5tilføjet af

Slanke piger og appetit?

Jeg har en del af de her små, fine slanke kvinder som veninder.
Og noget jeg ikke forstår det er deres appetit. De spiser jo fandme hele tiden !!!! Men tager de på af det? Nej nej. Der sker ikke en skid.😮
Jeg tilgengæld skal bare kigge på en sodavand, så har jeg taget på. Og jeg har ikke brug for at tage på, lad os sige det sådan. Jeg er heller ikke meget overvægtig, men jeg kunne godt tabe 5 kg.🙂
Altså, ER der virkelig forskel på en stofskifte/forbrænding? Jeg mener, er det bevist at det arvelige spiller ind her?
Min forældre har begge tendens til overvægt og kæmper for at holde sig slanke. Min bror og jeg har arvet det.
De her slanke veninder, har alle forældre der er pæne og slanke og spiser som bryggerheste. De spiser ihvertfald meget ofte i løbet af dagen. Og de tager heller ikke på.
Det er ikke fordi jeg synes fedtprocenten af de vi indtager er meget forskellig fra hinanden. Det der er forskelligt er åbenbart bare, at min krop tænker "helt sikkert, det skal på lager", mens deres kroppe åbenbart tænker "super, brændstof, vi fyrer det af nu"
Hvad går det ud på???? Why???
Vi dyrker alle motion i form at løbetræning.
Har i også sådan nogle veninder eller er det bare mig der samler på dem?
Jeg synes det er super sejt for dem, men jeg kunne bare godt tænke mig at min krop ikke kørte lagerproduktion af det fedt jeg indtager, men i stedet bruger det som brændstof i samme grad som mine veninder.
What to do?
tilføjet af

En af de heldige?

Jeg er nok en af de heldige slanke der spiser hele tiden...
Måske er det fordi at mange små måltider i løbet af dagen holder forbrændingen oppe, og derfor tager man ikke så meget på? Det er jo heller ikke fordi jeg lever af chips og slik, men af relativ normal varieret kost med en del af det sunde og lidt af det fede.🙂Og så spiser jeg måske noget hver anden-tredje time.
Jeg tager dog også på, hvis jeg fx i en periode spiser et par nutellamadder i løbet af dagen - helt urørlig er man jo ikke. ;)
Held og lykke med 'undersøgelsen'! :)
tilføjet af

Antallet af måltider

Arv har helt klart meget at sige, så nogle er bare heldige med deres gener, mens vi andre må arbejde mere for det... Men noget man kan gøre, og som dine veninder måske gør, lader det til ud fra det, du skriver, er at indtage mange små måltider i stedet for få store. Det holder forbrændingen oppe
tilføjet af

svar til arvelighed

Der findes forskellige teorier angående arvelighed og der er med garanti forskellige ting der gør sig gældende fra person til person. En af de pt. hotteste teorier er at mange mennesker i dag udsættes for miljøfaktorer der methylerer bestemte gener. Dette har ikke den store betydning for den person hvis gen methyleres, men denne persons afkom kan få forskellige skavanker herunder et nedsat stofskifte (det samme gælde afkommets afkom).
Man ved at thyroidea hormon øger basal metabolismen (stofskiftet) og der findes desuden andre hormoner som leptin og ghrelin der spiller en vigtig rolle i reguleringen af sult. Methylering af gener kunne forklare hvorfor vores hormonbalancer er forskellige...
Når det er sagt findes der som sagt et utal af andre mekanismer der spiller ind i reguleringen af basal metabolismen og mæthedsfornemmelsen.
Sodavand er faktisk også en rigtig synder i forhold til overvægt. Det har er højt kalorie indhold i forhold til den mæthedsfornemmelse det giver og lider man af overvægt er det derfor klart et sted man bør genoverveje sin livsstil.
Grønt i stedet (og lidt frugt, men ikke for meget da frugt har et meget højt sukkerindhold) og varieret kost. Undgå også pasta i vid udstrækning (særligt lys pasta) da det også giver en ringe mæthedsfornemmelse i forhold til energiindholdet.
- Det gælder at sukkerstoffer kan omdannes til fedt i organismen og derfor vil et højt sukkerindtag bare resultere i at kroppen selv danner fedt! Fokuser i stedet på kalorier. Fedt reduceret mad er noget PIS det kan indeholde ligeså mange kalorier (pga. øget sukkermængde) som det ikke fedt-reducerede produkt og mætter som regel mindre. Fedt mætter faktisk rigtig godt, men bør ikke udgøre mere end 30% af kosten særligt på grund af kolesterol.
Kolesterol er rigtigt vigtigt for vores velbefindende, men er giftigt (åreforkalkning) i for store mængder!
Håber det svarer på dit spørgsmål nogenlunde.
Vh.
tilføjet af

Ja genetik

mener jeg er en af de største grunde til det her.
Sammen med miljøet og vores omgivelser.
Jeg læste et sted at hvis man er omgivet af mennesker der spiser og tager på, tager man også selv på, men det lyder nu som en skrøne. Har haft en del overvægtige venner og bekendte, og der skete ingenting med mig.
Jeg har altid haft en fornemmelse af at jeg er født med et naturligt højt stofskifte, er også en af dem der skal "kæmpe" for at tage på. Faktisk lidt frustrerende, for man bliver altså også træt af at spise hele tiden!
Men det har selvfølgelig sine fordele, ville da heller ikke bryde mig om at skulle gå og passe på hele tiden, det må være meget irriterende.
Eller også er der en mere psykologisk grund til det. Mange af de mennesker, jeg har mødt, som har haft let ved at tage på, har som regel også haft problemer af den ene eller den anden art. Kunne være sådan noget? Men så skulle vi andre jo også have problemer, for et højt stofskifte er sgu også belastende!
tilføjet af

Ja det er i høj grad arveligt

Og så kan dem der ikke tror på det sgu sige hvad de vil. Stort set hele min familie har problemer med vægten. Min mor, far, søster, min mors 5 søskende og deres børn. Der er kun et par stykker der ikke er overvægtige. Jeg tager på af alt, jeg kan simpelthen ikke røre noget uden at tage på. For en del år siden begyndte jeg at spise sundt, og det var der også mange andre i familien der gjorde. Jeg tabte mig også, men aldrig alt det jeg gerne ville, til trods for at jeg stort set slet ikke spiste slik, og ellers kun spiste fedtfattig mad. Og min familie havde det på samme måde.
Jeg kender også dem der bare æder og æder og æder, også slik og chips, og de er ligeså tynde som siv. Men der er jo det ved det, at uanset om man tager på af usund mad eller ej, så er det ikke sundt for nogen at spise, heller ikke dem der drøner på MCDonalds hele tiden uden at tage på.
Men det jeg i hvert fald har fundet ud af er at man skal undgå kulhydrater, og spise mere fedt, både fra kød, æg og fisk. Alle de der lavfedt slankekure de virker ikke en skid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.