37tilføjet af

tvangslicens

nu er der åbenbart enighed om vi alle skal betale licens til dr via skatten-det synes jeg ikke er iorden-jeg benytter mig ikke af nogle af DR,S faciliteter-vil de fortsætte med at genudsende div ting i en uendelighed kan de sku indføre pay per wiev,og den med at det er teknologisk svært holder sku ikke!!
Privatiser DR det ka kun gå for langsomt
tilføjet af

ENIG

ENIG
Jeg ejer ikke et TV. !
tilføjet af

Tvangslicens?

Hvis du betaler det over skatten, så er der ikke
tale om tvangslicens. Desuden gør det finansieringen
og fordelingen 100 gange mere retfærdig.
Hvorfor skal en hustand med en person betale det
samme beløb, som en hustand med end en person?
tilføjet af

Det hedder medielicens i dag

og du er ikke bruger/ejer af hverken fjernsyn, radio eller pc?
tilføjet af

Han henviser til Ekstra Bladet

De kalder det for tvangslicens, og der er tale om tvangslicens.
Det ville være meget mere retfærdigt, hvis det blev betalt over
skattesystemet. Eller som i biografen, hvor du betaler en billet
pr. person.
tilføjet af

Sortseere i hobetal

Det har i årevis heddet tv -licens og radiolicens. Nu hedder det medielicens, hvis du har fjernsyn eller opkobling til internettet. Har du ingen af delene, men kun en radio skal du betale radiolicens!
Fair nok. Jeg har betalt licens ALTID og betaler mange penge for sortseere. Det er IKKE fair.
http://borger.dk/forside/kultur-og-fritid/medier/medielicens#rad
tilføjet af

masser af sortseere

Der findes stort set INGEN mennesker i dagens Danmark, der ikke ejer et fjernsyn eller en pc med opkobling til internettet, men hundrede tusinder der "påstår", de ingenting ejer.
tilføjet af

Men du ejer en pc

med opkopling til Internettet og derfor SKAL du betale medielicens. Er du sortseer?
tilføjet af

Holdningen til reklamerne

ejer jeg også - så langt så godt :)
Men hvorfor kunne det ikke være et VALG om man ønskede DR1, privatiseret eller ej?
tilføjet af

Fjern DR1

faneme noget mærkeligt noget at pålægge borgerne, at man SKAL betale hvis ikke man bruger mediet!
tilføjet af

nej!

er ikke sortseer mer er forbandet træt af Dr
tilføjet af

kald det hvad du vil

Det bliver aldrig retfærdigt at betale det via skatten-jeg vil ikke være med til at betale for den fine nye Dr by m koncertsal osv-havde det været et privat firma var de gået på røven for længst.jamen de er jo også på nettet?ja fint nok men det er sku ikke Dr der har opfundet internettet og det de præsterer bliver leveret langt bedre af div gratis medier
tilføjet af

Hvordan er du så kommet på nettet?

Tv-licens findes ikke længere. I stedet skal alle, der kan modtage billeder på et apparat, fx en computer, betale medielicens.

http://borger.dk/forside/kultur-og-fritid/medier/medielicens
tilføjet af

Sortseer?

Dr har ikke opfundet internettet-radioen eller tv,et-engang havde det måske en berettigelse med licens men teknologien er løbet fra det gamle system-jeg betaler idag licens men det er sku noget forældet lort!!
tilføjet af

Hallo?

såvidt jeg ved ejer Dr ikke internettet ej heller adgangen til at etablere en fastnetfotbindelse osv,jeg betaler licens-men er ved at brække mig over at Dr skal have denne særstilling i danmark
tilføjet af

Du betaler også til Folkekirken

og ellers må du melde dig ud og lade være med at modtage deres tjenester.
Tv-licens findes ikke længere. I stedet skal alle, der kan modtage billeder på et apparat, fx en computer, betale medielicens....og vil du ikke det, må du "bevise" du ikke ejer sådant et apparat.
Hvorfor skal jeg betale for dig?
http://borger.dk/forside/kultur-og-fritid/medier/medielicens
tilføjet af

Næ det gør jeg ikke

jeg er ikke medlem af folkekirken-fat dog at det er ren diktatur at tvinge folk til at betale for noget man ikke har behov for1
tilføjet af

Klag til Kulturministeriet

Licensen er en apparatafgift og har ingen sammenhæng med, hvad man ser eller hører på det licenspligtige apparat. Det har derfor ingen betydning, om man benytter sig af DRs tv- og internettilbud eller ej.
tilføjet af

Arbejder du for DR?

det kunne man fristes til at undersøge-du virker jo nærmest som om du er ved at tisse i bukserne af fryd ved udsigten til at få nogle sortseere i nettet-skål til dig din lede licens fetichist!
tilføjet af

danskere er forhåbentlig klogere

jeg vælger at tro at flertallet af danskere er så godt uddannede at de selv kan sortere i hvad en reklame finansieret tvstation finder på at sende-med internettet er det idag stort set umuligt at forhindre information i at nå frem til borgerne(mm man bor i et muslimsk land(pakistan)-medielicens er en stor misforståelse
tilføjet af

