18tilføjet af

1914 - et betydningsfuldt år i bibelprofetien

Årtier før 1914 forkyndte bibelstudenterne at der ville indtræffe nogle markante begivenheder det år. Hvilke begivenheder var det, og hvilke vidnesbyrd peger på at 1914 var så vigtigt et år?
Som det fremgår af Lukas 21:24, sagde Jesus: "Jerusalem skal nedtrædes af nationerne, indtil nationernes fastsatte tider ["hedningernes tider", den danske autoriserede oversættelse] er udløbet." Jerusalem havde været hovedstad for den jødiske nation og regeringssæde for Davids kongeslægt. (Salme 48:1-2) Disse konger var imidlertid noget særligt i forhold til andre folkeslags herskere fordi de sad på "Jehovas trone" idet de repræsenterede Gud.
(1 Krønikebog 29:23) Jerusalem var således et symbol på Jehovas herredømme.
Hvordan og hvornår begyndte Guds herredømme så at blive 'nedtrådt af nationerne'? Det skete i år 607 f.v.t. da Jerusalem blev erobret af Babylonierne. Rækken af konger der stammede fra David, blev afbrudt, og "Jehovas trone" stod nu tom. (2 Kongebog 25:1-26) Ville denne 'nedtrædning' fortsætte for altid? Nej, for Ezekiels profeti sagde følgende angående Jerusalems sidste konge, Zedekias: "Fjern turbanen, løft kronen af. ... Dette skal [ikke] blive nogens, før han kommer som har retten til det, og ham vil jeg give det." (Ezekiel 21:26-27) Den der har "retten" til Davids trone, er Kristus Jesus. (Lukas 1:32-33) 'Nedtrædningen' ville altså slutte når Jesus blev konge.
Hvornår ville denne store begivenhed indtræffe? Jesus vidste at nationerne ville herske i en fastsat tidsperiode. Beretningen i Daniels Bog, kapitel 4, indeholder nøglen til at forstå hvor lang denne tidsperiode ville være. Der fortælles om en profetisk drøm som kong Nebukadnezar af Babylon fik. Han så et enormt træ der blev fældet. Dets stub kunne ikke vokse fordi den var lagt i bånd af jern og kobber. En engel bekendtgjorde: "Lad syv tider gå hen over det." - Daniel 4:10-16.
I Bibelen bruges træer undertiden som symbol på herredømme. (Ezekiel 17:22-24; 31:2-5) At det symbolske træ blev fældet, er derfor et billede på at Guds herredømme, repræsenteret ved kongerne i Jerusalem, ville blive afbrudt. Men ifølge synet skulle denne 'nedtrædning af Jerusalem' kun være midlertidig - en periode på "syv tider". Hvor lang en periode er det?
Åbenbaringen 12:6,14 viser at tre og en halv tid svarer til "et tusind to hundrede og tres dage". "Syv tider" må være dobbelt så lang tid, altså 2520 dage. Men de hedenske nationer holdt ikke op med at 'nedtræde' Guds herredømme blot 2520 dage efter Jerusalems fald. Det er tydeligt at profetien må gælde en meget længere tidsperiode. I overensstemmelse med Fjerde Mosebog 14:34 og Ezekiel 4:6, der taler om "en dag for et år", skulle de "syv tider" strække sig over 2520 ÅR.
De 2520 år begyndte i oktober 607 f.v.t., da Jerusalem faldt for babylonierne og kongen fra Davids slægtslinie blev fjernet fra tronen. Perioden sluttede i oktober 1914. På det tidspunkt endte "nationernes fastsatte tider", og Kristus blev indsat som Guds himmelske konge.
(Fra oktober 607 f.v.t. til oktober 1 f.v.t. er der 606 år. Fra oktober 1 f.v.t. til oktober 1914 e.v.t. er der 1914 år, fordi der ikke findes noget år 0. Når vi lægger 606 år til 1914, får du ialt 2520 år.)
Præcis som Jesus forudsagde, har hans "nærværelse" som konge i himlen været kendetegnet af en dramatisk udvikling i verdensforholdene - både når det gælder krig, hungersnød, jordskælv og pest. (Mattæus 24:3-8; Lukas 21:11) Denne udvikling er et stærkt vidnesbyrd om at 1914 virkelig var det år da Guds himmelske rige blev oprettet og "de sidste dage" for den nuværende, onde verdensordning begyndte. - 2 Timoteus 3:1-5.
Med venlig hilsen, ftg
tilføjet af

