6tilføjet af

Andelsbevis

Jeg er ved at købe en andelsbolig, og har netop modtaget papirerne fra andelsboligforeningen og er kommet i tvivl om udregningen af prisen er gjort korrekt.
Prisen er sammensat således (tallene er afrundede og dermed fiktive tal):
Andelens pris (kr 2000 pr. m2) kr. 200.000
Forbedringer - engangsbeløb kr. 70.000
Tilpasset løsøre kr. 0
Løsøre kr. 0
I alt kr. 270.000
Sælger gik lidt ned i pris for en hurtigere handel, men det fremgår ikke i denne udregning! Jeg kan se at nedslaget er fratrukket det oprindelige "forbedringer", men det fremgår vel ikke her? Jeg undrer om der ikke burde være et ekstra punkt kaldet for "nedslag efter aftale" eller lign. Eller har '- engangsbeløb' under "forbedringer" noget med dette at gøre? For når nedslaget er fratrukket forbedringer får det jo andelens værdi til at falde når jeg engang skal sælge igen. Og andelens værdi skulle jo næppe falde bare fordi jeg får nedslag i prisen. Håber nogen kan gennemskue dette? 🙂
tilføjet af

Du ser spøgelser ved højlys dag

Men det er mæglerens arbejde at "sælge" til dig. Spørg ham!!!
tilføjet af

spøgelser?

Jeg ved nu ikke om det er spøgelser.. Hvis man fratrækker rabatten i forbedringerne, vil forbedringerne jo ikke være det fulde beløb værd når jeg sælger igen engang.
Mægler er på ferie, så indlægget er for at få lidt gode råd, hvis nogen skulle ligge inde med disse.
tilføjet af

Det er ikke så lige til med andelsboliger

Du skal se dig godt for når du køber en andelsbolig- du kan bla. komme til at hæfte for mere end hvad der står i vedtægterne fra foreningen. Hvis jeg var dig, ville jeg få en god advokat(nogle fagforbund tilbyder gratis advokathjælp) til at se alt igennem inden jeg skrev under på noget som helst.
Held og lykke med købet.
tilføjet af

Det er ikke prisen du giver der værdisætter

Det der fastsætter værdien af en andelsbolig er den indre værdi i andelsforeningen. Den forringes ikke fordi du har gjort en god handle. Du skal tænke på din bolig er en eller anden brøkdel af en samlet pulje. Er i eksempelvis 15 andelshavere og foreningen er 15 mill være, så er hvert hus 1 mill værd. Det har salgs og købspris ingen indflydelse på.
tilføjet af

Nej det er

udbud og efterspørgsel som fastsætter prisen. Foreningen er kun det værd som nogen vil betale. Hvis du kun kan få 500.000kr for lejligheden, så er den ikke mere værd úanset hvad "værdien" af foreningen vurderes til.
tilføjet af

Du skal udelukkende byde det du mener

at boligen er værd (og her skal du se se på hvilke værdier som er i boligforeningen, deres gæld, hvordan er gælden finansieret, kommende udgifter/udskrivninger, den øvrige beboersammensætning, beliggenhed mm). Værdien af forbedringer mm. er fuldkommen ligegyldig og er et salgstrick.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.