15tilføjet af

binyrebarkhormon

hvad er det?
hvorfor vil nogen ikke tage det? er det farligt på en eller anden måde?
Hvad hjælper det mod?
tilføjet af

Binyrebarkhomon

Stoffet kaldes også#PREDINSON# og gives for mange forskellige sygdomme,b.la.væskeansamlinger i hjernen #SVULSTER#o.s.v.grunden til at nogle mennesker ikke vil tage stoffet er at de kan tage meget på i vægt og få måneansigt og ligne en KONKYLIE,håber min forklaring er OK.
Mvh.Snedkeren.
tilføjet af

OK,Men

der må være noget til andre ting også.
Allergier og hævelser.
tilføjet af

rettelse

altså jeg mener . man må kunne tage det i mod de ting jeg skrev før
tilføjet af

Binyrebarkhormon

Det anvendes også ofte mod eksem. Jeg har i perioder udslæt, og creme indeholdende binyrebarkhormon er meget effektivt til at få det væk igen. Dog har det den bivirkning, at man kan få såkaldt pergamenthud - altså meget tynd hud, hvis man smører sig med det i lang tid (mener ikke, at jeg må smøre mig med det i meget længere end en uge). Og når man så skal stoppe med en behandling af binyrebarkhormon, hvadenten det er creme eller anden form, må man ikke stoppe fra den ene dag til den anden.
Håber du kan bruge det til noget:)
tilføjet af

GIGT.

Ja,b.la. GIGT ,nogle kan godt tåle stoffet andre ikke,stoffet er IKKE farligt.
Snedkeren.
Ps.jeg tog ikke på i vægt eller andet.
tilføjet af

check nettet

Hej Karsten
På dsgnet.dk kan du søge på binyrebarkhormon og læse, hvad det er, hvad det hjælper på, og om det er farligt.
Check evt. også netdoktor.dk
tilføjet af

Søg og du skal finde.

Det er et lidt pudsigt emne. Men jeg lærte da selv lidt:0)
Som 5-årig fik jeg konstateret nyrebetændelse og jeg blev indlagt i tre måneder, hvor jeg blandt andet fik Binyrebarkhormon. Pudsigt nok har jeg aldrig rigtig vidst hvad det gjorde.
Jo jeg fik en ufattelig appetit (lignede en ballon i hovedet), og fik temmelig mange huller i mine tænder (mælketænder og kindtænder).
Desuden blev jeg aldrig mere end 154 cm høj (men jeg er halvt portugiser, så det er nok ikke sikkert jeg var blevet meget højere af den grund:0)
Fandt nedenstående på en hjemmeside. Det burde forklare det meste:0)
Binyrebarkhormon virker kraftigt undertrykkende på betændelsesagtige reaktioner i kroppen og bruges blandt andet ved visse gigtlidelser, især bindevævssygdomme, ved allergiske lidelser, visse blodsygdomme, nyrelidelser og mave-tarmsygdomme samt ved forskellige ondartede sygdomme og ved for højt tryk i hjernen.
Den vigtigste bivirkning er undertrykkelse af binyrebarkens egen funktion ved længere tids brug af binyrebarkhormon, fx prednison eller prednisolon. Der kan desuden komme afkalkning af knoglerne (osteoporose), med fx brud på ryghvirvler. Børn kan blive væksthæmmede.
Der kan komme hudforandringer med akne, underhudssprængninger, øget hårvækst, blødninger, fedme af ansigt og kroppens centrale dele, mens arme og ben er påfaldende tynde i forhold til kroppen, tomat- eller måneansigt, psykiske symptomer i form af en opløftet stemning (eufori) eller regulære psykoser (sindssyge), mavesår, især ved samtidig behandling med gigttabletter af typen ibuprofen, nedsat modstandskraft mod betændelse, fx tuberkulose. Der kan komme muskelsvækkelse og grå stær.
Ved behandling i kort tid, det vil sige mindre end en uge, er der dog oftest ingen eller lette bivirkninger.
Ved behandling med større doser i længere tid er det vigtigt at forsøge at forebygge ovenstående bivirkninger, fx ved at give tilskud af kalk, magnesium og D-vitamin for at modvirke afkalkning af knoglerne og ved at lade være med at give gigttabletter, der kan skade maven. Under behandlingen vil man også altid søge at give en så lille dosis som muligt.
Alle, der er i længere varende behandling med binyrebarkhormon, skal bære et kort i deres pung eller taske, der oplyser om behandlingen. Det kan fx være livreddende i forbindelse med svære skader eller pludselig anden sygdom, der medfører indlæggelse. I disse tilfælde skal man nemlig have øget sin dosis, fordi ens egne binyrer ikke er i stand til at danne tilstrækkeligt meget binyrebarkhormon, som der er brug for ved akut sygdom og skader. Også længe efter, at man er ophørt med behandlingen med binyrebarkhormon.
Efter alle de negative oplysninger må det tilføjes, at binyrebarkhormon i nogle tilfælde, fx ved svær astma, kan være livreddende, og at behandlingen i mange tilfælde kan lindre forskellige lidelser.
Man er i hvert enkelt tilfælde nødt til at afveje fordele mod ulemper.
tilføjet af

der er

megen hysteri omkring indtagelse af binyrebarkhormon (mig selv inklusivt) men er behandlingen kortvarig, er der ingen grund til panik. DOG skal man holde det laaaangt væk fra børn (min mening) det er både væksthæmmende og knogleafkalkende.
Jeg har selv taget det i mange år imod allergi, det hjalp godt, men pludseligt var jeg resistent.
tal med din læge, hvis du selv skal i behandling, eller søg på "medicinhåndbogen" fx på Google, der står alt hvad du har brug for at vide.
tilføjet af

