4tilføjet af

Styrketræning+får nakkesmerter+hold i nakken

Hej,
Træner lidt styrketræning indimellem. Når jeg træner i fitnesscentret med maskiner og vægte får jeg senere meget ondt i nakken og hold i nakken.
Synes ikke at jeg tager for meget vægt på og mener umiddelbart at jeg bruger maskinerne rigtigt (sammenlignet med dem jer ser i centret - altså de mere veltrænet).
Hvad gør jeg forkert tror du ?
Om mig: er ikke voldsomt muskuløs, men er i god form, motionstræner regelmæssigt.
tilføjet af

Få fat på en instruktør

Det kan skyldes, at du ikke har indstillet maskinerne korrekt.
tilføjet af

forkert holdning..

Du skal lade din nakke/hals være i forlængelse med din rygrad. Du kan få større problemer med din ryg, hvis du ikke træner med den rette holding. Du skal ikke kigge til siderne eller op eller ned, bare ligeud, og hele tiden have oprejst ryg. F.eks. dem der træner ryggen kan jeg også få lidt ondt i nakken af, men det er tit hvis der er lidt meget belastning på. Du skal tænke på når du styrketræner, at den holdning du træner med, sådan kommer din holdning også til at blive til din hverdag. Så hvis du bøjer nakken eller kigger fra side til side, er det klart du har ondt.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Tak for rigtig godt input Youknow!!

Det vil jeg være meget opmærksom på ved næste træning.
tilføjet af

Styrketræning+får nakkesmerter+hold i nakken

Ja, det skyldes sandsynligvis indstilling af maskinerne + evt. overtræning. Mange får desuden gode resultater ved at træne mere med egen kropsvægt og mindre med fremmed vægt. Herudover er der nogle forholdsregler man kan tage, for at undgå hold i nakken
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.