1tilføjet af

Tid til forandring.

Fornyelse af vores demokrati.
Efter at have set minoritets parties valg udsendelse i aften, kom jeg til at tænke på, hvor vanskeligt det er at komme i folketinget og hvilket arbejde der må ligger bag. Det klart at en hver populist ikke bare skal kunne danne et parti, og stille op, men bare at samle alle stemmer ind i dag for at blive opstillet berettiget, er i sig selv et kæmpe arbejde, og derudover skal du kunne trænge igennem i medierne, som jo er overordentligt vanskeligt, hvis et parti ikke har nogle penge, til at gøre reklame med for sig selv.
Jeg vil mene at omkring 1 % af stemmerne skulle være rimeligt i forhold til at komme i folketinget, og det vil medvirke til at gøre vores folkestyre mere mangfoldigt og flere vil blive hørt. Jeg tror det vil medvirke til at skabe en større interesse i politik, samt vil politiske emner også blive set fra flere synsvinkler. Jeg personlig stemmer normal vis på et af de tre Venstre fløjs partier, som jeg mest enig med, dog finder jeg mig stødt over ingen af dem tager deres historiske grundlag særlig alvorlig længer.
Fra at være partier der fik hoved parten af deres stemmer fra arbejder ude i det private, er det i dag blevet partier, der mere tager sig af de offentlige ansattes rettigheder og arbejdsvilkår. Hvor de medvirket til at opbygge et klient samfund, hvor der ansat en masse mennesker til at få os tilbage i samfundet igen. Dette projekt har bare slået fejl, og man har opbygget mure mennesker imellem.
Derfor mener jeg der brug for fornyelse i dansk politik, da de gamle arbejder partier er kørt fast, og har ingen visioner eller utopier angående, hvor de vil hen med dette samfund. Det er fra sag til sag man tager stilling, og bygger love på love oven på hinanden, så ingen i dette land har et overblik over vores lovgivning.
Man diskutere de mange af de samme problemer igen og igen, hvor man ud fra mit syn med enkelte virkemidler kunne gøre det bedre. Jeg svært at forstå at nogle kan have svært ved at forstå, at hvis man skal lære noget er det overordentlig vigtigt, at man har undervisning to gange i ugen frem for en, det er grundlæggende viden, som jeg har svært ved forstå, at man ikke har inde for systemet.
Men jeg tror at når mennesker skal lære så meget, er der chance for, man mister evnen til tænke helt elementer, og forstå grundlæggende ting i vores tilværelse. Derfor mener jeg det er overordentligt vigtigt at vi får ændret vores regler, så det bliver letter at komme i folketinget for nye partier.
Der vil kunne medvirke til bibringe vores folkestyre nye synsvinkler på både enkelte og komplicerede problem stillinger.
Man kan spørge sig selv hvor mange forsker er der i vores folketing i dag, selvom man udmærket ved forskning kommer til spille en overordentlig vigtig rolle i fremtidens samfund.
Eller er der nogen med en fortid som bistandsklient, der oplevet på sin egen krop at være klient i det offentlige system.
Jeg mener et levende udviklende demokrati må netop have plads til et bredt udsnit af befolkningen.
Hvis du er enig med mig i det er vanskeligt for at komme i folketinget, kan du tilmelde dig min gruppe, som går ind for det skal være letter for nyt parti, at få fodfæste i dansk politik
http://www.groupcare.dk/da/group.asp?d=0&groupid=494484
Mvh Claes
tilføjet af

valgflæsk år 2005

En afstemning i www.bt.dk dags dato fortæller lidt om, hvad vi borgere mener om valgkampen.
Hvordan synes du valgkampen er forløbet hidtil:
Helt i top 7%   
Rimelig 26%   
Kedelig 67%
-----------
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.