10tilføjet af

Erfaringer med reflux ?

Jeg har desværre fået konstateret reflux/spiserørsbrok. Det gør jeg skal leve mit liv en del anderledes end jeg plejer, hvilket jeg selvfølgelig er meget ked af.
Nu har jeg så læst om en operation, der skulle kunne gøre een nogenlunde normal igen, men den har nogle bivirkninger. Den overvejer jeg så.
Men jeg vil lige høre om der er nogen derude, der har nogen erfaringer med dette her❓Fordi tanken om begrænset mad og drikke plus daglige piller resten af min tid, huer mig ikke. Men det gør ondt i maven heller ikke, eller luft i den.
tilføjet af

det eneste

der er at gøre er at holde sig fra fedt og stærkt krydret mad, og ikke alkohol og for mange smøger, hvis dette er dig muligt burde du kunne undvære medicinen. Er det derimod ikke muligt er medicinen eneste udvej, men en sundere livsstil er jo altid nr. 1
Jeg både ryger drikker, og andet snavs, og fed mad er min ven, så jeg må ty til medicinen. . go' vind.
tilføjet af

hold dig fra mælk

hold dig langt væk fra mælk, og over-spis ikke
tilføjet af

Har erfaringer med reflux

Jeg har selv fået konstateret det samme som du. Har nu fået medicin for det i en længere periode, med nogen effekt. Samtidig har jeg ændret lidt på min kost. Har holdt mig fra syrlige ting som f.eks. juice og syltede ting og drukket sparsomt med vin m.m. Nu er der gået et stykke tid, og det går faktisk bedre... Så jeg tar' ik medicin ligenu.. Har hørt om bivirkningerne ved operationen, og det kan jeg ikke lige overskue. Så vil vente og se om det bliver meget nødvendigt. Men jeg ved selvfølgelig ik' hvor slemt du har det, så operation kan jo være nødvendigt for dig. Held og lykke med det!!
tilføjet af

Hvorfor ?

Skal jeg holde mig væk fra mælk ?
tilføjet af

Svar.

Jeg har ikke hørt så meget om operationen endnu, men skal snakke med en læge om et par uger.
Jeg tager 80mg inexium om dagen og lever af grovtoast med philidelfia smøreost, grønsager, lyst kød og slik. Af væske drikker jeg vand og lidt mælk. En sjælden gang lidt sodavand.
Jeg tænker bare hvis en operation, kan gøre mig medicin fri, må det være vejen frem. Sagen er også den, jeg vil gerne have børn inden for et par år og så er det ikke holdbart at spise medicin synes jeg.
tilføjet af

Prøv dette

Hei
jeg har vært plaget med refluks i lange tider og har gått på mange forskjellige tabletter blant annet Nexium. Etter å ha lett på nettet i lange tider har jeg kommet over flere artikler som sier at det er mye mere sansynlig at du har for mye enn for lite magesyre. Begge tilfellene gir de samme refluks symtomene. Nesten skriver legene ut resepter på syrenøytraliserened medikamenter som da i de fleste tilfelle er feil
Les alle historiene i lionken nedenfor så skjønner du at du skal behandles for for lite magesyre....Jeg startet med eppleeddik behandling og ble fort bra.
http://www.earthclinic.com/CURES/acid_reflux_and_apple_cider_vinegar2.html
tilføjet af

Erfaringer med reflux ?

Ja jeg har også døjet med refluks i lang tid og har læst siden ned og side på om emnet...den bedste artikel jeg har kunne finde indtilvidere er vidst denne: refluks behandling
tilføjet af

Det kommer af druk, fordi blodet ikke kan flyde

fra spiserørs-venerne, så mange primitive unge vil få det.
tilføjet af

Det kommer af druk, fordi blodet ikke kan flyde

Hvor fanden får du sådan en historie fra ?
Masser af børn og unge har denne sygdom og senere i livet har op mod hver 3 gene af mindre omfang mens enkelte er hårdt ramt og kan opereres for dette med godt resultat , i de fleste tilfælde er lukkemusklen blevet for slap.
tilføjet af

Erfaringer med reflux ?

På hvilken måde skal du leve anderledes? Har du fået en diæt, du skal følge?
Jeg fik intet at vide om ændret levevis, da jeg fik lidelsen konstateret - fik blot en recept på mavesårsmedicin (som jeg aldrig har taget).
Senere fik jeg noget medicin (mener det hed Gaviscon) hos lægen. Foruden tvivlsomme bivirkninger smagte det modbydeligt af svovl, så jeg returnerede det til apoteket, og har siden da levet med lidelsen uden hverken diæt eller eller receptpligtig medicin. Nøjes med håndkøbsmidlet balancid ved sengetid, da sure opstød ofte er svær at undgå i liggende stilling.
Hvis jeg knuser større vitaminpiller, (så de ikke sætter sig fast i spiserøret), spiser langsomt, små mundfulde, tygger grundigt og - hvilket jeg ikke er god til (elsker brød)- spiser overvejende basedannende kost, så begrænses refluxsymptomerne.
Operation lyder voldsomt. For mit vedkommende kommer det i hvert fald ikke på tale, da selve undersøgelsen (gastroskopi) var værre end rigeligt!! 😮
PS: Hvordan har I andre oplevet gastroskpopien?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.