4tilføjet af

Tennis: Challenge?

Halløj alle I eksperter derude.
Da jeg igår så kampen mellem C. Wozniacki og den japanske lady, så jeg hvordan C´s modstander bad om en "Challenge". Dvs. hun var i tvivl om den bold var ude eller inde. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om den regel.
Der vises et 3D billede af boldens nedslag. Sidder der følere i linjerne, eller måske endda i bolden? Hvordan faen virker det? Og, tager det ikke lidt af linjedommernes troværdighed at den regel overhovedet eksisterer?
Mit endelige spørgsmål: hvor mange Challenges er der per spiller i en match? Er der én i hver game? I hvert sæt? Eller x antal i hver match?
På forhånd mange tak.
Mvh. W.f.
PS: er man Wozniacki fan som jeg, så sad man altså på kanten af sofaen - især i første sæt. Hun var på ingen måde overbevisende. Ved 1:3 i andet sæt, efter at hun havde tabt første, troede jeg at det ville blive en kort turnering for hende. Men nej, hun viste som så ofte før at hun er der når hun skal.
tilføjet af

Hawk Eye anvendes i tennis

Jeg tror hver spiller har 3 challenges i hvert sæt.

I Wimbeldon sidder der fem højhastighedskameraer, som skaber et 3D billede.
65% af gangene har dommeren ret i sin kendelse; 35% af gangene havde spilleren.
http://www.guardian.co.uk/sport/2007/jun/26/tennis.wimbledon6
Her er en wiki artikel om emnet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hawk-Eye
Det er utroligt hvad computere kan idag.
Hallohenning! siger jeg bare...
tilføjet af

Hawk Eye

Hallo Henning
Det var lige hvad jeg spurgte efter. Og ja, jeg så dommeren "overrule" linjedommere. Det er utroligt hvad en trænet dommer ser på så kort tid. Respekt!
Og ja, computere er utrolige. Men husk, de er alle programmeret af mennesker. Dermed er de kun så troværdige, som de der har programmeret dem. Det er også en af grundene til at jeg ikke følte mig skide tryg ved årtusindskiftet i og med at de computere der styrer det nukleare arsenal samt de nukleare kraftværker rundt om i verden netop er programmeret af - mennesker. "Det er menneskeligt at fejle?". Jep!
Men det er jo en helt anden historie.
Tak Henning
Woz fan
tilføjet af

...

Men har 3 og får 3 nye i hvert sæt. Og det er specielle kameraer der sidder på stadion og følger bolden.
tilføjet af

Arrrhh

Ifølge denne artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/Tennis kan man challenge ubegrænset, men har kun lov til at have tre challenges imod sig i løbet af et sæt.
"Recent addition to professional tennis has been the adoption of electronic review technology coupled with a point challenge system, which allows a player to challenge the line (or chair) umpire's call of a point. Players have unlimited opportunity to challenge, but once three incorrect challenges are made in a set, they cannot challenge again until the next set. If the set goes to a tie break, players are given one additional opportunity to challenge the call. This electronic review, currently called Hawk-Eye, is available at a limited number of high-level ATP and WTA tournaments."
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.