Hvis du er i besiddelse af

den autoriserede oversættelse af 1931 (den bibel der gik forud for 1992-udgaven),så slå op på Daniel 9:24. Her står:
"Halvfjerdsindstyve uger* er fastsat over dit folk og din hellige by, indtil overtrædelsen er fuldendt, syndens mål fuldt, misgerningen sonet, evig retfærdighed hidført, syn og profet beseglet og en højhellig helligdom salvet." *): åruger, altså 490 år.
Som du kan se, fortæller den autoriserede oversættelse også at man skal regne en uge for syv år,det vil sige en dag for et år.
Prøv så at læse det samme skriftsted i Bibelen på Hverdagsdansk. Her siges:
24Herren har tilmålt Jerusalem og dit folk en straf over 490 år; i løbet af denne periode bliver syndens mål fuldt for derefter at blive sonet, så retfærdighedens tidsalder kan begynde, den profetiske vision gå i opfyldelse og den endelige helligdom blive indviet. 25Hør nu godt efter! Der skal gå 49 år plus 434 år fra det år, befalingen om Jerusalems genopbyggelse udgik, til Kristus kommer! Jerusalems mure og gader skal blive genopbygget midt i krisetider!
http://www.udfordringen.dk/bibel/kapitel.php?ID=27&nr=9
Her er ugerne simpelthen regnet om til år.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Så ...

2520 dage er 2520 år.
tilføjet af

ftg. hvad skal du med alt det vrøvl?

Mennesket er meget ældre end det 6000 år.
og det er ikke bare en kilde der bakker dette op, men rigtigt mange verden over.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/2978800.stm
http://natmus.dk/sw4509.aspnationalmuseet
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5052414.stm
http://news.nationalgeographic.com/news/2003/03/0312_030312_firsttracks.html
http://pbs.org/wgbh/nova/peru/mummies/mworld2.html
Så spøgsmålet er ikke om det er 20 til eller fra. men at det slet ikke passer.
disuden så bliv rom heller ikke bygget på en dag😉heller ikke babylon, eller Jerusalem.
tilføjet af

Kun et spørgsmål om at regne.............

'
........Der er ingen diskussion om, at JV's ledelse har regnet den rigtig ud, så de kan udsuge lige tilpas til at folk kan blive ved med at betale.
Men det er et FAKTUM, at de har begået en Kæmpebommert med år 607 og dermed med år 1914 -Men kære meddebattør, >>> Indrømmer de dette FAKTUM Indrømmer de også, at hele deres TRO bygger på falske præmisser og dogmer!

I kan se med jeres egne øjne hvor det er den er helt galt med JV/WTS beregninger - i det første danske indlæg, bruger again endda JV/WTS EGNE TAL til at bevise at JV7WTS TAL IKKE KAN PASSE - (Hvorfor deres Tro i princippet falder sammen som luften der går ud af en ballon):
Danske sider:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=797043
http://www.geocities.com/Heartland/Pointe/8455/spm5.htm

Engelsk-sprogede sider:
http://www.607v587.com/websitepage4.htm
http://www.livius.org/cg-cm/chronicles/abc5/jerusalem.html
http://www.quotes-watchtower.co.uk/607_b_c_e.html
Det er egentlig sørgeligt, at man i den grad kan tro på noget, at man i realiteten er tvunget til at benægte SANDHEDEN!
Hvis du er en ørn til engelsk, kan dette link måske give dig den indsigt der er nødvendig, for at fostå hvor og hvorfor JV lavede den BØF, som JV's TRO idag bygger over!
http://corior.blogspot.com/2006/02/part-3-scriptural-arguments.html
Ovenstående er en del af et helt kompleks af links for en bedre forståelse for hvor JV/WTS generelt gå¨r galt i byen i deres TRO!

