10tilføjet af

Boligadvokat - er denne pris dyr?

Hej.
Advokat skal se tilstandsrapport og købsaftale igennem, og lave skøde/tinglysning for os.
Ca. prisen de gav os var på 12000 inkl. moms.
Er det en normal pris eller i den høje ende?
tilføjet af

nej ikke dyrt, men se

Hvad du får for pengene, det samme som hvis du får en revisor til at skrive skødet, men der sparrer du lige 10.000-Kr, advokaten vil ved fejl i det han har lavet frasige sig et hvert ansvar, det vil revisoren selvfølgeligt også, men der har du også sparret 10.000-Kr.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

En revisor ??

Hvorfor skulle en revisor skrive skødet❓Han har da ingen forudsætninger for det.
tilføjet af

Det er vel ok

Det ligger vel i det leje.
Men spørg ham, hvad han laver og gør for ca 12.000,00
Da vi handlede sidst for 11 år siden, gav vi små 8.0000,00, så det er vel også steget.
tilføjet af

Forudsætninger ?.

Jeg kan skrive et skøde, det kan du også, en revisor kan, en advokat kan han tager bare lige 12.000-Kr for det, de gange jeg har handlet hus, der har jeg brugt en revisor, han forlangte kun 1.000-Kr for det, plus papiret.
Husk lige på du har alt hvad der skal stå i skødet på slutsedlen, det skal bare over på et stykke rigtigt papir også tinglyses, og det er lidt flabet at forlange 12.000-Kr for det.
Men pyt, vil han patu drøne 12.000-Kr ud på ingen ting, så er det OK for mig, det er ikke mine penge, men jeg havde ikke gjort det.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

OK!

Det er en helt normal pris for alle dele - gå I bare videre med det!
tilføjet af

De 3 gange jeg har handlet fast ejendom

har jeg selv skrevet samtlige papirer. Har ikke haft nogen form for problemer med det; det kræver blot sund fornuft og adgang til det oprindelige skøde plus din nye slutseddel.
tilføjet af

På en måde

giver jeg dig ret. Mange kan skrive et skøde.
Men advokaten skal undersøge om der er mere eller mindre skjulte lån eller andre fiduser i huset.
Er der f.eks. nogle skjulte klausuler. Eller andre fælder. Det bør advokaten gøre. Og det får han penge for.
Særdeles mange. De skal nok sørge for at rage til sig.
tilføjet af

Digital-tinglysning

Prisen virker umiddelbart fornuftig. Jeg tror ikke, at det kan gøre meget billigere. Hvilket leje ligger kontantprisen i❓Der er formentlig en forholdsmæssig sammenhæng ml. honorar og købsprisen.
Jeg er revisor, men har ikke selv udarbejdet skødet eller fået en anden revisor til det. Jeg købte hus i maj 2010. Jeg fik en advokat til det. Det er ikke så nemt længere at fikse det selv pga. de nye regler herunder den digitale tinglysning. Jeg tvivler på, at du kan få mange revisorer til at udarbejde det for dig i dag - men hvad ved jeg.
Advokaten er ligeledes grundig og gør sig arbejde, med hensyn til undersøgelse af skjulte informationerne o.s.v. - det gør en revisor ikke for 1.000 kr.
Hilsen husejer/revisor der valgte advokaten.
tilføjet af

Man kan selv indhendte de

Oplysninger hjemme fra på sin PCèr, ellers kan man henvende sig på kommunen og tinglysningskontoret og få de oplysninger, det koster ikke 10.000-Kr.
Og ja, advokater raver til sig, også i den grad.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Tak til alle.

Det er korrekt som nogen påpeger, at man kan få det lavet billigere.
Det var da også noget jeg overvejede. Men jeg nåede altså frem til konklusionen at jeg vil føle mig sikret fornuftige vilkår uden faldgruber. Og da jeg må erkende at jeg for det første skulle bruge mange kræfter på et for mig ukendt område for at gøre det selv - og så stadig ville være i tvivl om det var helt rigtigt - tja, så må jeg jo enten betale eller leve med usikkerheden.
Det er ikke altid nemt at vælge den dyre løsning. Pakkeløsningen til 7000 hos købermægler frister. Men jeg gad ikke tænke kortsigtet nu hvor jeg binder mig til denne forretning i årtier (vi hører til dem der køber et HJEM, ikke en friværdisinvestition...).
Jeg respekterer dem der kan selv eller kan billigere, men for mig gælder: better safe than sorry. Jeg vælger boligadvokat.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.