2tilføjet af

Vogternes råd i DK -uhhhh !!!

Gennem de sidste mange 10-år (dekader) har europa og især danmark været inde i en udvikling, hvor religion er trådt mere og mere i baggrunden. I dag er største parten af danskerne vel reelt set ateister, skønt de fleste er medlemmer af folkekirken. Den udvikling har jeg været glad for. Den har betydet, at lovgivningen er mere i pagt med tiden. Og ikke tynget af religiøs moralisme. Der er ikke længere en Gud, der skal til gode ses først og betingelsesløst, men en befolkning.
Men der er kommet malurt i bægeret. En ny spiller er kommet på banen – Lægevidenskaben.

Lægevidenskaben synes at have fået en magt og status, som kun religioner havde tidligere. Der er en tydelig tendens til at læger med henvisning til undersøgelser og forskningsresultater, kræver, (Ikke foreslår – NEJ kræver) at der bliver indført div. forbud mod at føre en bestemt livsstil, og det uagtet, at kravene udelukkende er funderet ud fra en enøjet og snæver lægevidenskabelig betragtning.
At lægevidenskaben oplyser og giver anbefalinger er både naturligt og ønskværdigt, men som visse organisationer i sundhedssektoren er begyndt at agere kan man ikke kalde det at oplyse og give anbefalinger.
Visse politiske partier ( Radikale, Socialdemokratiet og den øvrige venstrefløj) synes at ville give lægevidenskaben direkte adgang til at rette i lovforslag. - Lægevidenskaben diskuterer man ikke med – vel ! De har pr. definition ret synes disse partier at mene.
Man kan påstå at disse partier har indført et ”Vogternes råd” på linie med det man har i Iran. Et råd der har direkte adgang til at rette i love og regler med henvisning til lægevidenskabens forskningsresultater.
Er jeg den eneste der ser denne tendens og synes at den er ubehagelig ?
tilføjet af

Hvilke livsstile...

.....er det speciellt du hentyder til?
Kajsa
tilføjet af

arrogant lægemiddelstyrelse

Ja enig. Lægestanden synes at have fået en særstatus som den kun deler med de øverste erhvervsledere og kongefamillien. Når de siger noget er det straks sandheden og man skal ikke stille for mange kritiske spørgsmål.
Nu så jeg f.eks. i nyhederne at man havde fundet ud af at et eller andet gigtmiddel kunne give hjerteproblemer. Det ville nogle politikere fra DF have undersøgt. Det arrogante svar fra lægemiddelstyrelsen, der vel efterhånden kontrolleres af lægestanden, var at man hellere skulle være glad for at de sørgede for god og sikker medicin til pøpelen end at de skulle bruge tid på at undersøge om nogle er blevet syge af den omtalte gigtmedicin. En sær og arrogant holdning.
PS I almindelighed har jeg ikke noget imod læger, erhvervsledere og kongefamillien.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.