3tilføjet af

Sukker eller sødestoff?

Jeg kan godt lide at spise sødesager (kager, slik, osv.). Jeg har fundet nogle produkter i buttikerne, som er dyrere, men sukkerfrie. Sukkeret bliver som oftest erstattet med et slags sødestof (sorbitol, aspartam).
Hvis jeg vælger at købe de dyrere, kunstig sødede sødesager, gør jeg noget godt for mit helbred? Jeg er ikke diabetiker.
tilføjet af

altså..

der bliver spekuleret meget om langtids effekten ved sødestoffer er farlige,skadelige...nu har vi i dk i over 50 år haft sødestoffer og ingen tilfælde at skade er endnu registeret...hvis det er for at tabe dig,eller holde lidt igen...ska du altid have i mente at der er koffein i alle light produkter,som er energi. og som alt andet vil det sæt sig,hvis ikke man forbrænder det..så tesen ville være små måltider mange gange om dagen..
tilføjet af

Hold dig fra det.

Der er meget kunstigt sødestof og nogle siger, at det ikke er godt for helbredet på langt sigt. Det er jo lavet til folk med sukkersyge, og da du ikke har det, så har du heller ikke nogen grund til at proppe dig med kunstige sødemidler.
Det er rigtig, at der ikke er registreret ret mange bivirkninger, men da diabetikere jo er syge, så tæller de ikke rigtigt med i statistikkerne.
Spis du bare søde sager, sukkeret feder ikke specielt meget, men fedtindholdet i de søde sager, hmmm det vil jeg forbigå i tavshed.
tilføjet af

Obs med Aspertam

Jeg vil råde dig at holde dig langt væk fra alle kunstige sødestoffer. Aspertam f.eks. er en biprodukt i kemivåberproduktionen,billig og meget sød. det findes undersøgelser som viser at Aspertam ødelægger hjernen. Det siges at det kun er i større mængder-men det er ikke dokumenteret . det er rigtig at kunstige sødestroffer findes i ca. 50 år-men det er Sorbitol. Aspertam findes relativ kort tid. Sukker er trods alt en naturprodukt. Det findes mange økologiske sødsager-også lidt dyrere -men i hvert fald ubetænklig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.