Vi bor i et licensland

Langt hovedparten af licenskronerne går til DR. En mindre del går til de regionale TV 2-virksomheder (TV 2/Lorry, TV 2 ØST, TV 2/Bornholm, TV2/FYN, TV SYD, TV/MIDT-VEST, TV2/ØSTJYLLAND og TV 2/NORD), og en endnu mindre del går til lokalradio- og lokal-tv-formål m.v.. TV 2/DANMARK A/S har ikke modtaget licensmidler siden 2004. I 2005 og 2006 anvendes desuden 75 mio. kr. af licensmidlerne til etablering af en Public Service-Pulje, hvis formål er at støtte produktion og udsendelse af dansk tv-drama og tv-dokumentarprogrammer.
tilføjet af

Der er mange måder at undersøge om folk er sortseere på.

DRs afgørelser m.v. vedrørende licens kan ikke indbringes for kulturministeren eller Kulturministeriet eller anden administrativ myndighed, og kulturministeren eller Kulturministeriet kan derfor ikke blande sig i, hvordan DR opkræver licensen m.v. Ønsker man at klage over DRs licensopkrævning, skal man henvende sig til DR.
tilføjet af

Vi skal alle betale medielicens

For erhvervsvirksomheder, institutioner m.v. er der fastlagt en særlig ordning, der er indrettet, så virksomhederne, institutionerne m.v. samlet set ikke skal betale mere end de ca. 70 mio. kr., som de hidtil har betalt i licens. Det betyder, at hver virksomhed, institution m.v. med mindst én ansat årligt skal betale 755 kr. inkl. moms (2007-niveau) i licens. Licensen omfatter alle foretagendets licenspligtige apparater, herunder hjemmearbejdspladser opstillet på medarbejdernes bopæl. Der skal betales medielicens for hver erhvervsadresse, foretagendet har. Erhvervsvirksomheder, institutioner m.v. betaler ikke radiolicens.
tilføjet af

Opbakning i Folketinget

Medielicensen er indført for at fremtidssikre det nuværende licenssystem, som der er bred opbakning til i Folketinget.

Den teknologiske udvikling går stærkt i disse år, og der kommer flere og flere apparater i handelen, som ikke er traditionelle tv-apparater, men som kan bruges til at se tv på, og som også bliver brugt til det formål. Det er forventningen, at antallet af husstande, der afskaffer det traditionelle fjernsynsapparat og i stedet vælger at se tv på pc eller lignende, vil stige stærkt i de kommende år.

Ved at erstatte tv-licensen med en medielicens undgås, at nogle seere – nemlig dem som ser tv på et traditionelt tv-apparat – skal betale licens, mens andre – nemlig dem, der ser tv på en pc eller lignende – ikke skal betale. En sådan forskelsbehandling af de danske seere forekommer ikke rimelig. Samtidig undgås den gradvise udhuling af grundlaget for den nuværende licensfinansiering af DR og de regionale TV 2-virksomheder, som ellers ville blive en realitet.
tilføjet af

Håbet til skamme

Det er forblindende at tro det, dersom din formodning have noget som helst på sig, havde vi ikke noget reklame. Ingen virksomhed giver penge af lyst til reklamer.
Et godt eksempel er at Colgate er det meste solgte tandpasta, samtidigt som det er det dyreste og ringeste.
Nej du, dem der går og biller sig ind at de ikke lader sig påvirke af reklame, er de nemmeste at narre, netop fordi de ikke opdager det.
tilføjet af

Hvilket belæg

har du for at skrive at Colgate er det dyreste og ringeste?
Sidder du i en eller anden rød forbrugerorganisation, med speciale i tandpasta?
tilføjet af

Netop

du kan ikke oversku reklamens magt.
"Belægget" er at mange offentlige undersøgelser siger at den billigste tandpasta er mindst lige så god som den dyreste, men de indeholder nogle afhængighedsstoffer.
Reklamen gør Colgate dyrere, til trods for mere omsætningen, som ellers er argumentet for reklame.
Jeg er så heldigt at ikke betale de dyreste reklamer for tandpasta og vaskemiddel (Ariel er hellere ingen ting værd, men er dyrest).
Selv om jeg holder mig til de billigste og bedste varer, kan jeg ikke undgå at betale for reklame finansierede dårlige TV programmer jeg aldrig gider at se.
Selv efter alle de foranstaltninger, ikke se noget af de firmabestemte nyheder, ikke betale de dyreste og ringeste vare, betaler jeg mere til det via reklamer, end jeg gør i licens for at se kvalitet.
tilføjet af

DR er den sidste buffer

før ligegyldigheden og den tilstand man kalder, "Vi morer os til døde" i ligegyldigt nonsens.
Måske er betaling via skatten ikke særligt fedt, der er jo allerede tvang ved køb af et fjernsyn. Men mange snyder jo, som vi ved.:)
DR ville ingen være glad for at undvære, det hele er en fis i en hornlygte og stor uvidenhed omkring hvad der venter efter DRs nedlæggelse som offentligt ejet medie.
Tilbage vil være dødsyg underholdning, ingen relevans i nyhederne, og mange egentlige nyheder vil mangle.
DR skal vi passe på, alternativet er virkeligt ringe.
V.H. Modild
tilføjet af

