7tilføjet af

Hjemmelavet sushi

Hej
Jeg skal lave sushi for første gang, men er lidt i tvivl om hvordan man skaffer fisken. For at dræbe bakterierne skal den fisk der anvendes jo have været frosset ned til minus 20 grader i minimum et døgn. Betyder det, at man kan anvende færdigpakket dybfrossen fisk fra supermarkeder? Eller er der ingen vej uden om den dyre fiskehandler og så selv nedfryse?
Jeg kunne også godt tænke mig at høre, om nogen ligger inde med en god opskrift på den marinade der skal i risene for at gøre dem klistrede?
Alle råd, tips og tricks til et godt resultat er meget velkomne!
tilføjet af

Forslag

Hejsa,
Nu har jeg ikke prøvet det før, men har faktisk overvejet ideen for ikke så længe siden :o) Jeg snakkede med en kollega om det, som sagde, at hun "bestiller" det hos sin fiskehandler et døgn før hun skal bruge det - så er det jo som det skal være.
Held og lykke,
Kh. Hillelil 🙂
tilføjet af

Din fryser er -18, hvis den er indstillet korrekt.

- og det rækker. Du kan sagtens bruge dybfrossen fisk fra supermarkeder, hvis frostbox virker, som den skal.
Du kan købe en færdiglavet sushi-Zu. Så er du også sikker på den rigtige smag.
http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/KjeldKoplev/KoplevsKoekken/Udsendelse30/113042.htm
tilføjet af

Du dræber ikke bakterier ved frysning

Du skal dræbe indvoldsorm i fisken, der
kan slå dig ihjel. Svinekød skal fryses
i 3 døgn, hvis indvoldsormen skal slås
ihjel. Det samme gælder sikkert for fisk.
tilføjet af

Hold nu kæft Bimmer

Googlen er også din ven, hvis der er noget du overhovedet KUNNE komme i tvivl om her i livet.
tilføjet af

Fisk fra supermarkedet

Hej
Køb bare fisk i supermarkedet og frys det evt. nogle dage i egen fryser. Når du så tør det op så skær det ud når det ikke er helt optøet. Så får man nogle fine strimler. (Lige som med carpaccio😉 )

-Kirsa-
tilføjet af

fisk fra køledisken

Jeg har overvejet at bruge det fisk man kan købe til pålæg.
tilføjet af

nej nej nej nej nej nej nej

Jeg har efterhånden lavet sushi en del gange , og du skal ned til fiskehandleren og købe din fisk det det eneste der smager ordenligt til sushi , og de har fisk der har været frosset ned over de 24 timer og som er til sushi , bare spørg efter deres sushi fisk ,
det der gør risene klistrede er til en halv pakke ris (SUSHI RIS) 4 tsk sukker , 1 tsk salt 5 spsk risvins eddikke som du blander i en kop og stiller i mikroovnene i ca 1 sekunder så sukkeret smelter lidt ind i eddikken , du kan også bruge røget laks til sushi, og nogle vegetariske kun med avokado og der er SÅ mange forskellige måder og lave sushi på det nærmest kun fantasien der sætter grænser ,
god fornøjelse :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.