11tilføjet af

kan oliefyr laves om til

et rasp olie fyr
hvad kræver det ?
tilskud ?
filtere?
grunden til jeg ????er vi skal have ny tank...overjørdisk.
tilføjet af

Køb en varmepumpe i stedet.

Den giver mere energi ud, end man putter i den. Genialt.
Nedsætter tilmed CO2 udslippet.
tilføjet af

Fuck det CO2..

Er snart så fuld af snik snak om CO2 at jeg er ved at brække mig over det. Alle taler om det, men de virkelige syndere gør INTET ved det; men vi små almindelige danskere skl ligge under for store omkostninger.... Øv øv øv🙁🙁🙁
tilføjet af

Ja....

Det kan godt laves om.
Din lokale oliefyrsreparatør kan fortælle dig nøjagtigt hvad der kræves på din model; nogle fyr skal blot have udskiftet dysen og justeret olie/luftforholdet, på andre fyr er det lidt mere kompliceret og andre igen må udskiftes (kun selve brænderen).
Men, for der er jo et men.....
Du skal lige tænke over det med tanken...
Hvis det er en udendørs tank som altså bliver meget kold om vinteren kan det blive et problem fordi rapsolie ændrer viskositet ("tyktflydenhed" egentlig et skægt ord som iflg. stavekontrollen findes....), så når olien bliver kold bliver den mere tyktflydende og det kan blive et problem.
Står tanken inde i fyrrummet eller på anden måde dejligt lunt og godt, er der intet problem.
Jeg forestiller mig, eller rettere gætter på, at den nye tank kommer til at stå udendørs efter som den jo som sådan bliver eftermonteret på et anlæg.
tilføjet af

yes

Kernekraft, det batter i regnskabet.
De må ikke fyre med kul, og folk vil ikke have vindmøller i baghaven.
tilføjet af

kan du ik fat det

kan du ik fatte vi er pisseligeglade med jeres konstant co2 snak?????
det kommer fra Rummet af, Solen, det har INTET med mennesker at gøre
dit co2 var 10 gange højere under den sidste istid end det er idag! hvor mange mennesker lavede c02 dengang???????
jeg gør INTET for at nedbringe mit ihvertfald!!!!!
tilføjet af

Ja, men det skal helst opvarmes til 70 grader

før indsprøjtning for at få rette flammepunkt.
tilføjet af

Jeg kan ikke lade være med at tænke

Hvorfor tror du selv at den istid kom?, inden istiden var der enorme pattedyr, de åd planter, enorme mængter af planter, og deres tarmsystem lavede enorme mængter af gasser, det udviklede sig til en enorm masse "prutter", og det var skylden til istiden.
At du ikke vil gøre noget for at nedbringe Co2 udslippet, det er jeg ked af, for er der nok af din slags, så kommer der snart en ny istid igen, og jo, menesket har noget af skylden for Co2 udslippet, naturen har resten, men skyldes naturens udslip så ikke den måde vi(meneskerene) misbruger den på, jeg er ikke sikker, men muligheden foreligger.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Det med vindmøllerene.

Og folks modstand mod dem, det var nemt at klare, men skulle bare lukke alle kraftværker der bruger forsilebrændstoffer hver dag Kl.20.00. og til Kl. 06.00, mon ikke det hurtigt fik ændret "stemningen" imod vindmøller, det kan sagtens lade sig gøre.
Da de væltede "muren", der var jeg i polen, jeg kørte gennem "øst" tyskland, det var "sjovt" på en måde, for når folk gik hjem fra arbejdet, så slukkede de for lyset på deres arbejdsplads?, det "sjove" var at det gjore dem der arbejde på elværkerene også, og de havde fri Kl.20.00., også var der bare mørkt over alt, til de mødte på arbejdet næste morgen Kl.06.00., det var en underlig oplevelse.
Jeg ved ikke hvad de ville gøre for at få en vindmølle, men deres have, den ofrede de gerne.
Venlig Hilsen poul Jørgensen
tilføjet af

Gammelt sludder..

Kom ikke og fortæl, at istiden skyldes de kære dinoers tarmluft... Planter optager Co2 og anvender det. Du skriver, at der var masser af planter; ergo var der så også masser af aftagere....
tilføjet af

Et brødkrumme-fyr ????

Man kan fyre med mange ting, men et fyr der kører på rasp har jeg alligevel aldrig hørt om, her i huset bruger vi rasp til at panere flæsk og fisk med.
Nå, tillad mig at gå ud fra at der et tale om en lille stavefejl, at der skulle stå RAPS-olie, og det kan du godt lave.
Det kan være du bare kan skifte brænderen på fyret, det er en hovedløs gerning og begynde at prøve at nøjes med andre dyser i din nuværende brænder, det vil næppe fungere tilfredsstillende.
En ny brænder til bio-olie kan købes til en rimelig pris, du bliver nøde til selv at søge oplysningerne fordi pris og type afhænger af hvilken keddel du har og hvilken type olie som du vil have mulighed for at bruge.
Der findes brændere som "æder" alt flydende som kan brænde, selv spildolie men det er ikke lovligt her i landet.
Det kan jo også være du skal overveje et helt nyt fyringsanlæg.
Der kan være god økonomi i at investere i nyt, udviklingen har lavet nogle anlæg inden for de sidste år som langt overgår et bare 5 år gammelt fyr, det er en langt bedre udnyttelse af "brændstoffet" som kan gøre det til en god forretning.
Har du overvejet træpiller ?
Et træpillefyr af god kvalitet virker i dag næsten lige så enkelt som et oliefyr, med det mener jeg at der ikke skal rodes med det i tide og utide, de kører helt automatisk og er meget lette at rense den gang om ugen eller hver 14`dag som det vil skal til, og du bliver ikke snavset.
Men altså, prøv at søge på nettet, skriv RAPSOLIEFYR og søg, der er så mange muligheder og priser.
tilføjet af

Der var for et stykke tid siden

Et virkeligt spændene program om det i Tv, nu må du lige huske på at det kun er plandter der "lever" det laver ilt, planter der er "døde" laver Co2, når de rådner!, og hvis de plandteædendene dyr ikke fordøjer planterene 100%, så afleverer de en masse Co2, inc, at de er nød til at spise mere end nødvendigt.
På bunden af "Aresøen" i nordsjælland, ligger der Ca. 2-meter slam, rådne og døde planter, de døde planter forurener atsmofæren med Co2?, men hvorfor døde planterene?, Pga., alger, og Pga., der kom nogle fisk i søen der åd de fisk der levede at planterene, så på en måde er "Aresøen" et godt Eks., på hvad der kan ske, hvis èt "dyr", får for stor magt, og derved ændre det hele.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.