6tilføjet af

Ristaffel

Hey!
Er der nogen der har erfaringer med ristaffel? For mig at se er det ris + noget sammenkogt noget + alt muligt tilbehør, som spises med pinde. Jeg har styr på ris, pinde og alt muligt tilbehør, men hvad plejer I at lave af sovs/kødværk? Meget gerne lidt mainstream, da det skal bruges til fødselsdagsfest, og vil gerne at folk kan lide maden :)
--JayC.
tilføjet af

Mainstream

er Babi Pangang, med Atjar tjampoer godt supleret med Kroepoek.
Men helt så nemt er det nu ikke, og en ting, ristaffel spises slet ikke med pinde, det gøres ligesom os andre med gaffel og de hele.
Her er et link hvis du virkeligt er seriøst, og held og lykke.
Klaus
http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dk-kogebogen.dk%2Fopskrift2%2Fvisopskrift_land.php%3Fid%3D10824&rct=j&q=indonesisk+ristaffel&ei=I1EFTOamJJ-jONHH6IUF&usg=AFQjCNHCJ0DLTdpC19Kzf1xBc8UzUl3Mvg
tilføjet af

Hæhæ

Jeg er skam vældig seriøs!
Ja okay, men det bliver sgu en hel del sjovere, hvis man sætter folk til at spise med pinde ;)
tilføjet af

Tip

Hvis du nu virkeligt vil prøve, ((også det med pinde 🙂 Så kunne du prøve om du kunne få fat i en butik som sælger Roerbaksovs.
Jeg har set det, og brugt det, selvom jeg hellere vil gøre det fra bunden, men jeg mener sovsen er god og af rimeligt kvalitet.
Kan bare ikke huske hvem der sælger, Coop måske.
Held og lykke
Klaus
tilføjet af

Rijsttafel

Vi plejer at være mange, og også børn iblandt, så jeg plejer at lave to forskellige slags kød/sovs: Den ene med skinkekød i champignonsause, og den anden med skinke/kylling/oksekød i karrysovs. Og så ellers en 10-20 forskellige slags tilbehør, både stærke og mindre stærke.... Fra begyndelsen var det mange små retter, som man serverede for "fine" gæster i Indonesien (i kolonitiden), så hollænderne troede, at det var én bestemt ret, men det var "bare" det bedste, man nu havde i huset den dag....
Og hollænderne gav så "retten" det hollandske navn (betyder nærmest ris-bord)
tilføjet af

Lyder

dejligt nemt! Værd at undersøge. Tak for tippet ;)
tilføjet af

Selve grundelementet

altså kødsovsen med karry skal Du lave så enkel som mulig, så skal gæsterne selv krydre med alt tilbehøret.
Til hverdag kan man snuppe et par ideer fra rijstaffel hvis man laver en enkel karryret, f.eks boller i karry.....sæt lidt kokosmel, rosiner og evt. mango chutney på bordet, det er ting man næsten altid har i viktualieskabet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.