10tilføjet af

Er du stresset

af livsens jag. Hænger dín hverdag dårlig sammen.
Pas på julen nærmer sig! Pas på tidsrøveren!
Tag denne test og lad høre hvordan gik det:
http://www.forebygstress.dk/stresstest.htm
Indlæg bragt her, da det er et indenrigspolitisk spørgsmål----da stress er dødeligt!!!!!!!!!
tilføjet af

Mig

Mig stresset over at skulle på bistandskontoret hver uge og tale med sagsbehandler.
Hilsem fra Tanweer, pakistaner
tilføjet af

ja, det er et spørgsmål om du dør

af stress
tilføjet af

til

Til pakistaneren tanweer, hvor længe har du været på kommunehjælp? Er der overhovede nogen i din familie der har et arbejde?
tilføjet af

Lidt til dig.

Bedstemor Elisabeths honningkage
Ingredienser:
3 æg
1-2 æggehvider
190 g. lyst farin
125 g. honning eller sirup
1 tsk. nelliker
½ tsk. ingefær
3 tsk. kanel
½ tsk. hjortetaksalt
60 g. fint hakket sukat
250 g. mel
Æggeblommer, farin og honning røres let og skummende. Krydderier, hjortetaksalt, sukat og mel blandes og røres sammen med ca 1/3 af de meget stift piskede æggehvider. Resten af de stive æggehvider vendes i til sidst.
Dejen fyldes i en velsmurt, helst meldrysset, form.
Bages ved svag varme 150 grader i 1-1 ¼ time.
Kan pyntes med glasur eller sigtet flormelis og evt. sukat.
tilføjet af

Hvad

Hvad er et arbejde?
Hilsen Tanweer fra Pakistan
tilføjet af

Barbecue marineret kalkunbryst med farserede courgetter

Barbecue marineret kalkunbryst med farserede courgetter
Ingredienser:
1 stk. Barbecue marineret kalkunbryst i koge-/stegepose ca. 2.000g.       
       
6 courgetter ca. 1500g       
600g kantareller       
1½ spsk. rapsolie       
3 spsk. mel       
3 dl. lys bouillon       
1½ dl. fløde 13       
revet citronskal og saft efter smag       
salt       
peber       
6 spsk. revet parmesanost        
       
       Kalkunbrystet optøs i posen ved køleskabstemperatur. Det optøede kalkunbryst kan tilberedes i ovn eller koges i vand.
Ved tilberedning i ovn: Enkelte små huller prikkes i stegeposen. Brystet placeres i et ovnfast fad og sættes i ovnen ved 170°C og steger i ca. 90 min.
Ved tilberedning i vand: Kalkunbrystet koges i posen i ca. 110 min.
Ved at tilberede produktet i koge-/stegeposen bevares kalkunbrystets saftighed og marinadens smag.
Tilbehør:
Courgetterne flækkes og kernerne graves ud med en ske. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Derefter deles courgetterne i 24 lige store stykker og lægges i et ovnfast fad på den buede side.
Børst svampene rene og lad dem dryppe tørre i en sigte. Del svampene, hvis de er store og svits dem i olien. Drys melet over og spæd med bouillon og fløde. Tilsæt ost og smag til med citron, salt og peber.
Kom kantarelstuvningen i courgetterne og gratiner i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter.
Hertil kan serveres persillekartofler.
Tips:
Brug evt. den overskydende saft/marinade fra stegeposen som en let og fedtfattig skysauce.
tilføjet af

Courgetter med tofu

Courgetter med tofu
Ingredienser:
200 g tofu        
1/2 usprøjtet citron        
1 bundt frisk timian        
1 fed hvidløg        
4 mellemstore courgetter        
400 g tomater        
100 g creme fraiche        
salt        
hvid peber friskkværnet        
1 drys muskat friskrevet        
50 g gorgonzola        
50 g champignon        
1 bundt persille        
1 bundt forårsløg        
1 spsk. solsikkefrø        
20 g smør        
       
       Tofuen dryppes af og smuldres. Et stykke citronskal hakkes fint, og citronen presses. Timian skylles, slynges tør, og bladene ribbes af stilkene. Hvidløgsfeddet presses.
Tofu, citronskal, citronsaft, timian og hvidløg blandes i.
Courgetterne skylles, enderne skæres af, og courgetterne skæres i halve på langs. Frugtkøddet skrabes ud med en teske og hakkes fint. Tomaterne flåes og skæres i små terninger.
Tomater, courgetkød og creme fraiche blandes. Smages til med salt, peber og muskat.
Farsen lægges i et ret stort ildfast fad. Der skal være plads til courgetterne.
Gorgonzolaen skæres i små terninger. Svampene gøres i stand, skylles evt. hurtigt under koldt vand og skæres i små terninger. Persillen skylles og hakkes. Forårsløgene gøres i stand, skylles og skæres i tynde ringe (også det lysegrønne).
Tofu blandes med gorgonzola, svampe, persille, forårsløg og solsikkefrø, og farsen smages til med salt og peber. Courgetterne fyldes med tofu-fars og lægges på tomatsaucen. Smørklatter fordeles over.
Fadet sættes midt i en kold ovn. Den indstilles til 200 grader, og courgetterne bager ca. 40 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
Tips:
Variationer:
Også bøftomater eller store champignonhoveder kan fyldes på samme måde. Når man bruger tomater, skal saucen tilberedes af creme fraiche og rigeligt med hakkede krydderurter.
tilføjet af

Ikke stresset men sindsygt irriteret

tilføjet af

mig ikke

Mig ikke gide arbejde, det er nemmer at få penge af kommune.
Hilsen Tanweer , pakistaner
tilføjet af

Skole er meget stressende

Jeg har lige taget testen, efter jeg også lige er færdig med dagens læktier, og den viser at jeg har et stresstal på 144.
Jeg ved godt hvor min stress kommer fra, Skolen. Jeg går på kolding teknisk slkole og læser til dyrepasser, og det er ved at stige mig til hoved. Jeg elsker mit arbejde og vil ikke bytte meg noget andet, men de her skole perioder er kolosalt stressende, undervisningen køre i et meget højt gir og på et meget højt nivou. Der er afleveringer, fremlæggelser, prøver og eksamen konstant, og det er i fag der omhandler meget svære fag som anatomi, fysiologi, mikrobiologi, kemi, fysik, foderteknik.
Jeg har aldrig været god til det boglige, og har derfor svært ved at følge med, og iser fordi det er på så højt nivou.
I det heletaget er skolegang i dag meget stressende, der stilles meget høje krag og det kan være svært for os der har læseproblemer at folge med.
Det eneste der holder mig igang er at jeg elsker mit arbejde og at jeg har fået af vide at jeg er god til det, men det bliver sværere og sværere at holde til presset. Lå syg i hele sidste uge med fysiske og psykiske smerter, og det ´var meget svært at komme i skole i dag.
Hilsen en udmattet skole elev
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.