4tilføjet af

Sund til jul ?

Heejsa .
Vil bare lige sige at jeg for et par uger siden besluttede mig for at gå på slankekur/madændring den 10. december.
Jaa, det er så i morgen, og jeg er superfrisk på at gå igang.
Jeg vil bare høre om der er nogen der har nogle gode råd til virkelig AT HOLDE kuren, og ikke falde i med søde sager og ædefliiiip ?
Jeg er rigtig opsat på det her, og jeg ser frem til et vægttab :D
tilføjet af

sund mad

For at du ikke skal køre sur i den nye kostomlægning, er det vigtigt at du laver lækkert og varieret mad. Jeg er selv i gang med at lave kostomlægning, og er blevet overrasket over alle de lækre retter man kan lave, når blot man tænker kreativt. Du kan eksempelvis finde inspiration på opskrifter.heede.dk. Disse opskrifter bygger på ddv-principper, men fungerer jo også fint for folk, der ikke vil følge en kostplan så slavisk.
Jeg har et problem med at blive lækkersulten i løbet af aftenen, hvor det er fristende at spise usunde sager. Men på ovenstående hjemmeside er der også lækre opskrifter på kager, is og andet der er ganske sunde. Når den søde tand melder sig, er det værd at ty til disse fristelser i stedet.
tilføjet af

Skær ned på brød

Hej hoho
Du kan rask væk skære hvidt brød væk, tag max 2 skiver rugbrød til et hovedmåltid. Nøjes med en enkelt kartofel og tilsvarende sovs. Undgå pasta i alle dens afskygninger.Også det grove pasta. For ligesom grovboller.Er det forsvindende af de grove fibre i. Så rækker det grove ikke så langt.Drik vand i stedet for sodavand, saftevand,juice. Juicer har næsten uden undtagelse en grum mængde sukker i. I en alm cola og tilsvarende mængde appelsinjuice,så er der mere energi i juicen.
Og lad light produkter være. De er ikke så light som de påstår.
Spis ca 1/3 del grønt, af et hovedmåltid. Og det bør være grønt med overvejende gods i. Ikke kun salatblade. Der næsten kun er vand.;) Kartoffler er ikke regnet med som grønt,da de har en god mængde stivelse i, i forhold til andet grønt.
God fornøjelse.
tilføjet af

Opskrifter

Hej Jeg har erfaret selv, at der hvor jeg falder i med hensyn til at spise mindre sundt end godt er for mig. Er når jeg skal spise frokost på arbejdet eller skolen. Derfor har jeg disse opskrifter. Maden kan pakkes i en bøtte der kan slutte tæt. Og de er gode.
Der hvor der står soyamælk, er fordi opskrifterne kommer fra en som ikke kan tåle mælke produkter. Så der vælger du bare den mælk der passer dig bedst.
Til noget af det kan det være en god ide at have en skive rugbrød eller halv rugbrøds bolle med til.
Tunsalat (tun, avocado, rødløg, oliven, mayonnaise fra K-salat i pose, salt, peber, citronsaft, hørfrøolie).
rødbede/gulerods salat med granatæble eller appelsinsaft. samt solsikkekerner og olie.
og tun.
Lav en salat af frisk broccoli og agurk, spis med hummus og røget laks og evt et kogt æg. Masser af olie over naturligvis. Dijon senneps olie dressing er også godt på salaten. 1 tsk. sennep røres ud i en 3-4 spk olie, salt & peber tilsættes efter smag.
Tunmouse m. lime. Dampet blomkål m caviar, mayonnaise og fintskårne krydderurter.
1 spyd af tigerrejer, cherrytomater, hårdkogt vagtelæg, advokadostykker.
Olieshot i tomatjuice
Rød snackpeber skåret igennem og fyldt med tun rørt med gedeost, avocado og pinjekerner, krydret m citronpeber og salt. Bages ca. 10-15 min. I ovnen (ca. 200 grader)
Lakseruller. Tag et blad icebergsalat, dernæst 1 stk. røget laks. Herefter puttes dild og løg (der er hakket fint) og evt. 1 asparges. Den rulles sammen til en rulle
Grillet kyllingefillet m. hvidløgssmør, hummus og persillesalat (hakket persille, salat, tomat og løg) Olie over salaten

Kylling stegt i soja – med en salat af cherrytomater, radiser, rød peber og purløg.
Kalkunfrikdeller (stegt i kokosolie)Kødet blandes med hvidløg, spidskommen,hvidløg salt og peber salat af spinatblade, tomat fennikel, tomat og agurk, drys af græskarkerner samt olie
Squash-æggekage (kan pakkes i et salatblad så den er nem at have med):
Opskrift: 2 squash i tynde skiver, 1 løg i tynde skiver, 6-8 æg, 6-8 spsk sojamælk el. vand, peber. 1.Squashskiverne bredes us på et viskestykke. Løget pilles, kvartes, skives og brunes i lidt smør. Hæld dem over på en tallerken og tør panden af.
2. Steg squashskiverne til kanten bliver gylden. Der skal fordampe en hel del væde. Tag dem af panden.
3. Ved middelhøj blus varmes noget smør. Æg, sojamælk/vand og peber piskes sammen. Massen hældes på panden, og varmen dæmpes lidt. Løg og squash tilsættes, og æggekagen gennembages under låg og ved ikke for høj varme.
tilføjet af

Nææh, tusind tak ..

.. for alt besværet. Jeg vil straks går i krig med din lækre opskrift.
Tror du har ret når du siger t man falder i ved middagstid på arbejde.
TAK for hjælpen ;D
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.