M.v.h.
jalmar
tilføjet af

Modsiges overalt

tilføjet af

logik når du er bedst Anne E?

for jeg har da godt nok aldrig, været udsat for en så sløg form for logik!
tilføjet af

Anna E du har et problem...............

'
.......din tankevirksomhed, din Logiske sans og dit Ego er ligesom 9 ud af 10
JV'ere deponeret i JV/WTS ........på en måde er det forståeligt, så er man så
dejlig fri for at tage et selvstændigtr standpunkt i livet, andet end - Ja og Amen?
En klog man sagde engang - "Mod dumhed kæmper selv Guderne forgæves!"
Det eneste problem med Sandheden i ovennævnte sentens er, at nogle sætter ligheds-tegn
mellem DUMHED og INTELLIGENS, hvilket skal præciseres, IKKE i princippet har noget
noget med hinanden at gøre!

jalmar
P.s.
Når Personer nægter de videnskabelige beviser på over 7 millioner gamle skeletrester af Homo-slægtens eksistens - og beviserne på Australnegrenes ophold i Australien startede for ca. 40.000 år siden så har man lov at udbryde:
"Mod dumhed kæmper selv Guderne forgæves!"
J*
tilføjet af

kun spekulationer og teorier !

Vi ved allerede at Jerusalem ikke blev ødelagt i år 607, men i 587, så alene den oplysning få hele jeres teori til at ryge på gulvet.
Vedr. Nebukadnezars drøm, så fik den jo sin opfyldelse allerede dengang.
Hvorfor skal du helt hen i Åbenbaringsbogen for at finde ud af hvor lang tid "syv tider" er ?
Hvorfor laver du dage om til år❓- det forlanger Bibelen ikke.
Jesus har ikke forudsagt noget om en "nærværelse", Matt.24 siger jo tydeligt at der først ville være "tegn" efterfulgt af "hans komme".
Du vender tingene på hovedet og siger: FØRST nærværelse, OG SÅ tegn ! det er den forkerte rækkefølge.
mvh JensP.
tilføjet af

Kan du bedømme tiden før vandfloden?

Al ære og respekt for videnskaben, men jorden så anderledes ud dengang. Det havde aldrig regnet på jorden, og solen havde heller ikke skinnet direkte på jorden fra en skyfri himmel. Vi levede ikke dengang og kan derfor ikke vide hvordan der så ud. Vi har kun de videnskabelige teorier. Det er disse teorier du stiller op imod Guds ord. Vi tror på Guds ord, for Gud må være sanddru, om så hvert eneste menneske lyver. Det er Guds ord imod menneskers.
tilføjet af

videnskaben ?

hvad med fornuften kære anne E
hvordan kom kænguroen med på noas ark?
hvor kom alt vandet fra? hvor bliv det af?
husk på vi snakker om begivenheder, der kun er 4500 år gamle.
og alt har det med at sætte spor efter sig!
hvordan kom dyrende fra amazonas med i noash ark.
hvad med dem fra japan af?
hvad med alle fiskende?
husk på hvad der ord ret står i bibelen!
v11 Jeg opretter min pagt med jer: Aldrig mere skal alt levende udryddes af vandfloden. En vandflod skal aldrig mere ødelægge jorden.« 1mosesbog
Der er sågar folk der leger med tanken om at fiskende først bliv skabt efter syndfloden.
v21 Gud skabte de store havdyr og alle slags levende væsener, der rører sig og vrimler i vandet, 1 mosbog
så kom nu Anne E.
brug din egen fornuft, og tænk!
din fornuft vil nok sige så meget, at fiskende nok ikke var med i noas ark.
men hvad var vandet så?
salt vand? fersk vand? brag vand?
sikkert meget små ting, men liv eller død for fisk! så meget, at man var bange for fiske død, da man byggede storebælts broen og øresunds broen.
Ja det er nogle frygtelige gode spøgsmål jeg stiller her ;)
og disuden så er det jo ikke kun kul stof 14 metoden, vi kan bruge til at kikke tilbage i tiden med.
men også årringe.
du ved jo nok at en dårlig sommer giver et tyndlag bark, og en god sommer et tyk lag bark.
og så kan man spore tings alder tilbage i tiden.
her kan du få en god forklaring i det
http://waynesword.palomar.edu/treedate.htm
og så tænker du nok at det kan man da ikke bruge til noget!
men man har fundet mange træer der er bliver over tusind år gamle.
sågar et der er 4300 år gammel.
jamen hovsa tængker du jo nok.
træer kunne jo ikke have overlevet syndfloden vel ;)
næe, ikke sådan som den er omtalt i bibelen.
vi kan spore træ helt tilbage til 8000 år før kristus fødsels, det forgår selvfølgeligt af naturlige årsager. ;)
men det sjove er faktisk, at man ikke kan se nogle som helst spor efter en syndflod på træet. og heller ikke på den arkæologiske front.
Så Anne E tænk! det får en til at lyde meget mere klog, end man endeligt er ;)
tilføjet af

