16tilføjet af

Smertestillende piller

Hej Alle sammen.
Jeg har en veninde som er afhængig af smertestillende piller som pinex og kan ikke huske hvad de andre hedder. Hun tager mange om dagen og det højeste er 8 men selvfølgelig kun hvis man har smerter. Hun har migræne og det var sådan det hele startede. Hvor farligt er det at tage de piller og så mange af dem, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at hjælpe hende og hvordan. jeg manglee information om den dårlige side ved for stor indtagelse af smertestillende.
Håber nogen gider hjælpe.
tilføjet af

Din veninde har et misbrug

Det skal hun have hjlæp til at komme ud af, hun vil givetvis få maveonde eller ligefrem kramper hvis hun ikke tager dem. Hun skal have hjælp til en afgiftning. Migræne er bare en undskyldning, nu er det af helt andre årsager hun spidser dem.
Panodil eller Parmol, er det mærkerne på de andre hun tager. Nyrerne kan sætte ud hvis misbruges tager overhånd, eller står på for længe.
Hun bør tage en snak med sin læge, og lægge kortene på bordet for at opnå den fornødne hjælp.
Håber hun får bugt med sit problem.
Venlig hilsen / MisLissi
tilføjet af

du skal prøve

at hjælpe hende til læge,får selv lige så mange pinex i døgnet med flere pga.gigt, men det er under strengt læge opsyn. hun må ikke tage så mange ,flere kræver flere.
tilføjet af

Forgiftning af piller

Hejsa, det er ikke godt at din veninde er afhængig af piller, du kan læse mere om bivirkninger her:
http://www.netdoktor.dk/medicin/Fakta/pinex.htm
tilføjet af

Link Pinex mm

tilføjet af

Til jer der svarede

Tak for jeres svar, og godt nok også hurtigt jeg fik det og dete r jeg kun glad for. Hun er kun 16 (det er vi begge), så jeg vidste ikke hvor jeg ellers kunne søge hjælp UDEN at lærerne f.eks. ringede hjem til hendes mor. Men nu ahr jeg læst de to links som 2 af jer sendte og det hjalp på min viden om smertestillende. Og ja de andre hedder IPREN.
Mange hilsner Miss Broken
tilføjet af

selvmord

man kan begå selvmord med Pinex, Panodil, og Pamol, så det er med at passe på.
tilføjet af

Pillemisbrug, pilleforgiftning

det er noget skidt. Jeg spiser selv for mange codymagnyler, og har en gang været på afgiftning under lægeopsyn, selvom jeg "kun" spiste 6-8 pr dag, men det var hver dag hele året rundt. I 3-4 år kan jeg kun mindes at have haft en eller to dage uden piller. Min afgiftning var ikke så slem som jeg frygtede, dog fik jeg ondt alle vegne, for pillerne havde jo også fjernet smerter som ømhed i muskler osv osv. Din veninde tager også ipren og det er jo et gigtmiddel og ikke helt ufarligt, så som de andre skriver, så få hende til læge med det samme. Og ja, som en skriver, så kan hendes nyrer stå af samt hun kan få mavesår af det. Det fik jeg - dog kun et lille bitte hul som jeg ikke mærkede før jeg havde mistet halvdelen af mit blod. DESUDEN giver piller hovedpine!!!!! Jo flere piller du spiser jo mere hovedpine får hun. Migræne har hun kun hvis det er diagnostificeret, det er ikke noget man bare har, det er noget lægerne kan undersøge om du har, men hun synes nok hun har det, med mindre det selvfølgelig er konstateret. Jeg spiser stadig codymagnyler, men ikke nær så mange som før. Hvis jeg ikke gør, kan jeg ikke passe mit arbejde, så jeg satser og prøver at begrænse det.
Men jeg er 51 og hun er kun 16 - så det er mange år at se frem til i misbrug, hvis det ikke stoppes nu.
tilføjet af

Sikke noget vrøvl

jeg kom til at skrive - din veninde får selvfølgelig ikke mere hovedpine af de piller du spiser - jeg kom til at skrive at "jo flere piller du spiser jo mere hovedpine får hun" Det skulle selvfølgelig være at jo flere piller hun spiser jo mere hovedpine får hun!! Sorry
tilføjet af

Over 15 - fortrolighed hos lægen..

