8tilføjet af

T og S Byg

Er der nogen, der kender firmaet T og S Byg ved Freddy Køldahl Eriksen i Svinninge? Jeg skal have lavet en tilbygning, og overvejer at hyre dem.
Men vil gerne lige høre andres erfaringer med dem.
tilføjet af

Check først

om de er medlem af Dansk Byggeri, og få nu endelig ALT på skrift ihht AB92. Derefter kan du spørge om dem rundt omkring. Men husk nu, at kun skriftlige aftaler er til at bevise i en evt tvist. Bare for din egen skyld🙂
tilføjet af

Tømrermester

Tak for det gode råd. :-) Det skal jeg huske, men den er nogengange svær, når man ikke kender noen håndværkere.
Nu har jeg fået anbefalet Tømrermester Per Winther i Jyderup. Er der nogen, som kender ham?
På forhånd mange tak
tilføjet af

Samme svar igen

Halløj der. Nej jeg kommer fra en anden landsdel, og kender ikke nogen i dit område. Men gør med dine håndværkere som jeg rådede tidligere. God fornøjelse.
tilføjet af

Hej Murermester

Hvem udarbejder som regelt den skriftlige aftale ihht AB92? Bygherren eller entreprenøren? Findes der en standard skabelon/formular ligesom en slags kontrakt som kan udfyldes, eller udarbejdes den ud fra denne http://www.udbudsportalen.dk/data_udbud/1595062/AB92.pdf ?
Jeg skal for første gang selv til at bygge vores nye hus og står selv for murerarbejdet, men skal have jordarbejde/kloak, tømrer, vvs og el udefra, så det er med at komme rigtig fra start?
tilføjet af

Hej Kollega

Den formular du henviser til er ikke en kontrakt, men selve AB92, der er et stykke jura som parterne kan forholde sig til. Det er AB92 man henviser til i en kontrakt.
Sædvanligvis er det entreprenøren, der laver en kontrakt. Jeg gør det, at jeg henter en standardkontrakt for Dansk Byggeri, hvor jeg er medlem (det kan du ikke gøre som privat person) Drejer det sig om mindre opgaver på tilbud, af en størrelse der efter min mening ikke kræver kontrakt (jeg plejer at sige under 10-15.000)skriver jeg, at tilbuddet er afgivet ihht AB92. Jeg har kun en enkelt gang oplevet en kunde, sjovt nok en advokat, der ikke ville have noget med AB92 at gøre, så det stykke arbejde lavede vi ikke.
Det du bør gøre er, at bede dine fremmede håndværkere om et tilbud ihht AB92, som du så sætter dig ind i. Det er for jeres begges skyld. Han kan ikke smutte, eller snyde og det kan du heller ikke. Sørg for at overholde kontrakten til punkt og prikke, så han ikke kan smutte fra dig pga kontraktbrud. Vær klar over at, hvis du har underskrevet men alligevel dropper ham f.eks pga billigere pris, kan han fakturere dig for tabt avance. Den vinder han i retten.
Alfa og omega: Underskrift på alt, også evt ændringer under vejs, så skal det nok glide smertefrit. Som min advokat sagde til mig:"skriv det, ingen tør sige"
God fornøjelse med byggeriet🙂
tilføjet af

Tak skal du ha'

Landzonetilladelsen er på plads, nu er det bare byggetilladelsen der skal overståes og så er der dømt masser af fritidsarbejde for mig 😉
Det vil jeg gøre mht. tilbud ihht AB92 fra mine fremmede håndværkere.
Tak for hjælpen!
Hilsen
Kollegaen fra fyn
tilføjet af

du skal huske

at holde på pengende til alt er færdigt evt ved hjælp af bank garanti.....fejlen ved meget at lave er at selv den elendige håndværker kan holde 200 kr pr time
tilføjet af

Holde på pengene

Man kan godt holde på pengene, men kun indenfor rimelighedens grænser. Vi lavede en facaderenovering for år tilbage, hvor kunden mente at kunne holde kr 120.000,00 + moms tilbage fordi, der var mangler i mit arbejde. Manglen bestod i, at der ikke kunne males før året efter. Helt efter AB92 blev det løst ved, at han betalte det fulde beløb minus maleren til ca kr 12.000,00. Foråret efter leverede maleren sin del af entreprisen (under mig) og jeg fik de sidste penge. Lige efter bogen, og fint for alle.
Jeg kender til en sag, hvor kunden tilbageholdt godt kr 150.000,00 + moms fordi en dør bandt. Der var ikke kontrakt på noget som helst, så døren måtte laves (ca kr 1.500,00 alt inkl)inden pengene kom til udbetaling. Det finder jeg ikke rimeligt.
Jeg lærte, at alt skal på skrift ihht AB92, da jeg arbejdede for verdens største kværrulant, (der for øvrigt efterfølgende har lagt sig ud med maler, tømrer, sandblæser, stilladsfirma osv) Vedkommende mente at, jeg skulle finde mig i, at han holdt kr 25.000,00 + moms tilbage, samtidig med at når han så var tilfreds, kun skulle betale halvdelen og resten uden renter tre måneder efter. Alt det begrundede han i, at der var spildt hvad, der svarer til ½ kg mørtel på et i forvejen møgbeskidt offentligt fortov, samt at stilladset havde stået en uge forlænge, i øvrigt efter hans eget ønske, så han kunne male vinduer. Jeg kunne hoppe og springe, uden der skete noget, og han trak betalingen flere måneder.
Så jeg har lært, at arbejde efter AB92, og vil for alle tilfældes skyld, råde andre til at gøre det samme.
Så ja, hold lidt på pengene, men kun indenfor rimelighedernes grænser og ihht AB92🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.