5tilføjet af

sclerose er skandinavisk

Har hørt, at sclerose komemr fra et skandinavisk gen. Man kan kun få sclerose hvis man har skandinaviske gener i sig....selvom det er langt tilbage at generne ligger. Er det rigtigt?
tilføjet af

sclerose

Nej man kan ikke sige at det kun er os i norden der kan få sclerose og dermed er den heller ikke hjemme den med generne fra et nordisk land skal være tilstede et sted i slægten for at få sclerose. Men der er mange der har sclerose i norden. Prøv at gå ind på www.scleroseforeningen.dk og læs mere om sygdommen og alle de ting den grimme sygdom indeholder.
Hilsen hende med sclerose....
tilføjet af

tror ikke jeg vil vide

mere om den sygdom. Jeg kan ikke huske hvor det var jeg læste det, men der stod et sted, at sygdommene r genetisk betinget og at man skal have skandinaviske gener, for at kunne udvikle den. Om man så bor i USA og har skandinaviske gener langt ude, så kan sygdommen stadig bryde ud.
VIldt.
tilføjet af

Tror ikke

at du har helt ret. Men måske er der en teori om det.
Faktisk ved man ikke ret meget om sygdommen. Men det er rigtig, at der er mange i scandinavien, der har sygdommen. Men faktisk, så er der langt flere som har generne i sig, men hvor det aldrig går i udbrud.
Det er en frygtelig sygdom. Især fordi, at lige meget hvor meget man forsker i den, så er det så uendelig svært at bevise noget. Og helbrede, det kan man ikke. Stilstand kan nogle gange opnåes vha. medicin.
tilføjet af

sclerose

Det er helt rigtigt skrevet at man ikke anere ret meget om hvor, hvordan og hvorledes alt er med sclerosen. Selv om det er en rigtig grim sygdom blev du jo nysgerrig og spurgte til den så derfor skrev jeg siden ned så du kunne læse mere om sygdommen. Sclerose smitter ikke*SS*Hvis du læste mere om sygdommen ville du også læse at der er flere mænd end kvinder der får sclerose 3/2. Underligt ikke
tilføjet af

Omvendt

Meber du det ikke omvendt? At der er flere kvinder end mænd, som får sclerose? :)

- også scleroseramt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.