2tilføjet af

Standard Kriterier for udvælgelse af lejer

Hej
Når man nu søger efter en lejebolig på fx boligportal, er der så nogen der ved hvilke kriterier der ligges til grund for at vælge de folk der får lov til at komme ud og se på lejemålet?
Det er mit indtryk ud fra de efterhånden mange gange vi har været ude og kigge på noget at processen tit er nogenlunde sådan her:
1. Udlejer smider annonce på boligportal.dk
2. Der kommer en masse ansøgninger, hvor der måske udvælges en tre stykker der kommer ud og ser på det.
3. Lejemålet fremvises for de tre - men hvordan afgøres det så hvem af dem der skal have det? Hvilke kriterier og hvad lægges der oftest vægt på fra udlejers side? De tre er jo allerede kommet gennem det første nåleøje, så de er vel "godkendt" - vælges der bare den første der siger "ja", dvs. at det reelt kan være afgjort når de første har været der selvom der er aftalt fremvisning for de andre to?
Grunden til at jeg spørger er at min kæreste og jeg (begge studerende) efter tre år i en udmærket lejlighed (Århus C, 7500 husleje, 92kvm, som vi "bare" tog da vi flyttede hertil da vi bare skulle have noget hurtigt), men vi har i længere tid væres på udkig efter noget vi synes var bedre og nu har vi så fundet hvad vi tror vil være det perfekte for os og som opfylder alle vores kriterier. Vi er blevet udvalgt sammen med to andre ud af omkring 40 til at komme og kigge i næste uge, så det er så her jeg er meget interesseret hvis folk har nogle råd og tips eller har nogen ide om hvordan der vælges blandt os tre kandidater...
Eller i øvrigt hvis der er andre der har nogle ideer til noget man kan gøre for at øge ens chancer...
I ovenstående er det ejendomsadministrationsfirmaernes praksis jeg er interesseret i og altså ikke private personers udlejning...
Håber der er nogle der kan hjælpe
tilføjet af

Du er da lidt sjov

Ejendomsadministrationsfirmaer er private udlejeres administratorer og får retningslinier af den private udlejer, som du altså siger, du er uinteresseret i.
Anyway. Det er en fordel at have lejere, der bliver så længe som muligt, så hvis du giver udtryk for du højst vil bo der i to år, så ryger du af listen.
Hvis det virker usandsynligt at du kan klare huslejen, så ryger du af listen.
Hvis du har lejersyndorm (viceværten skal være der for mig 24/7) så ryger du af listen.
Går du med brystnål fra LLO, så ryger du af lisen. Lad være med at nævne dem.
Er I kun halv så gamle som de øvrige beboere ejendommen ryger I af listen.
Så er der de personlige egenskaber tilbage til at vægte og afgøre og det er med den slags sager, som i alle andre, nogle fatter man sympati for og andre antiparti. Vi kan ikke lide dem, der ikke kan lide os, så lad være med at reklamere med din antipati. Hører du til sidste ryger du af listen og i sidste ende kan det være noget, der for dig er direkte ulogisk, men der skal jo altså vælges én og kun én.
tilføjet af

Kriterier for udvælgelse af lejer...

Det jeg mente var at det ikke var private der selv står for udlejning af deres lejlighed, men derimod ejendomsadministrationsfirmaer og så nok primært de firmaer der lever af at købe ejendomme og så selv udleje dem... Men det ændrer vel ikke noget? Førstnævnte får vel udstukket kriterier af dem de udlejer for, men det er jo så sidstnævnte jeg er mest interesseret i...
Men tak for svaret!
Hvis der er andre der har råd eller tips til hvordan man øger sine chancer mest muligt, så skriv endelig!
Eller hvis nogen ved noget om det jeg skriver om i pkt. 3, så lytter jeg også meget gerne 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.