15tilføjet af

Skal jeg droppe huslejen?

Ok, det er lidt et dilemma jeg står i her, så har brug for jeres mening.
Jeg har opsagt leje af mit værelse pr. 1 september. Flyttede ud d. 15 september, og derfor står værelset tomt. Udlejeren har været besværlig under hele lejeperioden, fx. skulle vi vene et helt ÅR på at få nyt køleskab fordi han ikke lige havde tid til at skaffe et nyt.
Nu er jeg så flyttet, værelset er malet og gjort rent (det var det ikke da jeg flyttede ind, men ville aflevere det i god stand. Måske lidt dumt at være så venlig, men ville have så meget tilbage af depositum som muligt).
Jeg skrev en besked til ham, hvor jeg spurgte om det ikke var lettest at han bare beholdt de tre mdr. depositum og jeg så slap for at betale huslejen i opsigelsesperioden. Han er bare som sunket i jorden! Kan på ingen måde komme i kontakt med ham, hverken gennem sms eller tlf. Og kan kun forestille mig hvordan jeg kommer til at kæmpe for at få mit depositum tilbage.
Jeg er på SU og har dobbelt husleje. Jeg ved godt at jeg skulle have sagt lejen op før, men vidste ikke at jeg skulle skifte studie før i sidste øjeblik.
Hvad ville der ske hvis jeg afmeldte huslejen? Han bror er vistnok advokat, så ved ikke helt hvilke risici der er ved det..
tilføjet af

du skal IKKE betale mere i husleje

Der er ifølge lejeloven (så vidt jeg husker) kun 1 måneds opsigelse på værelser og 3 måneder på lejligheder....Så fra den første oktober skal du altså ikke betale mere i husleje og jeg tvivler også på, at du får noget af dit depositum tilbage, så har den snu husvært scoret kassen...
Selvom der findes lejelove, advokater osv, så er der ikke alle der følger reglerne...
tilføjet af

Men hvad med lejekontrakten?

..der står jo i kontrakten at der er 3 mdr. opsigelse. Og hvor fandt du det med lejeloven? Det er ikke fordi jeg ikke stoler på dig, men det er bare så jeg har mit på det rene, hvis han begynder på noget.
Der bor to andre i lejligheden også, og da den ene flyttede truede han med retsager osv fordi hun forlangte sit depositum tilbage. Det endte med at han gav en undskyldning og betalte tilbage.
tilføjet af

Et depositum skal jo dække evt.

Skader lejer har forvoldt. Er selv fair udlejer, men depositumet som husleje fratrækning ville jeg ikke gå med til.
tilføjet af

Tror jeg betaler

Har lige snakket med kæresten, og konklusionen må blive at jeg betaler til opsigelsen udløber. Kan jo bevise at pengene er overført til hans konto, og orker bare ikke skulle i en retsag osv
tilføjet af

Opsigelse..

I et af svarene står, at der på værelser kun er 1 måneds opsigelse - det skal du undersøge!
Hvis det er rigtig, kan du jo ifølge dansk lov ikke stilles ringere end det, som er bestemt i lovgivningen - uanset hvad der så måtte stå i lejekontrakten.
Pøjpøj
tilføjet af

Det kommer du alligevel

når du skal have dit depositum tilbage....Tag op i lejligheden og fotografer den fra alle vinkler, så du har beviser på hvordan der så ud da du flyttede.
tilføjet af

Få svar / Hjælp her

tilføjet af

Her står det

Enkeltværelse= 1 måneds opsigelse
Klubværelse= 3 mdr. opsigelse.
http://www.llo.dk/sw257.asp
tilføjet af

Jeg tror....

.. Her er noget meget relevant læsning for dig.
http://www.llo.dk/sw257.asp
tilføjet af

bogew

tilføjet af

Stands dine betalinger af husleje

Min datter har efter 4 år stadig ikke fået udbetalt det fra udlejer som skulle falde efter fraflytning. Ham har er sikkert af samme slags, og det eneste "retsag" han kan starte op ved manglende huslejebetalinge er en udsættelsesforretning som skal gennem fogedretten. De skal nok ordne ham, så tag den del hel roligt. Desuden er der jo ikke noget at smide ud.
Tag billeder af lejemålet som det ser ud nu og få vidner på dato klokkeslet osv. til efterspillet.
Hvis du ikke er uvenner med dine penge, skal du ikke sende flere efter ham der.
tilføjet af

Pyyyhh..

Takker mange gange for alle jeres svar, som alle er brugbare. Ud fra hvad jeg kan læse, så er de fleste inde på at jeg på en eller anden måde bør standse betalingen.
Jeg prøver at ringe til de forskellige "hjælpelinjer" mandag når der er tlf tid.
Der er bare en ting i forbindelse med klubværelse, der var en der sendte et link om relevant læsning.
Ud fra hvad jeg kunne læse, så er mit værelse under det, man vil kalde klubværelse. (Vi boede 3 i samme lejlighed, med fælles toilet og køkken). Og der står : Opsigelsesvarslet fra lejers side er 3 mdr.
Så det betyder vel egentlig at jeg SKAL betale i tre mdr??
tilføjet af

ja, når der i lejekontrakten står

at der er 3 måneders opsigelse, så er det det, som er gældende, men jeg har også hørt, at der på værelser kun er 1 måneds opsigelse, men dette gælder jo så ikke i dit tilfælde..
Når dette så er sagt, så ved jeg, at det er uhyre svært, at få sit depositum fra husværten, når han stiller sig på bagbenene og kender nogle, der har fået hjælp fra lejernes landorganisition, men derfor fik de alligevel ikke deres depositum tilbage...og inden det kommer for retten, så har lejer, såvel som husvært betalt en del penge til advokaten og inden det så kommer for retten, så går der en også en del tid..
Jeg har engang også haft en husvært som ikke lavede de ting i lejligheden som ikke fungerede, så jeg kontaktede en advokat, for at spørge, hvorledes jeg skulle forholde mig! Advokaten sagde, at jeg skulle sætte huslejen ind på en deporneringskonto i husværtens navn via banken. Dvs, at jeg betalede min husleje, men husværten kunne ikke hæve pengende.... Husværten sende mig flere advokatbreve, men jeg kom dog aldrig i retten... min advokat sendte kun husværten 1 brev, hvori der stod, at fik jeg mit depositum, så fik han de penge, som var på deponeringskontoen. Jeg så aldrig 1 krone og husværten så aldrig sin husleje, for de penge hævede jeg...
Jeg mener, at når du ikke kan få fat i din husvært, kan det skyldes, at han måske er på ferie, måske vil han ikke give dig dit depositum tilbage.... prøv at kontakte ham igen og 1 uges tid og lader han sig ikke høre fra sig, så lyder han som en bolighaj og så ville jeg ikke betænke mit et sekundt på, at lade være med at betale husleje...
Det er sjlædent jeg har hørt om, at husværten slæber sin lejer i retten, for ikke at have betalt sin husleje - de fleste tænker sikkert, at når lejer ikke betaler sin husleje, så får lejer ikke sit depositum tilbage...
Husværterne ved godt, at skal de have advokat på, så koster det dem penge
tilføjet af

I realiteten

ja, men hvis dit depositum dækker 3 mdr. leje så ville jeg ikke betale. En ting du skal holde øje med er om værelset bliver lejet ud inden de 3 måneder er gået, for så skal du ikke betale leje længere..........
tilføjet af

jaa

De piger der bor der, har lovet at holde øje med om der er nogen der flytter ind for mig. Overvejer godt nok det med disponeringskonto!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.