7tilføjet af

Revisor...

Nogen der kan fortælle lidt om denne uddannelse?
Mvh Pigen
tilføjet af

Her

tilføjet af

Prøv denne side..

Prøv denne side: www.spoergdinrevisor.dk - og ellers skal du måske fortælle lidt mere om dig selv og hvad du vil vide. Vil du vide hvad en revisor arbejder med? Hvordan man uddanner sig til revisor? Hvor langt er du selv med uddannelse? Folkeskolen? Gymnasiet? HH? HA?
Mvh. Louise - Stud.merc.aud 3. semester.
tilføjet af

Revisor

Har ikke overvejet nærmere om jeg vil læse til revisor - fik bare den idé, at hvis jeg nu engang skulle blive selvstændig, så var det smart at have en uddannelse, man kunne bruge i den forbindelse (og selvfølgelig også i andre)!
Er lige blevet færdig på gym - matematisk linie.
1) Vil gerne vide om man både kan læse det i Aalborg og Århus?!
2) Er undervisningen samt læsestof på dansk?
3) Hvilke muligheder har man når man er færdiguddannet?
4) Hvor mange penge skal man regne med at bruge til bøger i alt og bare det første år?
5) Hvordan foregår undervisningen?
6) Vil gerne vide alt du har at fortælle;o)
Mvh Pigen
tilføjet af

Revisor

Altså du skulle kunne finde de fleste oplysninger inde på www.spoergdinrevisor.dk - incl. links til div. uddannelsesinstitutioner. Men jeg prøver! Læser selv i Århus så mine svar vil være ud fra dette.
1) Ja - Man kan læse cand.merc.aud (der er en den revisior rettede kandidatoverbygning) i Aalborg og Århus og også i Odense og København. Før man kan læse kandidatoverbygningen skal man have læst enten HA (på fuldtid = 3 år) eller HD (deltid samtidig med at man arbejder i et (revisions)firma) = x antal år). Du kan se en opbygning af hele forløbet her: http://www.fsr.dk/41256B0500430305/web/FSRFramesetNonMember?OpenDocument&content=http://www.fsr.dk/41256B0500435720/no/01000048?OpenDocument
HA og HD kan man læse i Herning http://www.hih.dk , Århus http://www.asb.dk, København http://www.cbs.dk, Aalborg http://www.auc.dk, Odense http://www.sdu.dk og muligvis også flere steder.
2)Nej - mange af de lærebøger der benyttes er amerikanske/engelske og alt efter hvilken linje du vælger på HA kan du også "risikere" at skulle have undervisning på engelsk. Så vidt jeg ved er undervisningen på cand.merc.aud på dansk over hele landet, men igen er mange af lærebøgerne på engelsk.
3)Rigtig mange! Dine jobmuligheder afhænger i nogen grad af, hvilken af de erhvervsøkonomiske uddannelser du vælger. Generelt finder kandidater i erhvervsøkonomi job i virksomheder eller organisationer, der arbejder med handel, industri eller service. Erhvervsøkonomer beskæftiger sig typisk med områder inden for:
organisation
økonomi
salg og marketing
Er du revisorkandidat (cand.merc.aud.) og ønsker at få statsAutorisation, skal du videreuddanne dig i et revisionsfirma og gå op til en særlig eksamen.
4) Det er et rigtig godt spørgsmål. Men jeg vil tro at man skal regne med måske 3-4000 om året i hvis man læser HA og cand.merc.aud på fultid. Jeg har købt mange brugte bøger og så kan man jo også kopiere eller låne bøger på bibliotekerne.
5) Det kommer meget an på hvor du læser. Her i Århus har jeg på HA haft både forelæsninger, klasseundervisning og øvelsestimer. Til forelæsninger sidder man op til flere hundrede studerende i et stort forelæsningslokale og lytter inaktivt til forelæseren, i klasseundervisning og til øvelsestimer forventes det at man deltager aktivt i debatter/fremlægning af øvelser osv. Ellers er der meget læsning på egen hånd og også mange opgaver der skal laves i læsegrupper.
På cand.merc.aud har vi her i Århus kun forelæsninger. Resten af tiden læser man selv og diskuterer evt. stoffet igennem med sin læsegruppe. I Århus har vi ingen øvelsestimer eller afleveringer så din indsats afhænger fuldstændig af om du er en rigtig læsehest eller ej!
Så vidt jeg har hørt er Aalborg det sted hvor man har mest gruppearbejde, men om det bare er et rygte skal jeg ikke gøre mig klog på!
Men som sagt - tag og kig på de links jeg har givet dig - og søg på internettet. Du kan finde alt praktisk om uddannelsen der! Har du mere indgående spørgsmål til hvordan jeg har oplevet uddannelsesforløbet indtil nu er du velkommen til at spørge løs!
Mvh. Louise
tilføjet af

Revisor..

