5tilføjet af

Vinduer til bjælkehus!!??

Hej Alle.
Vi har lige købt et rigtig hyggelig Panbo håndhugget bjæklehus fra 1958. Da dets opringelige vinduer er ved at trænge til udskiftning, kunne jeg godt bruge lidt råd omkring vinduer. Vi vil gerne have trævinduer, malet kun på den udvendige side. (Da vi har hørt det er MEGET dyrt at få den malet i to farver - vælger vi selv at male den indvendig). Det skal være sideophængte vinduer - gerne med sprosser (eller hvordan det staves?). Men men men - hvor skal vi købe vores vinduer??? Vi vil gerne have noget ordenligt - men samtidig noget vi kan betale os fra.
Håber i kan komme med lidt gode råd...
Kram Katz
tilføjet af

Tillykke

med dit panbo-hus. Vi har boet i et sådant siden 1994, og det er bare så dejligt at bo i træhus, et fantastisk indeklima. For ca. 4 år siden skiftede vi vores vinduer ud til sådanne som du beskriver. Vi købte dem ved en lokal trælast, men jeg har lige checket på vinduerne og de er fra en virksomhed som hedder Multiflex. Ved at søge på nettet har jeg så fundet ud af, at Multiflex i mellemtiden er blevet til: http://www.outline.dk/. Måske det også er noget for Jer.
Knuz og pragtfuld weekend til Jer!
tilføjet af

Vinduer

Tillykke med jeres hus. kernevinduet.dk laver vinduer specielt til bjælkehuse,med udvendig ramme så du undgår kedelige lister.de gir`25 års garanti.købes via snedker/tømremestre.ps .er selv snedker mester, så hvis i har brug for hjælp!
tilføjet af

LInks

Jeg laver til daglig vinduer og døre til folk, og har lagt mærke til, at der bliver lavet flere og flere vinduer/døre i to-farvet. Prisen på dem har jeg ikke lige ved mig, men det er nu ikke SÅ dyrt at få lavet. Der er selvfølgelig en del afdækningsarbejde, når der skal males i to farver, så prisen bliver naturligvis højere.
Men det at I selv vil male, synes jeg er en dårlig idé, med mindre der godt styr på penslen. Husk på at der er beslag og tætningslister, som ikke bør få maling. I kan selvfølgelig afmontere - men et træls stykke arbejde hvis der er mange vinduer/døre. Få dem malet hos vindues/døre-producenten.
Der er nogle links til nogle producenter her. Kig på dem og find nogle der ser interessante ud:
http://byggeri.dk/guide/vinduer.asp
http://soeg.jubii.dk/indeks/Shopping/Byggematerialer_Boligdele/ForhandlereAfDoere_Vinduer/
tilføjet af

Hoved regl

I skal altid regne med at i får det i betaler for.
fabrikanten skal som minimum overholde de regler der er udstet fra DVC ( Dansk Vindues certeficering) hvis han altså ikke er medlem. i må ikke købe vinduer i selv skal male det kommer i til at fortryde.... i vil ikke på nogen omstendighedder kunne levere det samme stykke arbejde samtidig vil malingen udvendigt skalle af hvis i får det monteret og vil male det bagefter indvendigt. det er fugten der trænger ing i træet og tilsidst ligger sig som en hinde bag malingen og får den til at slippe...
tilføjet af

vinduer

Danske vinduer har gode vinduer og kan købes via nettet der har jeg købt mine til mit panbo hus mine er i mahogni og for 2 store vinduer og 5 alm størrels samt 2 små plus Hoveddør samt 3 teressedøre gav jeg 57000kr det er så klart billigere med fyr men jeg synes at de laver flotte vinduer. ellers er der onlinetrælasten hvor i kan købe Rødbo som også laver gode vinduer.
Jeg valgte mahogni fordi de kun skal behandels med oile både ude og inde
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.