10tilføjet af

Uenig med Uffe Ellemand

I P1 programmet Gaardbo på tværs siger Uffe Ellemand at han fortrækker Italiens vin frem for Fransk. Jeg fortrækker selv Bordeaux som jeg finder mere elegant.
tilføjet af

Forskel på smag og behag ligesom i politik

Kildevand til mig
tilføjet af

Mange vine

Man kan diskutere frem eller tilbage om italiensk vin eller fransk vin er bedst. Jeg holder mig ikke til et bestemt land, da der er mange fremragende vinlande. Tidligere kom stort set al vin fra Frankring. Da Frankrig så lavede atomspængninger blev den franske vin boycottet. På det tidspunkt opdagede de fleste danskere, at der faktisk er mange dejlige vine fra Spanien, Chile, Italien, Frankrig m.fl.
Så man kan efter min mening ikke udpensle det og sige "Italienske vine er de bedste". Kig på hylderne og prøv de forskellige vine. Så vil du hurtigt opdage at flere smager dig.
Vil gerne lige spørge dig om "Tour Saint-Vincent" MEDOC anno 1990 - (Bordeauxvin) er en god vin.
tilføjet af

Italiensk vin

Italiensk vin har godt af et salgsløft.
Uffe er en god reklamesøjle. Nu bliver han sikkert sponcoreret fra både tobakken og italiansk vin
tilføjet af

Fransk vin?

Naturligvis findes der fremragende franske vine, og i lang tid var Frankrig det eneste land vi kendte som vinproducenter.
Jeg skal dog løbe ind i en særdeles superb fransk vin hvis den skal fjerne mit ønske om at drikke en god Amarone. Hvor er den franske vin som kan slå en Brunello?
Intet imod franske vine, men jeg er ikke frankofil nok til at ligge under for den snobbisme som er grunden til at nogle stadig ønsker at give 50kr mere for en middelmådig fransk vin, end nogle er for at købe en sublim italiensk vin de 50kr billigere.
tilføjet af

Uffe Ellemann

Siger jo så meget lort, så havde du ventet andet !.
tilføjet af

det er faktis ikke så svært

at være uenig med Uffe mand, det er jeg med alt hvad man siger
tilføjet af

snob- og proletarvin findes overalt

Fransk vin er ikke mere "snob" end italiensk vin - hvem har fortalt dig det?
Der findes da italienske vine som er væsentlig mere "snob" end "smag" - f.eks. betaler du også snildt 50kr oveni for en Baroso el. Ripasso, ligesom du betaler ekstra for en god Bourgogne fremfor en vin fra nabodistrikterne.
Det er klart, at dem som drikker vin som var det øl der gør det ikke den store forskel på at betale lidt mere, men dem som har vin som hobby, de ser det ikke som noget "snobagtigt", men derimod stimulerer det deres nysgerrighed og smagssanser at prøve en lidt ekstra god vin, som stadig ikke behøver at være i 500-kronersklassen. Somregel kan de fleste, der har SMAGT (og ikke bællet) vin i 10 år eller mere smage forskel på en vin til 50 kr og en til 100 kr.
Ethvert vinland har sine snobvine og proletarvine.
tilføjet af

helt enig

og tak for et seriøst svar her på debatten. Fransk vin til 50 kr er ofte af ringere kvalitet end Italiensk.
tilføjet af

Nu det kun det med vin jeg

er uenig med ham i, og måske også lige synet på G. Bush
tilføjet af

Dette er en debat vedr. vin

ikke politik.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.