1tilføjet af

Terrorist musvitter og kit

Hej allesammen,
Jeg har nogle seriøse problemer med nogle af havens musvitter som har en helt enorm lyst til at hakke i den kit ned jeg lige har kittet vores gamle vinduer med!
Jeg har lavet arbejdet om flere gange nu og jeg har forsøgt flere strategier for at slippe:
1. Hvidløg på.
2. Syntetisk kit.
Begge dele uden effekt. Det er formentlig linolien de er ude efter - det er flere dyr vilde med. Senest har jeg skåret det gamle kit ned og lagt det i fuglehuset i håbet om at de vil hakke i det istf.
Løsning 1 ignorerer de simpelthen og det ser ud til at ætse oliemalingen når man pensler med hvidløg! 2. er ligeledes uden anti-terror-effekt. At male på kitten er også uden effekt.
Hvad gør jeg?
At skyde dem er desværre ikke muligt pga. glasset i vinduerne (sic.). En mekansik anordning foran sprosserne er *muligvis* en udvej? Hvilken? Et net foran er utvivlsomt virksomt, men ikke godt at kigge ud af for os mennesker.
Hvad med gift? Vi er så plaget af problemet at en mulig løsning måske vil være at pensle sprosserne med fx. arsenik. Jeg har adgang til den slags.
En 5. udvej er en form for fælde så de der er hooked på det her terror fanges. Jeg har ikke erfaring med fuglefælder. I gamle dage brugtes en limpind. Den er billigt antager jeg - hvordan laver men sådan en?
Hvad for vej er mest farbar mener du?

vh.
Hr. Jensen
tilføjet af

brug

Jeg ville gøre brug af et net, så de ikke kan få fat i kittet. Du kan jo overmale det efter en 3ugers tid (gerne flere tynde lag) og så burde du være fri for deres angreb, når malingen er tør.
Glem alt om gift, da du jo ikke skal udrydde hele naturen bare fordi du vil have dine vinduer skal være pæne. Husk på at et musvit-par fanger en 30-40 tusind insekter til et kuld unger, og dem vil du jo også være foruden, når du sidder med en kølig og nyder dine flotte vinduer 😉
Held og lykke med nettet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.