jordskælv

I Matthæus står der noget årstal eller at det skal være den 1. verdenskrig. Og der var heller ikke noget større jordskælv i 1914
De kraftigste jordskælv i 1900-tallet
År Sted Styrke Døde
1906 San Francisco, USA 8,3 3.000
1908 Messina, Italien 7,5 110.000
1920 Gansu og Shaanxi, Kina 8,6 200.000
1923 Tokyo, Japan 8,3 143.000
1939 Erzincan, Tyrkiet 8,0 32.700
1948 Fukui, Japan 7,3 5.390
1960 Sydlige Chile 8,3 5.700
1960 Agadir, Marokko 5,8 15.000
1963 Skopje, Balkan 6,1 2.500
1964 Sydlige Alaska 8,4 131
1970 Nordlige Peru 7,8 67.000
1976 Guatemala 7,5 22.780
1976 Tangshan, Kina 8,0 255.000
1980 El Asnam, Algeriet 7,5 2.590
1985 Michoacán, Mexico 8,1 9.500
1988 Armenien 6,9 25.000
1989 Loma Prieta/San Francisco, USA 7,1 62
1990 Vestlige Iran 7,7 50.000
1993 Latur, Indien 6,4 9.750
1995 Kobe, Japan 6,9 5.200
1999 Izmir, Tyrkiet 7,4 17.000
tilføjet af

1914 indledte en periode

med blandt andet mange jordskælv.
"Og der skal være ... jordskælv både her og der." (Mattæus 24:7)
tilføjet af

usammenhængen

Det hænger ikke sammen med 1.verdenskrig som postuleret tegn på rigtige årstal 1914 og som bevisførelse derfor.
Hvis man har sagt A må man også sige B .
tilføjet af

!914 var tidspunktet da Jesus blev indsat som konge i

Himmelen. Her på jorden blev det synligt ved nogle "tegn". Disse tegn er beskrevet i Mattæus evangeliet kapitel 24 og 25, Lukas kapitel 21 og Markus kapitel 13. Desuedn kan du læse om dem i Åbenbaringen og mange andre steder i Bibelen.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

1934

Jeg kan ikke se 1914 beskrevet , derimod kan jeg se at regnestykket skulle blive til 1934 , hvis man vil tro på en tidsangivelse .
Skal vi prutte om det og slå halv skade ?
tilføjet af

1874

Hvordan indgår året 1874 i beregningerne ?
Ser regnestykket så sådan ud :
http://images.altervista.org/images/void.gif
tilføjet af

he he

jv'erne ved godt de ikke kan regne.
men deres logik siger så.
der skete jo ikke noget særligt i år 1934;)
ja imod tosser må selv guder kæmpe forgæves....
og så er det hele baseret på at mennesket kun er 6000 år gamle.
og prøv lige at kikke deres skabelses teori igennem, og du vil komme til at dø af grin :(
jeg skal nok vise dig det senere ;)
tilføjet af

Kommunismen?

Hvis jeg ikke tager helt fejl, så er det vist rigtigt nok, at Lenin fik læst Karl Marx's Das Kapital, blev transporteret fra Schweiz til den Russiske grænse og indledte et større jordisk felttog mod tyranner og udbyttere. Men jeg husker ikke om han nævnte noget om at døbe med ild og bringe kaos ind i verden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.