7tilføjet af

vvs og forsikring

Vi er i gang med at lave et badeværelse, og en bekendt har lavet vvs arbejdet for os. Dette bestod i at lave afløb fra vaskemaskine, hæve et armatur og lave et gulvafløb i brusekabinen.
Jeg har hele tiden troet, at han havde autorisation til at lave det i kraft af sit arbejde, men det viser det sig nu, at han ikke har....
Vi har i mellemtiden støbt gulvet ovenpå, og er næsten færdigt med badet. Vores bekendt fastholder at tingene er lavet forsvarligt. Men hvad gør vi, hvis der skulle komme en vandskade? Så har vi vel ingen forsikring at holde os til?
Skal vi i stedet få det hele brækket op igen, og så få en autoriseret til at lave det? Men problemet er bare at pengene efterhånden er ved at være små, og jeg kan ikke overskue denne ekstraregning.
Synes bare det hele virker uoverskueligt lige nu, og jeg fortryder efterhånden at vi er begyndt på projektet.
tilføjet af

vvs

Det udførte arbejde er autorisations krævende :-(
Såfremt han er ansat i et vvs firma, så kunne i måske få firmaet til at lave en faktura på det udførte stykke arbejde. Herved vil dette overtage garantien og evt. forsikrings forpligtelser.
Hvis firmaet ikke kan hjælpe, så er det desværre jer selv som hænger på en evt. skade, og jeg tvivler på at jeres forsikring vil dække evt. udgifter, da i ikke kan fremvise faktura fra Aut. vvs`er.
Hvis jeres bekendt arbejder med vvs til dagligt og virker rimelig fornuftig, så tror jeg nok at jeg vil lade tingene være som de er.
Held og lykke.
Mvh.
Autoriseret vvs`er..
tilføjet af

Tag den med ro.

Jeg kender selvfølgelig ikke din bekendte vvs´er, men jeg er sikker på at han har lavet sit arbejde lige så omhyggeligt, som hvis han var blevet sendt ud til dig, af sin autoriserede mester, har jeg en sjælden gang lavet en lille måneskins-gerning, kan du bande på at det skulle være 112% i orden, man skulle jo nødig høre noget!
Hvis du havde fået lavet det "hvidt", kunne du jo risikere at få besøg af en 2. års dreng, uden den store faglige kunnen.
Håber alt godt for dit bad, se dig lidt bedre for næste gang, evt. udbed dig cvr nr. og evt. dokumentering for medlemskab af vvs branchens garantiordning
tilføjet af

Hmm - hvad med godkendelsen fra kommunen?

- Der er jo en grund til at der udstedes autorisationer? Kan han få ombygningen godkendt der?
tilføjet af

Den går ikke, Granberg

En autoriseret vvs installatør er jo, ud over at have svendebrev i sit fag, yderligere uddannet og eksamineret, netop for at være den som udfører, udsteder garanti og kvalitetssikrer (dokumenterer) sit udførte arbejde, kommunens tekniske forvaltning har, i bedste fald, lidt stempelarbejde..
I den slags småsager er der aldrig en sjæl fra T.F. der dukker op, skal den stakkels mand absolut kunne sove om natten, er der kun een vej: Få en aut. vvs'er til at syne det udførte, mere eller mindre synlige arbejde, ( det er der nok ikke mange der vil), og få denne til at anmelde / stå teknisk inde for opgaven.
Det er en øv-historie, men må i al ulykken være en lærestreg til alle, som ikke kan nøjes med at få lavet sorte opgaver, som ikke kræver andet end et par dygtige hænder og nogle "uganda-dollars".
tilføjet af

70% vs 30%

det lyder altsammen meget smart med inst ex.
men 70 % af klager over alle håndværkere står vvs ere for
så er der 30% til el,murer,tømrer
der er fadme nogle der har et problem indenfor den branche
tilføjet af

Dokumentere, tak!

Nu er der vist ikke rigtigt noget der hedder autoriseret murer eller tømrer, vel?
men det kunne da være spændende at høre, hvor du har disse tal fra..
tilføjet af

Slip bekymringerne

Undskyld mig lige for stave og gramatik fejl men stave smølfen er på skiferie.
Jeg er sikker på at din ven har gjort det arbejde han er trænet og udlært til. så slip bekymringerne og koncentrer dig om sjovere ting.
Jeg er selv murer og udføre opgaver for famillie, venner og bekendte og skulle noget af mit arbejde ikke være i orden, vil jeg selvfølgelig tage det på mine skuldre ligesom din ven sikkert også vil.
Så "don`t worry, be happy"
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.