Mange tak for alle oplysningerne.
Blev godt nok lidt trist, da jeg læste at meget af det foregår på engelsk:(!!
Vil meget gerne høre hvordan du har oplevet uddannelsesforløbet indtil videre... Bl.a. hvordan du synes det er at skulle læse det hele på engelsk? Er rimelig skeptisk...5 år med engelsk...uhhh ha;o)! Er ikke ligefrem en haj til engelsk. Hvordan med eksamen og eventuelle afleveringer(du skriver der ingen afl. er!?!) - skal man forsvare sine opgaver på engelsk? Og skriftligt?
Du skriver at til øvelsestimer og klasseundervisning forventes det at man deltager aktivt i timerne...men i Århus er der ikke øvelsestimer?! (regner med at flytte til Århus til sommer).
Mvh Pigen.
tilføjet af

Hmm..

Alt foregår altså ikke på engelsk! En del af lærebøgerne er på engelsk, men øvelsestimer og forelæsninger er kun på engelsk hvis du vælger en linje hvor det indgår. Det drejer sig jo så ikke om at du skal kunne formulere dig mundtligt på engelsk eller udtænke lange kringlede sætninger til tale eller skrift. Du skal kunne læse og forstå det engelske! Jeg ved at mange klarer sig fint igennem uden at kunne mere end det obligatoriske engelsk man har med i bagagen fra gymnasiet/hh.
Men jeg synes du skal gå ind på http://www.asb.dk og læse mere om uddannelsesmulighederne på Handelshøjskolen i Århus, hvis det er der du regner med at ville læse. Her kan du bl.a. se hvilke HA-linjer der har undervisning på engelsk og så kan du jo altid kontakte studievejledningen og få præcise svar på det du vil vide studiemæssigt.
For mig har engelsk ikke været et problem, da jeg altid har været glad for sprog! Samtidig tog jeg med kyshånd mod muligheden for udveksling på 5. semester af HA og tog ½ år til England - så derfor lidt svært at give gode råd om!
Mht. til eksamen og afleveringer kan du læse meget mere på www.asb.dk - her kan man hente en fagbeskrivelse der forklarer hvordan eksamen er i de forskellige fag. Som jeg vist skriver så er der ingen afleveringer på cand.merc.aud - dette betyder ikke at der ikke er afleveringer på HA! Man har i løbet af HA flere seminarer (en opgave man skriver) som man så skal forsvare bagefter. Og derudover kan der også være almindelige afleveringer, samt obligatoriske opgaver der skal afleveres for at kunne få lov at gå til eksamen. Med mindre faget undervises på engelsk skulle både skrivning og forsvar være på dansk. Så vidt jeg ved er det eneste man skal aflevere på engelsk et (vist nok 20 %) referat af ens bacheloropgave.
Jeg skriver vist nok også at det kun er på cand.merc.aud at der ikke er øvelsestimer - på HA og på de andre cand.merc.-linjer tror jeg nok der er masser af øvelsestimer!
Jeg havde 2 "friår" inden jeg startede på at læse på Handelshøjskolen og det tog mig lang tid at komme ind i en læserytme igen. Det skal siges at det kræver en vis portion hårdt arbejde - og tit og ofte må man virkelig tage sig selv i nakken, da det ikke altid er lige sjovt!
Det kan jo være at du undervejs finder ud af at det der med revision og regnskab gider du bare ikke. På www.asb.dk kan du også læse om de andre kandidat-overbygninger og hvad muligheder man ellers har! Der kan ske meget på 3 år og jeg har ikke mødt ret mange der er endt ud med det de troede de ville da de startede!
Håber du kan bruge det til noget?!
Vh. Louise :o)
tilføjet af

vil du vide mere om revisor

Hej "pigen" jeg har lige skrevet et 30 siders afhaldling om revisor uddannelsen og Jobbet. hvis du er interresseret kan du skrive til jan@greatit.dk så kan du se min afhandling.
J.T.D.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.