så vidt jeg husker så har en læge tavshedspligt overfor forældrene etc. når man er fyldt 15 år. Du kan ringe til hendes læge eller din egen og spørge om reglerne.
Man kan faktisk godt få hovedpine af at spise mange hovedpinepiller. Læste forleden at hver 3. hovedpine faktisk skyldes pillerne eller hvor mange det nu var.
få hende til lægen og få det stoppet. Det er nemt at lære nye vaner, når man er 16 og ikke har misbrugt noget i 10 til 20 år.
tilføjet af

smertestillende

jeg har en opg. om smertestilende piller
hmmm er der nogle er jer der kan sige mig ders mening om smertestillende piller
tilføjet af

hvor meget er for meget?.

jeg kan sige så meget at hun tager for mange, men hvis hun nu fik noget der er meget stærker end eks; Pinex eller denne gruppe, så ville hun ikke skulle tage så mange af dem, for det er ikke hvilke piller hun tager det er antallet af piller hun indtager.
Derfor skal antallet meget ned 1-3 gange dgl, er meget sunder end det hun tager nu så hvis hun får nogle eks indenfor Morfingruppen ville antallet blive skåret betydeligt ned og disse piller er ikke farliger end Pinex, man skal bare ikke tage dem hver dag så hun undgår at blive afhængig det vil være den eneste fare der er for denne gruppe piller.
venlig hilsen ALAN.
tilføjet af

selvmord!

At begå eller prøve at begå selvmord ved hjælp af eks,vis pinex, panodil, og pamol er noget af det værste man kan gøre, fordi hvis det ikke lykkes er der en kæmpe risiko for at man ødelægger sin lever og, eller nyre så man skal have nye og det er meget få der vil kunne få det, plus selvmord ikke er nogen løsning overhovedet lad være med at tænke på dig selv, når du er så langt ude prøv istedet at tænke over dem der bliver efterladt af dig din mor- fader, måske din broder eller søster måske dit barn eller børn.
Tro mig selvmord løser aldrig noget overhovedet.
Venlig hilsen Alan.
tilføjet af

pille misbrug

Hey med dig, jeg har i form af mit job (ambulance ass.) kendskab til en del misbrugere.
Det er helt forkert at man får at være pille misbruger skal ligne en junkie.. Der findes utrolig meget misbrug af f.eks smertestillende og beroligende piller. Dem som jeg har kendskab til er smertestillende piller! nærmere betegnet Morfica i både syntetisk mild form så som Tramadol og op i den stærke ende så som ketogan/oxinorm/oxicontin. Morfica bliver taget som et stærkt smertedækkende middel, men bliver også taget af misbrugere for at få en ros ud af dem. Begge grupper vil efter¨en tid (med stærk morfin går det hurtigt) blive afhængige, dette er en fysisk afhængighed da de vil det dårligt uden medicinen. Symptomer vil være svedture, søvn problemer og nedtrykthed. ved en kold tyrker vil det tage ca 1 uges tid at komme ovenpå, alt efter hvor stor dosis kroppen er blevet vant til. ved alle former for piller lige fra håndkøbs medicin (pinex, panodiler osv) vil kroppen blive belastet og længere tids misbrug kan skade blandt andet leveren.
Tag fat i din veninde og få en snak med hende, hun risikere at skade sin krop.
tilføjet af

Hjælp

Hej
Jeg har ikke tage piller i halvandet års tid nu, men mit savn bliver større og større for hver dag der går, hvad skal jeg gøre? Jeg har aldrig haft brug for lægen, tog en kold tyrker sidst jeg var afhængig.. Dengang tog jeg 10-20 piller om dagen og er bange for at ryge tilbage i det hak.. Hver aften tænker jeg ikke på andet end pillerne for tiden!
tilføjet af

bivirkninger

hej miss broken
tja måske kan det her hjælpe lidt fordi jeg tager selv meget og stærke smertestillende piller på grund af et par bilulykker og man skal passe på med smertestillende piller for indtager man for mange over længerer tid så kan de i sig selv giver migræne og hovedpine og så nedsætter pillerne jo alle organernes funktioner så som hjerteslag,nyrerne,leveren osv. og pillerne siger det faktisk selv fordi at de er beroligende og hovedpine er jo ikke en smertetilstand i hovedet,næh nej den fortæller os at der er et andet sted på eller i kroppen vi har ondt og så skal man lade sig undersøge i stedet for at farer i pilleglasset det kan gøre ondt værer,og den slags piller som man køber i håndkøb er værer end de stærke på recept,håber at du fik lidt ud af det
tilføjet af

pille misbrug

Jeg er en pige på fjorten år.
Da jeg var 11 år gammel blev jeg afhængig af morfin og blev det igen som 13-årig.
Min kolde tyrker varede omkring 2 uger og jeg blev meget psykisk ustabil.
Men altså nu er jeg 14 år og får trang til pillerne igen hvad kan jeg gøre??
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.