5tilføjet af

Absolut Nybegynder

Jeg blev husejer i november sidste år. Det betyder at denne påske er min første i min have. Jeg ser mine naboer nusse rundt og hygge sig med haven, og ved at det eneste jeg virkelig ved hvordan man gør i haven, er at lue.. Eller faktisk bare at fjerne alt der ser mistænksomt ud.
Det gør det anderledes besværligt at holde min have fin ;-)
På trods af regnen der har været, og det ser i øvrigt ud som om at græsplænen synes det er godt med lidt regn, så har jeg nusset lidt i haven. Og faktisk synes jeg om det, jeg kunne bare godt tænke mig at jeg vidste lidt mere.
Har i nogle gode råd? Do's and Dont's (Specielt Dont's )
Hvor meget har du været i haven i påsken?
/Grøn
tilføjet af

Læs

Hej,jeg er også ret ny med det i haven,men har købt en havebog(vistnok kun 100 kr).Men her på nettet og også her på sol er folk flinke til at hjælpe.Søg efter noget om haver,måske en lille køkkenhave i starten.Sæt lidt løg osv.
Hvis man starter i det små og kan overskue det er det skønt fritidsarbejde og man får meget frisk luft og måske en snak med de nye naboer.
Held og lykke med det...
tilføjet af

husk lige

at haven skal være en nydelse at gå og pusle i, ikke en sur pligt.
tilføjet af

Nogle råd

Da jeg var førstegangs haveejer gjorde jeg mig nogle erfaringer, som jeg gerne vil give videre til dig:
Hvis der er meget bar jord (fx bede uden bunddække, ses mest hvis de tidligere ejere var ældre) så vil jeg foreslå dig at plante til, så jorden er dækket. Plant noget bunddække, så du ikke går død i at luge (fx vinca eller vintergrønt, men der er mange andre muligheder).
Vent med køkkenhaven til du har haft haven i et år. Måske har du ikke så meget energi, som den kræver, og så står du med en have der er grimmere end da du overtog den.
De tre mest almindelige ukrudt er mælkebøtte, brændenælde og skvalderkål. De er alle tre fremme allerede. Mælkebøtte og brændenælde er lettest at fjerne på denne årstid, da jorden er blød, så´træk forsigtigt og prøv at få så meget af rødderne med op som muligt.
Skvalderkålen er vist mere ukendt for nybegyndere, i hvert fald kendte jeg den ikke, da jeg startede, så den fik alt for meget magt. Her kan du se hvordan den ser ud:
http://images.google.dk/images?hl=da&q=skvalderk%C3%A5l&gbv=2
Vent med at anskaffe planter til haven, til du har set hvad der kommer op, dvs. vent et år. Skriv ned hvad der blomstrer hvornår, hvor og med hvilke farver. Så kan du senere købe noget som blomstrer i den tid hvor der ikke er noget i haven.
Hvis du skriver noget mere konkret om din have, så vil jeg gerne komme med flere "guldkorn".
Venlig hilsen P&C
tilføjet af

Tusind tak

Det var absolut brugbar viden. Jeg glæder mig så meget til at se hvad der skal blive af haven. Og det er vel i virkeligheden med den, som det er med huset. Man skal lige bo det ind.. Så at sige. Så man kan se hvad man gerne vil med det.
Det er et ældre par der har haft vores hus før, og til og med restaurant mennesker, så det er ret begrænset hvad de har haft i haven. Lige nu har vi fine påskeliljer, kom glad sommer.
/Grøn
tilføjet af

Frø

Hvis du alligevel vil være sikker på at havde lidt farve i haven, så kan du jo det første år så nogle frø, der blomstre, og som kun blomstre i år. Så er du da sikker på der kommer lidt blomster og farver. Evt køb nogle sommerblomster, der kan stå vinteren over. Købte 12 for 25 og de er ganske smukke til en start.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.