Hallooooo

Du ved meget om produkters kvaliteter, eller mangel på samme, men hvor har du fra at mærkevarer er de dårligste?
Hvilke afhængighedsstoffer taler du om?
tilføjet af

Skal det

forståes sådan at du ikke regner med at folk kan tage udenlandske nyhedsudsendelser?
Mener du også at DR sender nyheder, der skal tages for troende, uden at der kommer modargumenter?
DR er et gammelmands vælde, der kører i det socialistiske spor, og de fleste kan tænke selv, og følge alternativerne, som slet ikke er så ringe.
Modild - tror du, som du skriver, at befolkningen i DK er dumme?
tilføjet af

Nej, det skal det ikke.:)

DR er underlagt det spin, som regeringen har presset ned over mediet i lang tid. Virkeligheden er, at kontrolleres medierne af privat forestagsomhed, hvilket er det almindelige, er der nyheder og vinkler, du ikke bliver præsenteret for.
Med DR er du sikret en langt mere virkelig nyhedsformidling. Og du er tillige ikke underlagt bevidstløs reklame.:)
Det er en virkelig stor fejl i historien, at privatisere eller nedlægge, som man er på vej til, den eneste relevante TV og Radiostation Danmark har.
Den er guld værd for landet, for mentaliteten og ja, oplysningsniveauet tillige.
Jeg ser mange ting i dag, som jeg finder virkeligt dumt, ja stupidt faktisk, men jeg kalder det enfoldigt. En af dem, er den hetz mod DR, som ikke ligefrem stråler af viden om realiteterne eller gode argumenter.
V.H. Modild
tilføjet af

Kun ved underlægning

for reklamer, kan man tro som du.
Kvaliteter bliver løbende undersøgt, det er ikke mig der foretager dem. Men fordi jeg ikke bliver forblændet af reklamer, kan jeg læse undersøgelserne.
Colgates afhængigstoffer bevirker at du ikke kan lide de gode og billige tandpastaer, prøv en så har du svaret.
tilføjet af

Hvordan kan det være, at det ikke er et

VALG? - eller i det mindste kan blive til et, så begge parter kan blive tilfredse?
Hvorfor skal det traskes ned over issen? ;)
tilføjet af

Hvis du mener licens

er det ligetil.
Ligesom der er veje du kan anvende til din bil, som vi betaler overskatten, er der nødvendigvis også behov for, at du betaler til den offentlige tv og radiostation.
Mange der ikke har bil, begynder jo ikke at klage over de skattekroner, der g♫r til vejbanernes vedligeholdelse og udbygning.
Vi kan også tage sygehusene, mange er aldrig syge, men betaler, det er der, valget ligger.
Her hvor jeg bor nu, er der frit valg på alle hylder, skatten er lav, men det er virkelig noget lort, at blive syg, og medierne er mildest talt forfærdelige. Men du betaler kund et du vil se. Problemet er, at du ikke kan vælge noget til, som ikke tilbydes.:)
V.H. Modild
tilføjet af

Det er nemlig rigtigt

DR er den af sidste rigtige kommunist virksomheder i staten Danmark.
De lever ganske enkelt udenfor lov og ret, men indenfor landets grænser.
Apparatafgifter kan kun opkræves, hvis man lejer apparatet af en virksomhed.
Ellers er det i strid med international lov og ret, og almindelig opfattelse
af lov og ret i Danmark.
tilføjet af

Hva r dr ?

Selvompublicservice bør være skattefinancieret og garanteret i et demokratisk civiliseret samfund . . . hvorfor så dog ikke tvinge alle til at betale optimal licensgebyr; og glem ikke førstegenerationsdanskere på starthjælp . . På den ene side skal de integrere sig og på den anden side udsættes de for økonomisk apartheit og passiv forfølgelse . .
På den tredje side er drs produkter jo så ofte skamrost og af så eminent høj kvalitet at selv mindrebegavede kan glæde sig over sendefladen af og til ved et tv og radiomedie der søger at servicwere manistremet; obketivt som få andre kompetente medieinstitutioner !
drs sendeflade er trods genudsendelser og konceptpakker et resultat af ihærdigt jornalistisk arbejdsindsats !
huraaaaa for fred, frihed og ikke mindst fordomme der krydrer tilværelsen med anledning til dialogi og udtalelser af så variende og interessant .. .
drs sendeflade matcher de andre europæiske public service tvmedier godt . .
tilføjet af

Medielicens for alle - så også borgerløn for alle

Kan regeringen pålægge hele befolkningen samme udgift, kan de også give hele befolkningen samme indtægt. Det er tilsyneladende kun et spørgsmål om beslutningsvilje.
tilføjet af

Ikke alle

Det er ikke medielicens for alle. Man kan godt sige fra dersom man ikke har nogen medie.
Princippet borgerløn er ikke så skræmmende som nogen vil gøre den til, den vil blandt andet spare meget i administration af bistand og sygedagpenge. Det er den praktiske gennemføring og finansiering der er problemet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.