikke følelsen af ikke at have tætte bånd til nogen.
tilføjet af

Søger trøst

Det er ikke helt så ensomt, hvis man hører at andre også skal sidde alene, og især hvordan de tackler det. Og mangler man kontakt med mennesker af kød og blod, kan det altid hjælpe med lidt respons fra cyberspace.
tilføjet af

Problemet er jo netop

at de ensomme ikke ret tit har nogen at invitere. Dem man evt. kender har jo deres egne at være sammen med, og man kan ikke bare mænge sig ind i familier, det er ilde set.
tilføjet af

En af pointerne

i en nøddeskal. Man kan jo ikke se folk længere end til tænderne, hvis de ellers har nogen.
tilføjet af

Rødkål og andesteg er ikke nok

Hvis man som Kvinde sidder og længes efter en arm, eller en hånd der klapper een i enden, kysser og krammer og man glædes, når tæpperne slås til side og lysets dæmpede stråler får spejlet i loftet til at skinne lystigt og man føler ham som nissen, der trænger uset ind.
tilføjet af

Rigtig men det

Kunne jo være at man efter en dejlig aften fik tætte bånd til sådan en familie, så ville man jo ikke være så ensom mere, hvis man ikke tør at tage en chance vil man luller sig dyber ind i sin ensomhed, for til sidst slet ikke at ture gøre eller prøve noget
tilføjet af

Tak for dine

Pæne ord og vi ønsker også dig og dine nærmeste en rigtig god jul samt et godt Nytår
tilføjet af

hehe

hvor er det sjovt at læse din mening. Hvorfor skulle man nødvendigvis sidde på et værtshus fordi man ikke har nogen at holde jul med? Ja jeg har selv valgt at være ensom! Ja jeg har selv valgt at flytte langt væk fra mine rødder. Men det ændrer jo ikke følelsen af ensomhed på netop denne dag!
tilføjet af

Det har du

ganske ret i. Der er også nogle dage, der ikke er helt så triste som andre, og hvor man ikke ser så sort på det hele. Man må vove pelsen af og til.
God jul til jer alle.
tilføjet af

tja

ellers også gør det for ondt at skulle undvære sine kære juleaften og holde den blandt en familie og føle sig som 3 hjul.
mine sidste jul.. 2003 haved jeg 22 familie medlemmer til juleaften.2004 haved jeg 8 vi haved kort før jul haft et ungt menneskes dødfald i fam.
hans højgravide kæreste haved i løbet af 1 måned fundet en ny kæreste,hvilket jeg synes er hurtig.jeg bryder i feb ud af et meget dåligt forhold bliver truet på livet,til at begynde med bliver jeg bakket op af min egen mor troede jeg.i maj erfarer jeg via venner at min mor har taget ham ind i fam.igen hviket jeg spørger om det er rigtig.hvilket min mor bekræfter.at det er det.hun får valget mig eller ham hun vælger mig fra.i juni tager hele fam på tur med min afdødes nevøs kærste vi er 2 famlie medlemmer der ikke er inviteret.hele fam holdt jul hos min afdødes nevø kæreste og hendes nye kæreste. og jeg ja jeg kunne holde jul for mig selv.. flere bad mig kommer juleaften men jeg takkede pænt nej.. det var mere end jeg kunne bærer.. så tag det med en gran salt. og læs skive folkeblad fra den 24 november 2004.
tilføjet af

men

denne jul var jeg ikke ene.. selv om jeg har mistet min familie har jeg nu lært at leve med det og kunne bære at deltage i juleaften hos en ven..og det var rigtig hyggelig..
tilføjet af

Alene Juleaften

Nej det er ikke bare folk der gerne vil have opmærksomhed der skriver sådan noget, jeg skal personligt selv være alene juleaften. Jeg er en dreng/mand på 18 år, der har fraskilte forældre og tre søskende. Eftersom de er skilt skal man holde Juleaften hvert andet år, i år er tiden så kommet til at det er Leif (min biologiske far, men som jeg ikke ser som min far efter vi var ved at komme op at slås. Manden har ikke givet mig en undskyldning efter han startede på at skubbe til mig og det er over et halvt år siden nu.) Så Ja, jeg skal sidde selv Juleaften.
tilføjet af

alene juleaften

må gi flere af de andre ret det er ikke helt korrekt det du skriver jeg skal selv sidde alene juleaften.,og nej ville ikk ha det særlig godt af at sidde sammen med din fam en fam jeg slet ikk kender ville føle det som jeg trænger mig på et tredje hjul og sidde og se på hvordan i har det det ville jeg ikk ha det godt med
tilføjet af

det var da ikke pænt sagt

Det var da helt ærlig ikke særlig pænt sagt. Kan jo være de ikke svarer tilbage fordi de faktisk synes det er lidt svært at mase sig ind hos helt fremmede mennesker, og så netop juleaften... sådan har jeg det da selv.
tilføjet af

Hmmm

Jeg er ked af at sige det, men det lyder som om du ikke har nogen egentlig forståelse for problemet. Det lyder som om du åbner din dør juleaften for din egen skyld, for at få anerkendelse, for at få følelsen af, at du er et godt menneske... Og når ingen tager imod det, bliver du fornærmet, for hvem skal så fortælle dig, hvor fantastisk du er, hvor taknemmelige de er? Så kan du heller ikke fortælle din omgangskreds hvor uegennyttig du er... så hvad bilder de ensomme sig egentlig ind?
Ensomhed er en følelse af ikke at høre til, ikke at være en del af et fællesskab, at stå uden for, endda selvom man er sammen med andre. Nogen gange kan ensomhedsfølelsen forstærkes af netop at være sammen med andre mennesker, fordi man ser hvad man går glip af. Er man der, gør det kun ondt værre at være hos helt fremmede, med mindre de fremmede er mennesker som en selv - så ved man de ikke føler sig bedre end en, de er nøjagtig der, hvor man selv er. Er man meget ensom og isoleret, har man heller ikke specielt meget overskud til at sætte sig ud over det, prøve noget nyt, gribe chancen osv. osv. - det gør ikke at man dermed er et selvoptaget og opmærksomhedssøgende menneske, men viser bare hvad det gør ved mennesker at være dybt ensomme.
Jeg ved du ikke er et dårligt menneske der åbner din dør juleaften med andet end gode hensigter, men netop derfor appelerer jeg til din forståelse og empati: prøv at lyt til det de skriver i stedet, accepter at du ikke forstår hvordan de føler, men lyt dig til større forståelse for det egentlige problem. Så vil du til sidst måske forstå, hvorfor man ikke siger ja til at holde jul med helt fremmede mennesker. Og at det er ok. Og at de ikke er utaknemmelige eller kun ude på at få din opmærksomhed.
tilføjet af

Ensom/fattig

Der er sku noget der hedder stolthed, men det forstår forudfattede mennesker som du ikke...Vi ER nogle der både er ensomme og fattige..
tilføjet af

ensom...

Hørt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.