12tilføjet af

Skal sommerferien kortes af?

I forbindelse med den tråd, der løber andetsteds her på siten, om hvorvidt den kriminelle lavalder bør sænkes, kom jeg til at tænke på det udsagn, politiet for nylig er kommet med om sommerferiens længde. De mener, at skoleferien bør kortes ned fra 7 til 5 uger, da det er i de sidste 2 uger, der iflg. politiets statistikker begås flest kriminelle handlinger - af lutter kedsomhed!!!
Politiet mener, det går galt, fordi de unge overlades mere eller mindre til sig selv, når forældrene vender tilbage til jobbet? Og at problemet kunne afhjælpes hurtigt og kontant, hvis man som sagt afkortede skoleferien og fordelte de to uger på resten af året?
Har politiet ret? Eller er det bare endnu en bekvem undskyldning for de unge til at ignorere lov og orden og gøre som det passer dem? Vi har jo også hørt gennem tiden, at "slikket skulle fjernes fra hylderne, fordi det fristede svage sjæle ud over evne"?
Jeg føler lidt, at vi er på vej ud i endnu større blødsødenhed, når vi nærmest serverer undskyldningerne på et fad til dem, der af egen fri vilje VÆLGER at overtræde loven, selv om de udmærket godt ved, det er forkert. Der er masser af mennesker, der har mulighed for at bryde loven, men ikke gør det, så hvorfor skal det være anderledes for unge, der tilfældigvis går og keder sig lidt og ikke lige har forældrenes øjne på sig hvert minut af dagen?
Er det ikke snarere et spørgsmål om moral, eller mangel på sammen, når man vælger den lovløse sti? Og vil en kortere ferie virkelig hjælpe, hvis de personer alligevel allerede har de "tendenser"? Finder de så ikke bare andre tidspunkter at gøre det på?
Vi har jo stadig "kun" 5-6 ugers ferie at gøre godt med hele året (det er lidt tankevækkende at i USA ex. har de fleste kun 2 uger?). Jeg har selv opbrugt de 5 uger på sommerferien (3), efterårsferien (1) og vinterferien (1), så om mit barn har to uger ekstra om sommeren eller i løbet af året, ændrer jo ikke på det faktum, at hun skal i SFO'en den resterende tid! Hvilket så også må gælde for forældrene til de omtalte unge?
Hvad mener i andre? Er i for eller imod en afkortelse af ferien? Vil det hjælpe, eller forslår det som en skrædder i helvedet?
tilføjet af

Den korte ferie

Jeg tror da godt at de kunne hjælpe. Lige gyldig hvad, så syntes jeg at skolens sommerferie er for lang. Før i tiden skulle man jo hjem og hjælpe ens far i marken med at høste osv. Den tid er jo forbi nu eftersom der ikke rigtig er flere landmænd i Danmark efterhånden...
Men en ferie på 2-3 uger ville være meget passende. Så kan børnene være sammen med forældrene. og når forældrene så skulle på arbejde igen, så tog børnene tilbage til skolebænken.
Jeg syntes at "de unge" har for lang en ferie.
Jeg husker da selv dengang jeg gik i folkeskole... Man holdte jo ferie konstant. :)
det er noget helt andet i det virkelige arbejdsliv.
Og det skulle ikke undre mig om de uge bliver fristet til at lave noget dumt hvis de keder sig...
Med venlig hilsen
Anders Nielsen
tilføjet af

ja..

Ja, jeg syntes at sommerferien skal kortes af.. og de to uger skal ligges i loebet af aaret.. jeg ved ikke om det kan hjaelpe paa haervaeks problemerne, men det er sansyneligt, eftersom at mange inkl mig selv har faaet nok af sommerferien nu.. og de uger i loebet af aaert ville vaere til nytte, eftersom at mange bliver (skole-)traette i loebet af aaret og til dem kunne en lille ferie hjaelpe paa kraefterne..
mht at der saa komme andre ferie/fridage hvor de unge er alene saa keder man sig altsaa mindre hvis det kun er en uge af gangen end hvis det er nogle uger efter en ferie! hvis du forstaar? man kan vaere sammen med venner og hele tiden finde paa nye ting at lave paa en enkelt uge, det er nemlig lidt svaert sidst i en ferie, at finde paa nye ting..
tilføjet af

Godt argument ;o)

mht. at man keder sig mindre i løbet af en enkelt uge..så den køber jeg gerne. *SS*
Men det er da lidt tankevækkende, at vi skal forhindre børn og unge i at kede sig, for at undgå de træder over stregen?
Knus D.
tilføjet af

Jamen...

Hej A..
Kan sagtens følge dig, tiden har ændret sig, men hvad gør vi så ved arbejdsmarkedet, når ALLE skal have ferie samtidig? Iflg. den nyeste ferielovgivning skal der tages hensyn til de medarbejdere med børn, når der vælges ferier. Men det kan da være noget af et puslespil at få til at gå op, hvis man samtidig ikke vil have virksomheden til at gå i stå? Jeg har selv det dilemma, at min datters SFO er lukket hele juli md., så min ferie er nødt til at blive lagt i den periode. Og hvad med fraskilte, hvor begge parter gerne vil nå at have ferie med børnene; hvordan skal de nå det på 3 uger?
Når tiden netop har ændret sig, så familiemodellen ikke er den samme mere, bør samfundet så ikke også indrette sig derefter?
Knus D.
tilføjet af

måske...

