3tilføjet af

Tomme meninger om Christiania

Jeg springer lige ud i det, so here it comes. Jeg kan ikke klare de der helt unge mennesker, som render rundt i "Bevar Christiania" trøjer. Jeg synes det er fedt, at nogle støtter op omkring fristaden; men jeg synes bestemt ikke, at det er fedt, når de ikke kan argumentere for deres holdning. I går gik jeg en tur på strøget, og jeg så op til flere, der bar den såkaldte trøje. Hvis ikke det gik mig sådan på, kunne det aldrig nogensinde falde mig ind at gå hen og spørge til deres hensigt med trøjen; men jeg gjorde det. Jeg tog mine ben på nakken og snakkede høfligt med personerne. Det viste sig, at faktisk ingen havde en klar holdning til sloganet "Bevar Christiana". Hvis jeg spurgte "Hvorfor mener I, at fristaden skal bevares?" kunne de komme med svaret "Øh, det ved jeg sgu ikke; men det er fedt at man må ryge hash derinde!". Andre kunne bare godt lide farven på trøjen. Jeg oplevede kun en der kunne argumentere nogenlunde for sagen. Egentlig tror jeg ikke, at de ved, at de sender et signal ved at bære trøjen?
tilføjet af

De kan vel lid at komme der.

svar til Amen,
De kan vel lid at komme der, de finder vel det er et fristed for dem. Så kan man spørge om unge mennesker ikke skulle finde noget andet at give sig til end at ryge hash. Men problemet er vel at livet er vanskeligt for nogle unge mennesker. Og så finder de et fælles skab i det at mødes med andre lidesindet der render rundt med de samme følelser. Måske tilværelsen ikke er så god for mange af vores unge mennesker, måske de ikke lige har lyst til at blive voksene, måske de brug for en smule frihed fra dette samfund som former dem fra de er små børn, med det øjemed de skal være gode kloge stabille samfundsborger. Måske de følger de bare har lidt svært ved det. Måske de følger sig lidt unden for i skolen.
Måske ingen interesere sig for dem, om hvordan de oplever det at være ung i dagens Danmark. Måske de ikke gider og købe den nyeste mobil telefon, men følger sig unden for fordi de ikke har penge til en.
Men mellem alt dette søger dit bare et fællesskab, som vores samfund ikke giver meget plads til i dag.
At de så begynder at ryge for meget hash er jo nok ikke så godt, som det helder ikke er at Grønlænder drikker så meget på grund af de ikke kan finde en plads i samfundet.
Mvh. Claes Pedersen.
tilføjet af

Meningen er overordnet.

Christiania forbindes med noget "kriminelt", noget med euroficerende stoffer, hæleri og hippie-kultur.
Uden at jeg vil udelukke, at der givet er en del i ovenstående, tror jeg, at mange er af den opfattelse, at nedlæggelsen af Christiania er af spekulativ karakter.
Det er nemlig blevet meget "in" at bo ved vandet. Så mon ikke det er en stiltiende protest om, at nedlæggelsen nok er for, at udenlandsdanskere skal kunne overtage det attraktive område, og forvandle det til millionærområde, med dyre ejerlejligheder i 3-5 mio. klassen, med dejlig havneudsigt. En lækkerbisken for rige udenlandsdanskere og andre med "kassen".
Om jeg har ret, aner jeg ikke - men havde man en garanti for, at mine anelser ikke står ved magt, og at stedet fremover kan betragtes som allemands eje, ser sagen noget mere nuanceret ud.
tilføjet af

kender så selv mange med de trøjer - her er min mening!

hejsa... jeg er selv ung teenager (13) og kender mange (både fra min klasse og udefra) som går med de trøjer/sweatshirts..og jeg kunne godt selv tænke mig en sweater! fordi......: jeg mener at staden skal bevares. jeg har været derude én gang med min klasse, nogle af vores forældre (det var en dag hvor forældrene skulle lave dagens undervisning - selv væres lærene med nogle guider fra staden - og forældrene vlagte christiania......og som nogle af jer nok ville tro... vi er ikke fra kbh., men ikke noget ondt om kbh.!) .. nå men videre.. efter jeg så staden synes jeg at jeg bedre kunne have en mening om hvor jeg synes at staden skulle BEVARES. fordi at selvom der er hash derude og folk næsten ikke betaler noget i husleje synes jeg det virker meget dansk - på den ''gammeldag'se'' hippie-måde.. jeg synes det er rart, fx. da frederik og mary blev gift at man kunne tage indtil kbh. og gå og føle sig rigtig dansk imens der var bryllps halløj rundt om én og det samme følte jeg da jeg på christania med min klasse - det er sku' dansk - !!! og da stedet før i tiden også lå ødet hen efter anden verdenskrig så synes jeg da det er fint der er nogle hippier der dengang tog et slags ansvar og lavede det til deres egen ''stat'' i kbh... at der så er kommet hash -❓og❓altså det er der alligevel.. jeg er da selv venner med to (begge 14) som har prøvet hash - som ikke var fra staten så hvorfor ikke bare vide at noget af hash-handlen foregår derinde...? det ville da være bedre end bar' at stå på bar'bund ved at vide der var massere af pusher'e i kbh. og andre steder men man ved jo så ikk prææææcist hvor det er - vel? det var min mening...!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.