Tak for svar

min kone fik engang noget medicin med det i - betændelse i ansigtet, men hun ville ikke tage det.
Jeg har snakket med en kammerat der lider af hæmorider (ja fik tanken pga andet indlæg) der vil bruge salve med det i, i stedet for de "rigtige" midler. Min kone synes et er dumt af ham.
Så jeg ville da lige høre om det er den store synder
tilføjet af

Ikke så slemt

Det er selvfølgelig mange år siden jeg fik det (ved ikke i hvor udpræget en grad man bruger det på børn i dag), men havde jeg ikke fået det var jeg krudtet af:0)
Desuden har jeg ikke siden haft problemer. Mine mælketænder tog jo, som tidligere skrevet en del skade. Men mine tænder nu har jeg aldrig haft problemer med. Har desuden aldrig brækket en eneste knogle i kroppen, så jeg skulle mene at mine knogler er på toppen.
Som jeg også skrev, tog jeg temmelig meget på mens jeg lå på hospitalet men det hele røg af igen bagefter.
Så alt i alt, har jeg svært ved at se hvorfor man ikke skulle kunne bruge det på børn... Det kan selvfølgelig være at jeg bare har været heldig;0)
tilføjet af

Binyrebarkhormon

Der står en del gange i dette indlæg at det hæmmer væksten. Det behøver altså ikek altid at være tilfæøldet. Min søn har en kronisk sygdom der i sine udbrud kan være livstruende. han har defor gennem flere både langvarige og kortvarige behandlinger indtqget binyrebarkhormon i store doser.
Han er i dag en kleppert på 1,92, har absolut ikke konogleafkalgning mm.
Men under behandling belv hans urin undersøgt ugentligt for at følkge udviklingen tæt, da to af de bivirkninger der kunne være aktuelle var dels sukkersyge og at hans proteinoptagelse ikke var god nok. Dett ekunen helt enkelt testes med urinsticks. Vi har altid fulgt behandling og test nøje, der har været meget kontrol om hele situationen,og havde det ikke været for dette præparat i form af prednison elelr prednisolon, ja så havde han formentlig ikke været levende i dag.
At dette præparat så også samtidig har en negativ virkning på nogle har vi oplevet. Han forandrer psyke i de perioder hvor han får høj dosis, bliver mere opfarende og agressiv. Dette er dog helt væk, når behandlingen er overstået.
Desværre er der mange der er bange for dette præparat, også i mang4e tilfælde helt uberettigete. Selvfølgelig kan der opstå bivirkninger også på sigt, men ofte glemmer man måske hvad alternativet er hvis det ikke blev brugt. Sommed al brug af medison må det være en opvejning af fordele og ulemper. Både sønnen og os har kunnet leve med ulemperne, fordi fordelene var så store.
Blot en nuancering af de øvrige indlæg.
Erfaring
tilføjet af

Skal jeg sige

til kammeraten at han skal holde det langt væk fra den ende?
tilføjet af

Nej

Nej da. Jeg har ikke hæmorider deromme, men derimod temmelig sart og irriteret hud. Noget eksem tror jeg. (har aldrig kigget ;o))
Jeg får også en hormoncreme i trælse perioder, og mængden af binyrebark i cremen er jo til at overse. Når man tager det på tabletform, som jeg også har gjort, er det jo nogle helt helt andre doser vi snakker om.
Jeg har fået at vide, at det slår immunforsvaret ned ?? At patienter der transplanteres får det, for at kroppen ikke skal afstøde det nye. Selv har jeg fået det i forbindelse med en autoimmunologisk sygdom...altså, hvor immunforsvaret angriber raske celler i kroppen.
Jeg tror ikke at læger udskriver binyrebark unødigt. Og selvom jeg er meget til det alternative, så lige netop her, vil jeg vælge at stole helt på lægerne.
Men kan din ven finde et alternativ til sin mås...så er det sundest. Men hvis det kun virker "halvt", så er han jo ingen vegne kommet.
tilføjet af

Han har ikke været ved lægen

han køber det bare. så derfor ved ingen jo om det er godt
tilføjet af

bruger

Jeg fik sidste år konstateret blødende tyktarms- betændelse. Jeg begyndte på en meget høj dosis binyrebarkhomon og inden længe fik jeg en appetit som en hest, der gjorde jeg tog næsten 20 kilo på. jeg fik også det man kalder for måne-ansigt. det er væske samlinger i ansigtet der gør man hæver meget op. men binyrebarkhormonen redede mit liv. havde jeg ikke fået den høje dosis så hurtigt som jeg gjorde, så havde jeg ikke været i live idag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.