Jeg er dele far til 2 drenge. I den aftale man kan lave i Statsamtet omkring samvær med de berørte børn, ligger det sådan at man som den forældre der har samværd, kan få max 14 sammenhængende dage i sommerferien, hvis ikke man kan blive enig med sin X om andet.
Hvis man så forkorter sommerferien, til 5 uger, 2 til (far typisk) og 3 til mor, så flyver børnene direkte fra et miljø til et andet. Nogle børn kan sikkert klare det som en mis, men jeg er ikke helt sikker på den første stykke tid efter skiftet bliver let, hverken for børnene eller den forældre der skal "overtage" dem lige efter skiftet.
Jeg ville helt sikkert få problemer, hvis jeg skulle have den 14 dage lige efter at de har været sammen med deres mor i 3 uger. Vi gør alting helt forskelligt, og vi har en omstillings periode også i det daglige når vi skifter.
Måske kan der planlægges, men for os fungere det bedre hvis lige drengene har tiden til at omstille sig.
Donolmo
tilføjet af

hmm

jeg sys at ferien skulle rykkes lidt. for det gode vejr kommer først senere og derved vil de unge ligge på stranden hele dagen lang og nyde det...
tilføjet af

Hørt!

Jeg starter selv på mandag, og det har sgu ikke været det bedste udendørsvejr at holde ferie i. ;o(
Tror også, det kunne være en god idé at holde sommerferie forskudt alt efter regionerne. Det gør man i forvejen med vinterferien, hvor nogle har i uge 7 og andre i uge 8. Det ville give nogle flere kombinationsmuligheder, især da der er mange forældre, der pendler langt for at komme til arbejde.
tilføjet af

hvor længe skal ferien være for nogen i samfundet af de meget unge!

kære decibell",
den udsendelse har jeg set:jeg ved bare ikke om det netop kun er de meget unge som laver kriminelle foranstaltninger i dk?-måske skal ferien forkortets en del for nogen af dem-måske ikke!!
politiet har ret i det de udtaler sig om der...der er nogen i den gruppe som bør´ have en kortere snor i ferien..-men det gøres der bare ingen ting ved!
skolebørn har en meget stor tildens til ,at ´KEDE´ sig i deres sommerferie,når forældrerne ikke har tid til ,at aktivere dem ordentligt i ferien.-måske er det forældrerne som man SKAL tage fat i nakken på -tror du ikke det!?hvis man gjore dette ville ´KEDSOMHEDEN´ måske være ovrer.
m.v.h.miss solskin:-)
tilføjet af

Endnu en gang....

Så gjorde du det igen!!!
Alle tiders indlæg og godt med argumenter, så man er nødt til at tænke lidt......:-)
Kan det ikke være fordi den unge generation i dag ikke har lært at kede sig, jeg mener, de er jo alle blevet beskæftiget i institutioner eller af forældrene.
Da jeg var en bette knejt - med halm i træskoene.... - blev man nødt til at kunne beskæftige sig selv og det lavede jeg ikke kriminalitet af. Jeg har brugt megen tid alene eller med kammerater til at lege eller lign. Men børn i dag leger jo heller ikke rigtig mere, de vokser i hvert fald hurtigt fra det.....
Jeg kan da stadig finde LEGO eller racerbanen frem og lege med den.......
tilføjet af

Tilføjelse.....

Der skulle selvfølgelig stå det!!! til sidst....
Jeg tror ikke det vil hjælpe at korte sommerferien af. Det er bare en dårlig undskyldning for de unge.....
tilføjet af

Nå, ja...

men den er vel også et alternativ, hvis man keder sig? *LoL*
Nej, undskyld, kunne ikke lade være, nu du selv lagde op til det. *S*
Men du har ret ellers, i hvert fald i mine øjne, for vi må helst ikke kede os i dag. Børnene bliver aktiveret i hoved og i r..! så at sige, og fantasien er også blevet sat på hold med alt det legetøj, man kan få, der næsten leger af sig selv? Alting går så stærkt i dag, så hvis vi ikke kan få tilfredsstillelse (læs spænding, ok? *S*) ud af legen øjeblikkeligt, så er det for kedeligt og droppes.
Måske skyldes det tiderne med al den elektronik; internet, gameboys, tv osv.? Der er i hvert fald langt i mellem en sten og en ring, som min egen far legede med i 30'erne og så legetøjet i dag! Selv meget fantasi-legetøj som det Lego, du selv nævner, kommer i følgeskab med en udførlig brugsanvisning, i stedet for børnene bare giver fantasien los og prøver sig frem. Lidt synd, synes jeg!
Jeg mener heller ikke at kunne huske, at jeg kedede mig som barn og ung, for kunne jeg ikke finde på noget, så var der jo altid en god bog - hvilket for resten har haft en betydelig indflydelse på mine skriftlige evner. Men det kræver selvfølgelig også, at man kan sidde stille i mere end 5 min. og har evnen til at fordybe sig i en ting. Måske er det i virkeligheden det, der er problemet med mange børn og unge i dag; at de aldrig har lært at sidde stille og nyde núet og sit eget selskab?
Hold da op, lyder som en gammel tante, men nu er jeg jo også ved at komme op i årene, suk! *S*
tilføjet af

ja bestemt..

JA det er bestemt tankevaekkende, at nogle laver saadan nogle ting bare fordi de keder sig..
Men hvis det er hvad der skal til? saaee.. og det bliver jo ikke kun til nytte paa det punkt, at lave sommerferien om det kommer ogsaa til nytte faar dem der mangler lidt ferie dage i loebet af aaret..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.