4tilføjet af

Super sund mad???

Jeg er slank (bmi 19,2) dyrker realtiv med motion 3 timer om dagen og gå meget og cykler meget og spiser også relativ sundt.
Og så tænker du måske: hvad er problemet?
Problemet er at jeg ikke er så god til at ændre maden. Eks. jeg er helt vild med tomater og rød peber ergo er det altid med min mad, men jeg kunne godt tænker mig lidt hjælp til udvikler af maden. Det er jo også sundere hvis man spiser mere varieret.
Nogen gode ideer til en bog eller lignende?
Det må bare endelig ikke være mad, der tager lang tid at lave(+40 min forberedelse) for så kører jeg nok surt i det.
Tak for hjælpen🙂
tilføjet af

40 minutter til madlavning

Allerede der sætter Du jo grænsen ( hvorfor har folk ikke tid til at lave mad mere ?)
Hvis man ser bort fra færdiggretter tager det jo ikke lang tid at tilberede grøntsager, fisk og fjerkræ, medmindre man skal stege en hel kylling i ovnen.
Det er de tunge retter, suppe, steg og is som vor mor lavede der tager lang tid, vel omkring 3 timer.
Alligevel kan Du "uden at spilde tid" stege en hel mager roastbeef i gryden, men den sætter man jo bare over og behøver ikke at stå og glo mens den bliver færdig.
Spis lidt af kødet varmt med kartofler og salat, resten kan holde sig i køleskab et par dage og bruges i en grøn salat eller pastasalat.
tilføjet af

fortny dig lidt

Jeg vil foreslå, at du 'tvinger' dig selv. til fornyelse. Lav først en idebank, og så skemalæg din menu. F.eks En uge med fisk, een med lam, en med fugl o.s.v. Da du jo er meget til grøn mad, så tving dig selv til at bruge årstidernes frugt, svampe, nødder og grønt lad fantasien råde, men tving dig selv til at 'skifte' spor. Du behøver jo ikke at afskrive peberfrugt og tomat. Prøv at fylde dem med fisk, og krydderurter. læg 'låg' på med rasp, smør, ost, hvidløg e.l.
Held og lykke.
Bjarne
tilføjet af

Tja...

Det var nok dengang man skulle på arbejdsmarked. Ikke sagt at jeg er ked af at skulle være der, ville endelig ikke undvære det, men hvis jeg skulle bruge måske 1 time på forberedelse og så 1 time på bagning etc. så ville jeg ikke få mad før omkring kl.19.30 og det synes jeg altså er lidt sent, derfor vil jeg egrne holde forberedelses tiden nede.
Jeg vil egentlig tro det er de færreste der arbejder og som bruge mere end 40 min på forberedelsen inden det enten skal bage, stege eller koge.
tilføjet af

sund mad

jeg er tynd (bmi under hvad det skal være), og jeg spiser faktisk fastfood hver evig eneste dag.
men det er dog en anden form for fast-food, end hvad den typiske dansker ville spise. jeg har fået en afhængighed til det sunde køkken på h.c ørstedsvej. de har et hav af forskellige lækre salater, og det er faktisk efter jeg er begyndt at spise der, jeg har fået et lav Bmi. der er mange sunde varer som bliver brugt alt for lidt i det danske køkken, så jeg ville evt andbefale at du tog en tur til frederiksberg, og tjekkede alle de Sunde køkkener ud som ligger her. man får simpelhen så meget inspiration de forskellige steder. og hvis du evt skulle til det sunde køkken på frederiksberg, ville jeg helt klart andbefale kikærter: med rødløg. Kyllingesalat: med selleri, og søltørrede tomater, og broccoli: med tomat, som har lagt i et citruslag! muuuums siger jeg bare!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.