6tilføjet af

PTSD

Jeg fik i onsdags konstateret hos lægen at jeg har post traumatisk stress syndrom - men egentlig ved jeg ikke ret meget om det.. Jeg har googlet på det, men der kommer ikke ret meget frem om emnet..
Er der nogle herinde der fejler det samme og hvis ja vil jeg gerne høre lidt om det og hvad du gjorde for at komme ud af det igen ?
-FrøkenN
tilføjet af

Ang PTSD

PTSD er omtrent det samme som man tidligere kaldte for "Vietnam-syndromet", og endnu tidligere for granat-chok.
Det er ikke sådan lige for en ikke-lærd at forklare, men jeg vil sige det sådan, at hvis man gennem en længere periode har været udsat for et højere stress-niveau end man har kunnet klare, kan "sikringerne" så småt begynde at "sprænges", hvilket udløser en række symptomer som træthed, svigtende hukommelse, depression mm.
Jeg synes det er en tidlig alder du har fået stillet denne diagnose, og jeg vil anbefale dig at tage det her meget alvorligt, hvis du gerne vil nå sikkert over på den anden side af det i rimelig god behold.
Afhængig af hvilke omstændigheder diagnosen er opstået under (nærtståendes dødsfald, vold mm. ) er det muligt at blive bevilget psykolog-samtaler, og jeg vil anbefale dig at undersøge mulighederne for at få hjælp, og tage imod de tilbud du kan få.
Men frem for alt, lær at mærke hvornår du er ved at nå grænsen for hvilket stress-niveau du kan tåle, og lær at give slip i tide.
Jeg synes dette link giver en god forklaring:
http://www.netpsych.dk/artikler.asp?vis=artikel&artikelid=66&side=1
Og for himlens skyld, lad være med at lytte til shhansen. Han er kun ude efter at gøre dig til medlem af den pengegridske svindlerorganisation $cientology, hvilket kun vil gøre ondt værre.
Med venlig hilsen
Johnsen
tilføjet af

Er det ikke bare sådan en kasse

de putter folk i når de kommer og klager over nervøsitet og stress. Der var jo også engang hvor alle uopragne børn havde damp.
Hvilket traume har du været udsat for?
tilføjet af

postmand per

Jeg har været udsat for vold gennem 2½ år, tvang, voldtægt osv osv..
-FrøkenN
tilføjet af

Udbredt bland hjemsendte soldater

fra krigszoner.
Så spørgsmålet er hvem du har været ´"i krig med"
tilføjet af

IKKE nødvendigvis

.. KUN den gruppe - men i det hele taget alle mennesker der har
været udsat for noget horribelt - en såkaldt Life-Events - som man må sige at
opretter her har - http://www.centerforptsd.dk/forstaa.html
http://www.netpsych.dk/artikler.asp?vis=artikel&artikelid=66&side=1
tilføjet af

har selv lidt af det samme i et helt år!

Efter en alvorlig bilulykke hvor jeg var indlagt 9 måneder (symbolsk, ikk')
kunne jeg slet ikke sove om natten i et helt år. Da jeg er naturmediciner ved jeg min krop ikke kan tåle alt det lort, jeg var blevet fyldt med, men det var først da jeg var på kursus hos min homøopati-lærer at jeg fik styr på det. Cuprum acet. comp. fra firma Allergica (Matas, helsekost, homøopat)virker helbredende på chocknyre! Nyrerne er hovedorganet for vores nervesystem og derfor ekstremt følsomme overfor stress og PTS. Post Traumatisk Stress Syndrom eller bare Post Traumatisk Syndrom.
God bedring.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.